Stiri Juniori U20 Masculin

România pierde dramatic meciul cu Macedonia de Nord de la U20 European Challengers

România pierde dramatic meciul cu Macedonia de Nord de la U20 European Challengers

România a pierdut și meciul secund de U20 European Challengers. Naționala masculină antrenată de Florin Nini a fost învinsă la limită de Macedonia de Nord, scor 79-78, în urma unui coș de 3 puncte marcat în ultimele secunde din overtime.

Prima repriză a fost echilibrată. Macedonia a câștigat primul sfert cu scorul de 18-13. Până la pauză diferența a crescut doar cu un punct, astfel că la cabine se intra cu scorul de 37-31 în defaavoarea României. Revenirea de la cabine a fost una modestă pentru tricolorii iar adversarii au reușit un parțial de 12-2. România și-a găsit cadența și a închis sfertul trei cu un run de 16-5 și astfel relansa partida, 54-49 pentru Macedonia după 30 de minute de joc. Elevii lui Florin Nini au reușit să egaleze pe tabelă în actul decisiv. Scorul a rămas închețat la 67-67 în ultimele 2 minute de joc și meciul mergea în overtime. Macedonia a marcat prima, după care tricolorii au răspuns cu 7 puncte la rând și scorul devenea 74-69. Cu 43 de secunde de joc, Mitreski avea șansă să egaleze dar nu a completat four-point-play-ul. Axinte a comis un turnover la următoarea fază și se schimba conducerea. Alexandru Duică ne-a dus di nou în față, după care Dragoș Axinte a reuști recuperarea defensivă dar Luca Năstruț a ratat o liberă. România conducea 78-76 cu 9.3 secunde rămase pe ceas. Luka Savikjevikj a adus victoria pentru Macedonia cu o triplă pe final. România a mai avut 4 secunde la dispoziție dar Matei Bodea a ratat lay-up-ul care putea aduce victoria. Scor final 79-78.

Alexandru Duică a fost cel mai bun jucător al României cu 19 puncte, 15 recuperări și 3 pase decisive. Luca Colceag a totalizat 18 puncte, 10 recuperări și 2 pase decisive iar Vlad Marinău 16 recuperări, 6 recuperări și 3 pase decisive.

Viktor Isajloski a fost principalul marcator al Macedoniei cu 15 puncte plus 9 recuperări și 2 pase decisive.

România joacă în ultimul meci din Grupa E în fața Luxemburgului.

foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!