Stiri Juniori U20 Masculin

Prestație curajoasă pentru Matei Dorneanu la al doilea joc al carierei în play-off

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
14.04.2023

Prestație curajoasă pentru Matei Dorneanu la al doilea joc al carierei în play-off

Rapid București a obținut o victorie convingătoare în meciul al doilea al seriei cu FC Argeș Basketball. Giuleștenii s-au impus cu scorul de 88-72 și mai au nevoie de o singură victorie pentru a ajunge în penultimul act al Ligii Naționale. Seria se va muta în Pitești Arena.

Matei Dorneanu, cel mai tânăr baschetbalist din rotația lui Tudor Costescu, a fost unul dintre oamenii extrem de importanți ai acestei victorii. Baschetbalistul de 20 de ani a câștigat încrederea antrenorului său și s-a bucurat de un season-high la categoria minutelor primite: 24.

În cele 24 de minute petrecute pe parchet, Dorneanu a strâns 8 puncte, 4 recuperări (2 ofensive), o pasă decisivă, o intercepție și un capac. Jucătorul autohton nu a pierdut vreo minge și a ratat o singură aruncare din acțiune, având și un procentaj perfect al aruncărilor de la distanță (2/2).

La capătul jocului, Matei a avut un indice al eficienței de +14, fiind depășit doar de Tyler Stone (+15) și Mladen Jeremic (+21) dintre colegii săi. Impactul său s-a simțit și la capitolul defensiv, unde tânărul baschetbalist a reușit să încetinească suficiente atacuri ale oaspeților prin devierile sale sau prin presiunea în jocul om la om.

Meciul trei al seriei va avea loc marți, 18 aprilie, de la ora 20:00, în Pitești Arena. Disputa va putea fi urmărită pe Digi Sport 4 și pe FRB TV.

*foto: Facebook/Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!