Stiri Juniori U20 Masculin

Răzvan Cenean: ”Sper să reușim cel puțin performanța de acum 2 ani!”

Costin Marinescu

Costin Marinescu
23.04.2013

Răzvan Cenean, antrenorul pricipal al naționalei U18 a României, spune că nu i-a fost stabilit un obiectiv de către Federația Română de Baschet pentru Campionatul European, dar că, personal, dorește să depășească performanța realizată în 2011 cu acceași generație de jucători.

Nu am avut discuții pe tema obiectivului cu cei din FRBaschet. Eu sper să reușim cel puțin performanța de acum 2 ani. Am încredere în băieți, cunosc destul de bine generația aceasta și cred că, cu multă muncă și mai multă atenție ca în urmă cu doi ani, putem ajunge la fel de sus, a declarat Cenean pentru TotalBaschet.ro.

În 2011, la Campionatele Europene U16 masculin Divizia B, România, antrenată de Cenean și Eugen Roșu, a terminat pe locul 8, cu un bilanț de 2 victorii, ambele în grupa preliminară, și 6 înfrângeri.

Referitor la lotul de jucători, antrenor spune că monitorizează peste 20 de jucători ce evolueză în România, dar că se va baza și pe cei ce joacă în campionatele din afara țării.

Am un lot lărgit de 24 – 26 jucători pe care vreau să îi văd și la turneele finale. Aștept să vină în țară ”strainierii” Cobzaru, Hortoglu, Covrig, Tănăsie și ceilați care evoluează în afară. Lotul de 12 va fi anunțat cu o zi înainte de a pleca spre Europene. Nu am foarte multe informații despre băieții care evoluează în alte campionate. Pe Cobzaru l-am urmărit pe internet, dar despre ceilați nu am putut afla multe lucruri. Oricum, după câteva zile de pregătire îmi voi da seama dacă merită sau nu să rămână la lot.

Turneul final al CN U18 masculin va avea loc între 8 și 12 mai. Reunirea lotului va avea loc pe 3 sau 4 iunie.  

Campionatul European U18 masculin Divizia B va avea loc la Strumica, în Macedonia, între 18 - 28 iulie. România a fost repartizată în Grupa C preliminară, alături de Israel, Suedia, Elveția, Slovacia și Scoția.

Foto: Arhivă personală (facebook)

1 comentariu la aceasta stire:
  • Pitagora :

    Bravo, Vete! dar..
    Dar pentru ce se pregătesc aceşti tineri promiţători??? Pentru a freca băncile??? Oricum ei NU au loc în teren de aceşti mediocri importaţi de la mama zmeului, în posturi de mari vedete. (majoritatea dintre ei, nu toţi, desigur!)

    cu 11 ani în urmă (23.04.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!