Stiri Juniori U20 Masculin

Patrick Richard, liderul lui U-BT Cluj în ultimele minute ale confruntării de la Sibiu

Patrick Richard, liderul lui U-BT Cluj în ultimele minute ale confruntării de la Sibiu

U-BT Cluj-Napoca a trecut de CSU Sibiu în prima rundă de playoff a Ligii Naționale de Baschet Masculin cu 2-0 la general, în meciul din Sala Transilvania disputat vineri seara (06.05) clujenii revenind de la -12 și s-au impus cu 86-81. O piesă importantă în recuperarea handicapului a fost Patrick Richard, căpitanul alb-negrilor marcându-și jumătate din puncte în ultimul sfert al întâlnirii.

Richard a intrat în sfertul patru cu 10 puncte în dreptul numelui său și 4/8 din acțiune, având două reușite de la distanță și două din căciulă. Româno-americanul a marcat pe step back din spatele arcului de cerc pentru 73-72, Clujul preluând conducerea atunci cu patru minute înainte de final. Ulterior, căpitanul lui U-BT a ajuns la linia de fault pentru a transforma o liberă acordată pentru un tehnic încasat de sibieni și pe pozițional a înscris de la distanță din fața lui Pratt (77-72).

Richard a scuturat plasa într-un alt moment important, la 82-76, reușită cu care U-BT Cluj și-a format un avantaj de șase puncte cu puțin peste un minut rămas din joc. Per total, acesta a încheiat cu 3/4 din acțiune în sfertul decisiv și 1/1 de la linia de fault, reușite pe lângă care a adunat două recuperări defensive și a comis o greșeală personală.

Căpitanul Clujului a totalizat 20 de puncte, 6 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție, un capac și a comis 3 greșeli personale în 22 de minute pe parchet, pentru un indice al eficienței de 23 de unități. Seria cu CSU Sibiu a încheiat-o cu medii de 14.5 puncte, 5.5 recuperări, 4.5 pase decisive și 1.5 intercepții.

Campioana en-titre a trecut cu 2-0 la general de CSU Sibiu, impunându-se la Cluj-Napoca cu 89-79 și la Sibiu cu 86-81.

În Liga Națională, Patrick Richard a avut până acum alte două jocuri cu 20+ puncte într-o serie de playoff, anul trecut în meciul trei din semifinale cu CSO Voluntari (22 de puncte, 7 recuperări, 23 de unități la eficiență) și în meciul doi al finalei cu CSM Oradea. În acest duel din urmă, jucătorul lui U-BT a stabilit un record personal de triple marcate în postsezon (5/5) și a încheiat cu 21 de puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive pentru un indice al eficienței de 27 de unități și +35 la +/-.

U-BT Cluj o să joace în semifinalele campionatului cu învingătoarea seriei dintre SCM Universitatea Craiova și FC Argeș Pitești, scorul general fiind de 1-1. Meciul decisiv în acea serie are loc luni, 9 mai, de la ora 17.00 la Pitești.

*foto: Emi Turbuc

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!