Stiri Juniori U20 Masculin

Nandor Kuti este noul jucător al lui BC CSU Sibiu pentru stagiunea 2023/24

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
11.06.2023

Nandor Kuti este noul jucător al lui BC CSU Sibiu pentru stagiunea 2023/24

BC CSU Sibiu a anunțat primul transfer pentru sezonul 2023/24. Nandor Kuti va evolua pentru Vulturi, după ce și-a petrecut întreaga carieră în tabăra lui U-BT Cluj. Acesta a îmbrăcat tricoul campioanei en-titre a României în 11 sezoane diferite, primele meciuri jucându-le în sezonul 2012-13.

Kuti se alătură medaliatei cu bronz a Ligii Naționale de Baschet Masculin, adăugând la contingentul de jucători autohtoni ai vulturilor, unde se numără deja Rareș Uță, Mirel Dragoste și Aurelian Gavriloaia.

Nandor a debutat la U-BT în sezonul 2012-13, pe când avea doar 15 ani. El era cel mai longeviv jucător activ din lotul Șepcilor Roșii. În actuala stagiune de LNBM a bifat 39 de prezențe, având medii de 3.8 puncte, 2 recuperări și 1.3 pase decisive. De asemenea, Kuti a jucat și în 16 meciuri de Eurocup, unde în 11 minute pe partidă a avut 1.9 puncte și 1.1 recuperări.

În tricoul lui U-BT Cluj-Napoca, Nandor Kuti a adunat patru titluri de campion, cinci Cupe ale României și patru Supercupe ale României, realizând de două ori tripla în competițiile interne, cum a fost cazul și în acest sezon.

În palmaresul baschetbalistului autohton în vârstă de 26 de ani se mai regăsește și o medalie de aur la Campionatul European U20 – Divizia B din 2017, organizat la Oradea. El a fost ales în cvintetul ideal al acelui turneu. În vara aceluiași an, Kuti a jucat și la EuroBasket, unde a înregistrat 5.4 puncte, 2.4 recuperări și 3.6 pase decisive pe meci.

*foto: Nagy Melinda/u-bt.basketball

10 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    No
    Acum sa vedem ce poate face un alt antrenor din/cu el. Cred ca ne poate oferi o perspectiva buna asupra antrenorului Silvasan. E clar ca Kuti si-a irosit o mare parte din potential la Cluj. Sa vedem daca si ce poate oferi in alta parte sau daca ramane vesnica speranta.

    cu 10 luni în urmă (11.06.2023)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Kuti
      Nu doar antrenorul ci și ... Pretențiile echipei. Când se vrea performanta pe toate planurile e greu să crești jucători. Nu imposibil , la unii jucători se vede progresul, dar nu la juniori. Avem destule exemple de jucători care nu s-au adaptat la Cluj și la Silvasan - dar aici nu cred că e cazul lui Kuti. Vom vedea cu va arata Kuti in galben

      cu 10 luni în urmă (11.06.2023)
    Raspunde
  • Benjamin :

    ..
    Mult succes! Cred ca trebuia sa faca asta cu ceva ani in urma pentru a mai prinde un transfer in strainatate precum Diculescu.
    Eu personal sper sa dovedeasca tuturor fanilor sceptici (aici ma includ si pe mine) ca el defapt e un jucator valoros si cu impact intr-o echipa.

    cu 10 luni în urmă (11.06.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Bun venit la Sibiu
    Pare a fi alegerea logică pentru un jucător care dorește să-și dovedească în primul rând lui că poate mai mult. Mă bucur că a ales o ofertă financiară inferioară, dar mai ofertantă baschetbalistic pentru cariera lui. Mi-ar plăcea ca cineva să-i arate lui Tomas meciurile României de la Eurobasket 2017, acolo unde Țenter l-a folosit la poziția 1. Mie atunci mi-a plăcut ideea și-mi pare rău că cei de la U-BT nu au avut răbdare să continue pe acea direcție. Dar pe de alta parte au trecut niște ani, sunt curios dacă el în primul rând mai simte vreun dram de confort pe acea poziție.
    Una peste alta, e un transfer foarte bun și sunt sigur că Sibiul va fi o experiență fericită pentru el.

