Stiri Juniori U20 Masculin

România pierde într-o manieră categorică al doilea meci de la Europeanul U20 - Divizia B

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
17.07.2022

România pierde într-o manieră categorică al doilea meci de la Europeanul U20 - Divizia B

România a pierdut al doilea joc de la Campionatul European U20 - Divizia B. Tricolorii au fost învinși la Tbilisi de reprezentativa Islandei cu scorul de 93-67 și au un bilanț de 1-1 după două meciuri.

România: David Pătru, Enzo Vescan, David Oprea, Matei Bodea, Ștefan Grasu

Islanda: Sigurdur Petursson, Thorvaldur Arnason, Olafur Gunnlaugsson, Hugi Hallgrimsson, Astthor Svalason

Nordicii au lovit primii prin Hallgrimsson. Vescan a egalat cu o pătrundere spectaculoasă. Arnason a animat partida cu două slam dunk-uri. După trei libere transformate de Gunnarsson, islandezii conduceau cu 9-5. Colceag și Grasu au înscris patru puncte consecutive pentru tricolori, iar Vescan și Cârcoană de la libere au făcut ca scorul de pe tabelă să fie 11-11. Hallgrimsson a înscris prima triplă a disputei. Gunnarsson i-a urmat exemplul și a dus scorul la 19-15 la finalul primului sfert.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Arnason a marcat patru puncte consecutive în debutul sfertului doi și a dus scorul la 23-15, înaintea unui timeout cerut de Florin Nini. Grasu a răspuns imediat la capătul unei acțiuni rapide. Dorneanu a contribuit și el cu patru puncte, inclusiv cu prima triplă a tricolorilor și a dus scorul la 23-21. Lazăr a fost cel care a egalat, dar Gunnarsson a modificat din nou tabela în favoarea islandezilor. Colceag a venit cu replica pe pătrundere. Cârcoană a oprit run-ul de 8-0 al adversarilor, dar Jonsson a răspuns repede cu o triplă. La pauza mare, Islanda conducea cu 40-33.

Gunnarsson a continuat evoluția excelentă și a deschis a doua jumătate cu o triplă. Pătru a lovit primul pentru Vulturi, înaintea coșului de afară al lui Arnason. Gunnarson a marcat din nou prin același procedeu și a dus scorul la 49-35. Vescan a marcat imediat după un timeout, dar Hallgrimsson a reușit imediat un and-one la coșul opus. Svalason a continuat recitalul nordicilor de la distanță. Gunnarsson a dus avantajul la 17 lungimi (56-39). Colceag și Bodea au înscris apoi la două posesii consecutive, dar Islanda a marcat din nou de afară. Înaintea ultimului sfert, tabela indica 70-52 pentru Islanda.

Gunnarsson a continuat să domine jocul și a inaugurat ultimul parțial cu un layup în tranziție. Grasu a redus diferența de la linia de libere. Noul jucător al lui Dinamo a marcat apoi și cu un coș spectaculos din căciulă. Diferența a revenit la 20 de lungimi, după pătrunderea lui Gestsson. Avantajul construit de nordici s-a dovedit imposibil de recuperat, iar elevii lui Florin Nini au pierdut în cele din urmă cu 93-67.

Enzo Vescan a fost cel mai bun marcator al României și a terminat cu 16 puncte. Mihai Cârcoană a terminat cu un double-double (14 puncte și 11 recuperări). Orri Gunnarsson a fost coșmarul Vulturilor. El a terminat cu 22 de puncte în doar 24 de minute.

Următorul meci al naționalei U20 a României va avea loc marți, 19 iulie, de la ora 15:45, împotriva reprezentativei Estonia. Acesta va putea fi urmărit pe canalul de YouTube al FIBA.

*foto: fiba.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    mda
    Absolut dezolant, precum ma asteptam dupa meciul cu Luxemburg.
    Fara nici un orizont, fara atitudine, fara nici un plan tactic. Rusinos de-a dreptul.
    Pentru cei care nu au vazut meciul, sa nu va inchipuiti ca islandezii or fi ceva mari baschetbalisti, sunt cam la fel de rudimentari ca noi; diferenta a fost data de disciplina tactica si mentalitate; putinele chestii pe care le stapanesc, le executa corect: mingea circula rapid si bine in atac pana la jucatorul liber (de obicei in 0), iar acesta arunca de 3... au tras de 43 de ori de afara!!!! si au bagat 14... noi 1/19; singura noastra idee tactica tot meciul a fost mingea la Vescan, ca el poate sparge...
    De acord, vina este sistemica, pleaca de la educatie, respect fata de munca... Nini si cei ca el sunt doar varful icebergului, impostura in toata splendoarea, dar raul profund e mai jos, mai intunecat si mai puternic...

    cu 1 an în urmă (18.07.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Concluzia :
    una singura: De urgenta o Ordonanta ( tot de urgenta ) in care sa se mareasca procentul dacilor liberi din sporturile de echipa de la 40 % la 140 %. Poate asa mai cistigam si noi ceva. Cu siguranta sali goale ! In rest metodele de antrenament, selectia, educatia extra-sportiva sa ramina la fel. "Doar pe noi nu ne invata nimeni !" - Citat din celebrul Tadici, antrenor de handbal, alt sport aflat pe tobogan.

    cu 1 an în urmă (18.07.2022) Raspunde
  • KK Partizan Belgrad GROBARI GROBARI :

    Ne-au dat cu terenul in cap !!!
    Salutare !Mi-am făcut și eu curaj sa las o vorba ,nu sunt un orator foarte bun -:)
    Și acuma sa revenim la ale noastre.
    Adevărat ……este trist !
    Ce nume de jucatori avem la U20 scorul trebuia sa fi invers ,asta ma refer doar la pauza .
    Atitudinea face tot,parca nu vroiau sa joace sau asta este valoarea lor …..întreb și eu .
    Sper sa ma înșel !!!!!
    Ce știu sigur ca din urma ce vine generația de 2007 este una foarte buna ,și cu acei sportivi o sa avem rezultate pe care România la nivel de juniori nu le-a avut .
    Toate cele bune !

    cu 1 an în urmă (18.07.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!