Stiri Juniori U20 Masculin

Răzvan Cenean va ocupa postul de antrenor secund al lui U-BT Cluj-Napoca

Răzvan Cenean va ocupa postul de antrenor secund al lui U-BT Cluj-Napoca

U-BT Cluj-Napoca a anunțat în cursul acestei zile numele celui de-al doilea antrenor secund care se va alătura staff-ului lui Mihai Silvășan. Este vorba de Răzvan Cenean, fost baschetbalist profesionist și, actualmente, antrenor în cadrul Academiei U-BT.

Cenean a început să joace baschet în anii 90 și a adunat șase medalii la campionatele naționale de juniori. Apoi a făcut pasul spre echipa de seniori, alături de care a câștigat bronzul în 1999 și 2007 și argintul în 2006 și 2008, când U Mobitelco Cluj-Napoca a fost învinsă de CSU Asesoft Ploiești.

În anul 2008, Cenean a acceptat propunerea clubului clujean de a antrena grupe de copii. A rămas până în prezent ca antrenor de juniori la U-BT Cluj-Napoca, având în palmares numeroase medalii cucerite cu echipele de juniori ale alb-negrilor.

De asemenea, Cenean a antrenat naționala României la diverse categorii de vârsă, participând la mai multe campionate europene, divizia B. Începând cu stagiunea 2023-2024, tehnicianul în vârstă de 41 de ani va face echipă cu Mihai Silvășan și Srdjan Flajs la echipa de seniori a campioanei României.

După anunțul făcut de campioana României, Răzvan Cenean a oferit o scurtă declarație pentru u-bt.basketball:

„Mă onorează faptul că mi s-a propus să fac pasul spre echipa de seniori. Este un pas important în cariera mea de antrenor, având în vedere că am lucrat cu toate grupele de juniori, de la inițiere și până la U20. Munca la seniori nu am încercat-o niciodată, mă aștept la o provocare frumoasă, din care voi avea de învățat. Este un pas pe care, probabil, orice antrenor de juniori îl dorește. În ceea ce privește activitatea la juniori, voi mai participa la unele antrenamente, însă focusul merge în totalitate pe echipa mare.”

În sezonul următor, U-Banca Transilvania va participa pentru a doua oară la rând în BKT EuroCup, făcând parte din grupa B.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

4 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    poate ma ajuta careva sa inteleg
    cati secunzi is pana la urma si ce rol are fiecare? probabil Cenean se va ocupa de prunci, mai e Bobo Pintea, mai e Flajs. De domnul Team manager nu mai pomenesc ca el in ultima vreme statea in lateral de teren nu pe banca.

    cu 8 luni în urmă (02.08.2023)
    • zapacitu79:

      ahile
      Cuic e director sportiv.
      Pintea e manager echipa.

      cu 8 luni în urmă (02.08.2023)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      era sa zic
      ca e mai lunga banca de antrenori vs juniori pe banca :)).

      cu 8 luni în urmă (02.08.2023)
    Raspunde
  • Ricardo :

    Gyke
    Oare ce mai face prietenul nostru sibian Gyke? Nu a mai dat niciun transfer pe surse ba mai mult nici nu a mai comentat pe aici ... așteptăm noutăți GYKE! 😀

    cu 8 luni în urmă (02.08.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!