    cu 10 luni în urmă (11.06.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu /z/z/z :

    ...
    E cea mai inteleapta decizie pe care a luat-o... mai bine mai tarziu decat niciodata.
    Am incredere ca o sa progreseze cum s-a intamplat cu multi jucatori romani veniti la Sibiu (Paliciuc, Dragoste, Gavriloaia, Tohatan, Uta).

    cu 10 luni în urmă (11.06.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    sa vedem
    cu cate fumuri vine si cat de multe are de spus.
    Trecerea de la statutul de multiplu campeon, calit :) in meciuri prin troposfera baschetului iuropean, probabil cu salar frumos si efort doar la antrenamente la o echipa (sufleteste) etern rivala, cu buget si conditii de provincie unde va trebui sa traga cot la cot ce cei de-ai casei doar ca sa viseze la un podium, imi da cu virgula. Sper sa ma insel.

    cu 10 luni în urmă (11.06.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Kuti si Bobe
    Eu ii vedeam la un moment dat pe cei doi foarte apropiati ca valoare. Poate Kuti un pic mai bun. Apoi Kuti a avut un accident. S-a recuperat greu si in mult timp. Cand a revenit, i-au disparut multe din aptitudinile pe care le avea inainte in atac, parca si din initiativa. Si a fost preferat in special pentru faza de aparare. Bobe imi pare acum mai sigur pe el decat Kuti. Continuand tot asa, Kuti devenea o jumatate de jucator, un bun aparator doar, ceva ce nicio echipa nu-si doreste. A fost bine ca a plecat. Sper sa-i revina curajul cu care s-a remarcat. Succes!

    cu 10 luni în urmă (11.06.2023) Raspunde
  • pipzn :

    Kuti
    Am stat destul de mult pe ganduri daca sa comentez sau nu pentru ca nu se prea face ca un suporter sa fie (prea) "suparat" pe un jucator si sa fie "obiectiv" mai ales dupa ce a petrecut aici atatia ani.

    Consider ca forma lui sportiva a scazut constant dupa 2017 si accidentarile pe care le-a avut. Nu stiu cat e de vina rolul atribuit in cadrul echipei si cat faptul ca au fost niste ani in care nu prea erau jucatori romani mai capabili si atunci a avut un loc si un contract bun asigurate independent de prestatiile lui si implicit motivatie de imbunatatiri mai mica.

    Ma asteptam sa plece la Brasov dar cred ca in acest moment Sibiul este cea mai buna varianta pentru el (cu exceptia celei financiare, desigur): Va trebui sa munceasca mai mult pentru minute dar cred ca va avea mai multe decat la "U", va lucra cu un antrenor care a aratat ca poate scoate ce e mai bun din lotul avut la dispozitie si da sanse tuturor, va fi intr-un nucleu bun de jucatori romani tineri.
    Eu ii doresc succes si sa regaseasca bucuria de a juca baschet.

    cu 10 luni în urmă (12.06.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    Bun
    O mutare buna a noastră cu condiția să fie motivat personal
    Am inceput bine transferurile aștept următoarele 2 pentru a vedea spre ce ne îndreptăm

    Din punct de vedere tactic Mirel și Kuti v-or juca aceiași poziție 20/20 minute (zic și eu) deci o poziție e asigurată

    Personal l-am dorit la Sibiu când am văzut că poate pleca

    cu 10 luni în urmă (12.06.2023) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    in sfarsit
    o sa aibă mirel competiție la 2 puncte inscrise si eficiență 0 în 30 de minute :))

    cu 10 luni în urmă (20.06.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!