Stiri Juniori U20 Masculin

SCM Timișoara a pierdut în ultimul meci în faza grupelor din Alpe Adria Cup

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
20.02.2024

SCM Timișoara a pierdut în ultimul meci în faza grupelor din Alpe Adria Cup

SCM Timișoara a încheiat cu un eșec faza grupelor din Alpe Adria Cup. Leii din Banat nu mai aveau vreo miză în disputa cu Ilirija și au pierdut cu scorul de 92-81, în bună măsură din cauza unui sfert al treilea dezastruos. Formația pregătită de Dragan Petricevic a terminat cu un bilanț de 8-2 faza grupelor și avansează în Final Four-ul competiției.

Ilirija: Tadej Ferme, Luka Barisic, Jaka Klobucar, Sergej Macura, Anej Orel

SCM Timișoara: Luka Mitrovic, Robert Schipor, Nikola Gajic, Edward Petrescu, Adam Mirkovic

Mitrovic a spart gheața în meciul din capitala Sloveniei printr-un coș pe pătrundere. Klobucar a răspuns cu primul coș de la distanță al disputei, înainte ca Gajic să instaleze autoritatea bănățenilor la inel printr-un nou coș pe pătrundere. Mirkovic a înscris din fadeaway, iar apoi Petrescu a continuat pasa bună de joc a formației sale cu o nouă reușită din interior, prin care scorul devenea 5-8. Macura a schimbat echipa aflată la conducere prin patru puncte spectaculoase, aduse cu un dunk și un alley-oop. Barisic a reușit un and-one și a dus run-ul gazdelor la 7-0. Tinerii Petrescu și Schipor au replicat cu cinci puncte la rând, permițând Timișoarei să conducă cu 17-21 după 10 minute.

Petrescu a continuat evoluția sa excelentă și a majorat avansul echipei sale în debutul sfertului secund. Mulalic a înjumătățit ecartul cu un coș de afară, dar Kesar l-a readus la șase lungimi printr-un coș cu fault. El a dus de unul singur un duel direct cu Klobucar și Macura, în urma căruia tabela indica 27-37, el reușind să marcheze 14 puncte consecutive pentru reprezentanta României în competiție. Kures și Năsturescu s-au duelat apoi în reușite de trei puncte. Kesar și-a reluat evoluția dominantă cu un fadeaway prin care refăcea diferența de două cifre. Mikus și Kures au înscris opt puncte la rând pentru a o aduce pe Ilirija în joc, iar la pauza mare diferența era de doar un punct: 44-45.

Slovenii au revenit în avantaj în debutul părții secunde, datorită lui Barisic. După replica lui Kesar, gazdele au construit un parțial de 16-2, prin care se distanțau extrem de rapid la 13 lungimi de adversari. Mitrovic a întrerupt seceta ofensivă a echipei sale cu un coș de trei puncte. Barisic și Kesar s-au duelat apoi în reușite de la distanță, iar scorul ajungea la 67-57. Mitrovic a lovit și el de afară, dar Barisic a replicat imediat prin același procedeu. Înainte de intrarea în actul decisiv, Ilirija conducea cu un liniștitor 74-65.

Kesar a lovit primul în sfertul al patrulea, de la libere, dar Mulalic și Orel au marcat imediat câte un coș de trei puncte. Au urmat mai multe momente în care cele două echipe nu au marcat deloc, Kesar oprind seceta cu al treilea său coș de trei. El a repetat isprava câteva posesii mai târziu, după ce Klobucar a reușit patru puncte la rând. În aceeași notă s-a desfășurat și finalul partidei, iar oaspeții nu au mai putut reveni, cedând cu scorul de 92-81.

Igor Kesar a avut una dintre cele mai bune evoluții personale în maioul Timișoarei și a strâns 34 de puncte și 7 recuperări. Luka Mitrovic a adus 20 de puncte, 3 recuperări și 6 pase decisive. Luka Barisic a adus 22 de puncte pentru gazde, secundat fiind de către Jaka Klobucar, care a avut 17.

SCM Timișoara este calificată în Final Four-ul din Alpe Adria Cup, programat între 15 și 17 martie, din postura de lider al grupei B. Din grupa A au mers mai departe campioana en-titre, Dabrowa Gornicza (bilanț 6-2) și debutanta Usti nad Labem (4-4). Ultimul loc de calificare în semifinale se dă între Ilirija și Olomoucko. Dacă cei din urmă își pierd ultimele două meciuri rămase de jucat, adversara Timișoarei de marți va merge mai departe. În caz contrar, avantajul este de partea cehilor.

*foto: Facebook/SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!