Stiri Juniori U20 Masculin

România U20 se face de râs și în ultimul meci de la CE Masculin - Divizia B

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
24.07.2022

România U20 se face de râs și în ultimul meci de la CE Masculin - Divizia B

România încheie Campionatul European U20 - Divizia B în nota în care s-a prezentat pe întreaga durată a turneului. Vulturii au fost învinși cu scorul de 81-98, de către Albania, deși au avut un avans de 14 lungimi. Naționala pregătită de Florin Nini a terminat pe locul 16 turneul de la Tbilisi.

România: David Pătru, Enzo Vescan, Luca Colceag, Matei Bodea, Ștefan Grasu

Albania: Richard Lilaj, Elian Memcaj, Marvin Prodani, Xhersido Hajdari, Fatbardh Zabina

Partida a început cu Bodea și Grasu la linia de libere. Vescan a fost primul marcator din acțiune pentru tricolori. Grasu a marcat patru puncte consecutive și a dus scorul la 9-3. Albanezii au răspuns prin Gjore, înaintea unui fadeaway spectaculos al lui Grasu. Hajdari și-a apropiat echipa la șase lungimi, înainte de un run de 8-0 al tricolorilor prin care tabela indica 21-7. După un timeout, adversarii noștri au venit cu șase puncte consecutive și au reintrat în meci. Diferența după primul sfert era de cinci puncte (23-18).

Sfertul doi a început într-o manieră favorabilă Vulturilor datorită layup-ului lui Grasu. Hajdari a răspuns cu un floater. Bodea și Oprea au mărit ecartul la nouă lungimi. Vescan a fost apoi cel care a dus diferența în double-digits (32-22). Alimani a răspuns cu un coș pe pătrundere, dar a greșit apoi faultându-l pe Bodea pentru a îl trimite la linia de libere. Vescan a marcat la inel și a dus scorul la 36-26, dar finalul parțialului le-a aparținut din nou albanezilor. Aceștia au venit la un singur punct (41-40), înainte ca tripla lui Grasu și liberele lui Rotaru să stabilească scorul pauzei: 46-40.

România s-a distanțat în debutul sfertului trei, în urma triplei lui Rotaru. Lilaj a răspuns prin același procedeu la câteva posesii distanță, iar Hajdari a redus ecartul la o singură posesie cu un layup. Grasu a lovit și el de la distanță, înaintea unei reușite pe pătrundere a lui Prodani. Tripla lui Lilaj a dus scorul la 55-52. Comeback-ul adversarilor a fost completat de un and-one reușit de Grazhdani, prin care scorul devenea 59-61. Lilaj a mărit avansul cu un coș de trei. Prodani a marcat și el de afară și a dus scorul la 61-69. Tabela indica 63-71 înaintea ultimului sfert.

Cârcoană a inaugurat ultimul parțial cu un and-one. Vescan i-a urmat exemplul după reușita lui Grazhdani. Pătru a marcat o triplă extrem de dificilă pentru a duce scorul la 72-75. La jumătatea sfertului, Albania conducea la patru puncte. Aceasta a fost majorată rapid de Hajdari. Lluka a marcat și el pe pătrundere și a dus scorul la 72-81. Lilaj a marcat de afară și diferența era de 12 puncte. Bodea a oprit run-ul adversarilor. În ciuda acestui fapt, Albania s-a impus categoric, cu scorul de 81-98.

Ștefan Grasu a fost cel mai bun jucător al României și a terminat cu 19 puncte și 9 recuperări. Matei Bodea a avut 18 puncte și 9 recuperări. Enzo Vescan a avut și el 15 puncte. De cealaltă parte, Xhersido Hajdari a reușit să înscrie 30 de puncte.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!