Stiri Juniori U20 Masculin

Multe puncte atractive pentru meciul Craiova vs Oradea

Adrian Micinic

Adrian Micinic
19.10.2013

Liga Națională

Etapa 4

Sala Polivalentă
Craiova 

2-1 Fișa meciului 3-0

SCM U Craiova primește vizita lui CSM Oradea într-un meci deosebit de atractiv, contând pentru etapa a 4-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2013/14. Partida va avea loc duminică (20.10), cu începere de la ora 20:00, fiind transmisă în direct la DigiSport.

Din start trebuie precizat că meciul pare să se asemene cu un duel între trecutul și prezentul formației bihorene. Craiova este antrenată de unul dintre cei mai importanți jucători din istoria de un deceniu a lui CSM Oradea, iar în această vară au venit Nemanja Maric și Sasha Topcov, după ce pentru câteva zile se părea că și Silviu Lupusavei va ajunge în echipa Craiovei. Cei trei ex-iugoslavi au jucat doar pentru CSM Oradea înaintea de a ajunge la Craiova, fie pe post de antrenor sau jucători. În plus, fiecare dintre ei are o bogată expriență în baschetul românesc. Adică cel puțin trei sezoane pentru fiecare.

Partida rezervă și alte puncte de atracție. Printre ele se numără decizia lui Mandic de a-și selecta cei șase străini pentru meciurile de campionat. O decizie cu care se va confrunta la fiecare meci de campionat. Astfel, tehnicianul ex-iugoslav l-a folosit pentur prima dată și pe Mirko Kovac, jucător ce a ratat mare parte din sezonul precedent, dar și o bună parte a presezonului după ce a fost operat. Va fi interesant de urmărit din nou modul în care Mandic își folosește jucătorii, întrucât are la dispoziție o rotație lungă, chiar dacă ea va fi mai limitată în raport cu meciurile din Liga Balcanică. Andjelko Mandic nu a mizat pe Reinar Hallik în ultimele trei jocuri oficiale. Sportivul din Estonia are o infecție și este supus unui tratament pe bază de antibiotice.

În schimb, CSM Oradea nu a intrat în focurile EuroChallenge, însă e limpede că își dorește o zestre de victorii cât mai consistentă până la startul competiției, adică la începutul lunii noiembrie. Totuși, în ultima săptămână echipa pregătită de Cristian Achim a avut probleme de pregătire. Roș-albaștrii s-au antrenat toată săptămâna fără Bogdan Țibîrnă și Vujadin Subotic. Primul a suferit o entorsă în meciul cu Timba, iar celui din urmă i-a revenit inflamația de la gambă, acesta acuzând și dureri în zona inflamației. În plus, Horia Hora trebuie să stea zece zile din cauza unor probleme medicale. În aceste condiții nivelul de pregătire al întregii echipe a fost afectat, având în vedere că doi dintre oamenii din rotația de bază nu s-au putut pregăti alături de colegii lor.

Cele două echipe s-au confruntat ultima dată în aceeași locație. Acest lucru s-a întâmplat în ultima rundă a sezonului regulat din precedenta ediție de campionat, Craiova impunându-se cu scorul de 86-78, pentru a-și asigura locul al 4-lea la încheierea fazei reglate. Acel rezultat a detronat Oradea de pe prima poziție, una pe care a deținut-o preț de 29 de etape. Acel rezultat a întrerupt o serie de șase victorii consecutive a orădenilor în duelurile cu craiovenii. Scorul general al acestor meciuri este de 10-4 în favoarea ardelenilor.

Brigada de arbitri delegată pentru acest meci: Doru Vinași, Ciprian Stoica și Dragoș Nicolae. Comisar din partea FR Baschet este Tiberiu Rist.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    un meci de urmarit!
    pentru suporterii Oradiei chiar este un meci de urmarit!!!

    cu 10 ani în urmă (19.10.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!