Stiri Juniori U20 Masculin

Prestații solide pentru românii lui U-BT Cluj în victoria de la Galați

Prestații solide pentru românii lui U-BT Cluj în victoria de la Galați

Pe lângă recordul de puncte marcate într-un meci de LNBM în stagiunea 2023/2024, U-BT Cluj-Napoca s-a putut baza la Galați și pe reușitele individuale ale autohtonilor. Campionii României au câștigat meciul de vineri, 3 noiembrie, din etapa a șaptea cu 117 la 100.

Cei patru autohtoni ai clujenilor, Emi Cățe, Mihai Măciucă, David Lăpuște și Eduard Roschnafsky, s-au aflat în double digits în duelul cu CSM Galați. În plus, trei din cei patru menționați au petrecut peste 20 de minute pe parchet.

Dacă pentru Măciucă și Cățe prestațiile cu 10+ puncte în acest sezon nu reprezintă o premieră, ambii având meciuri consecutive cu astfel de reușite, cifrele tinerilor Lăpuște și Roschnafsky au fost o noutate în ediția 2023/2024 a Ligii Naționale.

David Lăpuște a petrecut 27 de minute pe parchet, venind de pe bancă, și a totalizat 11 puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări, respectiv 2 intercepții. Pe lângă aceste cifre a avut 2 mingi pierdute și 3 greșeli personale, iar la final a stat cu +13 la eficiență, +19 la +/-, în timp ce la nivelul aruncărilor din acțiune a contribuit cu 4/8 și la libere a avut 2/4. Conducătorul de joc s-a aflat în premieră în double digits în campionat pe parcursul acestui sezon.

Mai eficientă a fost prestația lui Edu Roschnafsky, aflat la career-high în Liga Națională. El a stat cu 17 puncte în 17 minute, alături de 6 recuperări, o intercepție, un capac și o greșeală personală. Baschetbalistul în vârstă de 20 de ani a început partida tot de pe bancă, asemenea lui Lăpuște, și a terminat cu +22 la eficiență, +13 la +/-, respectiv 7/11 din acțiune și 2/2 la linia de fault.

Titulari la Galați, Emi Cățe și Mihai Măciucă au marcat împreună 37 de puncte. Pivotul a semnat un double-double din 20 de puncte și 10 recuperări, alături de 2 pase decisive și un capac în 26 de minute pe parchet, perioadă în care a stat cu +30 la eficiență, 8/11 din acțiune și 4/4 la linia de fault.

În fine, Măciucă a contribuit cu 17 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive și o intercepție în 22 de minute, pe lângă care a adunat cifra 4 în dreptul mingilor pierdute. El a adunat 7/12 din acțiune, la aruncările din interiorul arcului de cerc fiind fără greșeală (4/4), astfel că la final indexul eficienței în cazul său a fost de +15.

Prestația ofensivă excelentă pe care a arătat-o U-BT Cluj la Galați s-a văzut și în procentajul reușitelor de două puncte, 70%, dar și în numărul total de puncte: 117. Această cifră reprezintă noul etalon stagional, după ce tot alb-negrii au deținut precedentul record, de 112 puncte, cifră atinsă în duelul cu CSM Târgu Jiu din etapa a șasea.

Echipa condusă de Mihai Silvășan va evolua cu următoarea ocazie pe teren propriu, pe 8 noiembrie, în EuroCup. Adversara clujenilor va fi ratiopharm Ulm în duelul care va debuta la ora 19.00 și va fi transmis pe Prima Sport 3.

*foto: Manases Sándor / u-bt.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    Sigur că era evidentă castigatoarea
    ...dar tot avem o premieră și anume scorul, o nebunie dar cu atât mai interesant. La mai...mare!

    cu 5 luni în urmă (04.11.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Nana Arpy :

    Termene noi
    Te salut. Ai folosit termene noi pentru mine în articol. Te rog mult să te gândești și la noi care nu știm acum toate detaliile din baschet. Măcar că din 1992 m am apropiat de baschetul dar nu am mai auzit de aceste termene

    cu 5 luni în urmă (05.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!