Stiri Juniori U20 Masculin

Nemanja Maric: 'Cred că avem calitatea pentru a obține o medalie'

Adrian Micinic

Adrian Micinic
27.06.2013

 

Nemanja Maric a vorbit despre transferul său la SCM U Craiova, precum și despre despărțirea de CSM Oradea după șase ani petrecuți la această echipă. Sportivul originar din Serbia este încrezător și optimist înaintea sezonului 2013/14, primul pe care fostul căpitan al lui CSM Oradea îl va petrece la o altă echipă din Liga Națională. De asemenea, el a avut câteva cuvinte pentru suporterii echipei bihorene după șase ani în care a evoluat și pentru ei.

Ce părere ai despre noua ta echipă și care sunt așteptările de la sezonul 2013/14?

Îmi place această echipă. Craiova este o echipă în creștere, în urcare și o echipă care își propune să câștige. E o echipă care devine din ce în ce mai bună. De asemenea, mi se pare că baschetul este în creștere de popularitate în acest oraș, lucru vizibil prin faptul că sala este arhiplină la meciurile echipei de baschet. Mă aștept să câștigăm cât mai multe meciuri. Cred că această echipă are calitatea să obțină o medalie.

Ce părere ai despre noii tăi colegi de echipă?

Există foarte mult talent și sunt încântat să pot juca alături de acești jucători. Din ce am auzit cu toții sunt oameni buni, așa că nu-mi fac griji cu privire la eventuala perioada de adaptare. Am încredere că va fi o plăcere să fiu pe parchet alături de noii colegi.

Vei juca pentru antrenorul Mandic după câțiva ani în care ai fost coleg de echipă cu el. Cât de important a fost în decizia ta faptul că Mandic este antrenorul Craiovei?

Sunt foarte încântat și de abia aștept să începem colaborarea. Am foarte mult respect față de Mandic. Pe vremea când jucam împreună la Oradea am avut multe puncte în comun. Am văzut și înțeles baschetul în mod similar. Așa că este firesc să conteze foarte mult faptul că am lucruri în comun cu antrenorul meu.

SCM U Craiova s-a înscris în Liga Balcanică. Ce importanță are această competiție în opinia ta?

Va fi o competiție bună. Orice întrecere internațională are valoare și este importantă. Va fi un test util pentru noi, dar în același timp o văd ca pe o șansă de promovare a imaginii baschetului românesc.

Ai jucat șase ani la Oradea. Cum e să părăsești această echipă după obținerea celui mai bun rezultat din istoria clubului?

Hehe, mă așteptam la această întrebare. Oradea chiar a devenit ca o a doua casă pentru mine. M-am atașat foarte mult de oraș. Am prea multe amintiri deosebit de plăcute și sunt foarte mulți oameni pe care îi consider speciali pentru mine. De asemenea, am oferit foarte mult acestei echipe. Așa că a fost un oarecare șoc pentru mine să văd că sunt înlocuit, alături de alți jucători care au contribuit la cel mai bun sezon din istoria clubului. A fost puțin surprinzător pentru mine ca să nu spun mai mult.

Te-ai așteptat sau ți-ai dorit să continui la Oradea?

Desigur am vrut să continui la Oradea. Pot să spun că eram chiar foarte nerăbdător să continui și să joc iarăși pentru această echipă. Dar clubul a luat o decizie și anume de a continua fără mine. Pot doar să accept și să merg mai departe. Acum sunt pregătit să-mi dedic toată energia noii mele echipe și să fac tot ce depinde de mine pentru a o ajuta să facă următorul pas. 

Vreau să mulțumesc suporterilor pentru toată susținerea lor. Pentru mine a fost ceva deosebit și apreciez toți oamenii care mi-au scris și mi-au vorbit, care m-au susținut în toți acești ani. De asemenea, le mulțumesc tuturor care mi-au urat succes în continuare, chiar dacă a venit momentul despărțirii. Pentru mine a fost o plăcere deosebită și un privilegiu să joc pentru acești oameni timp de șase ani. Desigur, transmit mult succes echipei din Oradea în noul sezon. 

Foto: Manases Sandor (www.sportoldal.ro) 

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    ... oh captain... my captain...
    Ne va lipsi foarte mult Nemanja la CSM. Este un jucator cerebral, foarte motivat, si chiar daca are fluctuatii de forma are o calitate exceptionala: aduna echipa in jurul lui si impulsioneaza mereu. Este un adevarat lider si ca jucator si din punct de vedere uman. Mult succes la Craiova in noul sezon si sunt ferm convins ca Nemanja, alaturi de ceilalti jucatori care au jucat vreodata la Oradea vor fi foarte bine primiti si in calitate de adversar. Adversar doar timp de 40 de minute, deoarece in rest Nemanja face parte din familia CSM Oradea, si nu doar ca face parte din istoria acestui club, ci practic se poate confunda cu ea. Multumim din suflet Nemanja pentru acesti 6 ani si sper intr-un viitor nu foarte indepartat sa te intorci la CSM Oradea!

    cu 10 ani în urmă (28.06.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!