Stiri Juniori U20 Masculin

România a evitat ultima poziție la FIBA U20 European Challengers

România a evitat ultima poziție la FIBA U20 European Challengers

România a încheiat cu o victorie parcursul la FIBA U20 European Challengers. Tricolorii au învins Kosovo în ultimul meci de la Sopron cu scorul de 93-88. În urma acestui rezultat România s-a clasat pe poziția a 7-a în competiția cea a pus față în față echipele din grupa valorică 19-26 din Europa la această categorie de vârstă.

Echipa noastră a început bine meciul și  a câștigat primul sfert cu scorul de 30-22. Tricolorii au avut un avantaj maxim de 10 puncte și au rămas în față până în actul decisiv, când Kosovo a reușit un parțial prin care trecea în față. La intrarea în ultimul minut de joc, scorul era egal 84-84. Lungoci și Duică au marcat 6 puncte la rând pentru România și aici s-a rupt definitiv meciul. Kosovo a încercat să revină trimițându-i pe tricolori la linia de fault dar a fost prea târziu iar Alexandru Duică a închis meciul cu un coș după recuperarea ofensivă, scor finla 93-88.

Dragoș Axinte a fost cel mai bun marcator al României cu 20 de puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive. Alexandru Duică a fost cel mai eficient cu 18 puncte, 3 recuperări și 20 la eficiență. Năstruț și Lungoci au adăugat fiecare câte 11 puncte.

Victoria cu Kosovo a fost singura pentru România la Sopron, Ungaria. Selecționata antrenată de Florin Nini a pierdut în grupe cu Eleveția, Macedonia de Nord și Luxemburg iar în primul meci de clasificare a fost învinsă de Slovacia.

foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • Venus :

    Lolek si Bolek
    Aventurile lui Lolek si Bolek prin Europa.
    Greu cand nu ii ajjuta arbitrii, asa cum se inampla mai mereu n Romania!!!

    cu 2 ani în urmă (26.07.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!