Stiri Juniori U20 Masculin

SCM Timișoara luptă cu Kapfenberg Bulls pentru un loc în finala Alpe Adria Cup

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
11.03.2024

SCM Timișoara luptă cu Kapfenberg Bulls pentru un loc în finala Alpe Adria Cup

SCM Timișoara se pregătește pentru participarea în Final Four-ul din Alpe Adria Cup. Bănățenii s-au deplasat astăzi (11.03) la Kapfenberg, unde vor juca pentru câștigarea competiției. Semifinalele vor avea loc marți, în Austria, în arena celor de la Kapfenberg Bulls.

În penultimul act, elevii lui Dragan Petricevic vor întâlni chiar gazda competiției, Kapfenberg Bulls. Austriecii au încheiat pe locul al doilea în grupa A, dar au tremurat serios pentru calificarea în fazele eliminatorii.

După primele șase meciuri, Bulls aveau un bilanț de 4-2, dar și-au încheiat sezonul regulat cu două eșecuri, cu Usti n. Labem și Dabrowa Gornicza. Prima echipă menționată a avut tot un bilanț de 4-4, dar avantajul meciurilor directe a fost de partea austriecilor, care au beneficiat și de ajutorul celor de la Dabrowa Gornicza în ultima rundă. În meciul cu Usti n. Labem, polonezii au reușit o revenire impresionantă în sfertul al patrulea pentru a o ține în competiție pe Kapfenberg.

Gruparea pregătită de Antonio Herrera a avut parte de un alt moment intens, de data aceasta în campionat. Bulls a avut un meci direct pe teren propriu, cu St. Polten, pentru calificarea în turul câștigătorilor din Austria. Situația nu a mai fost favorabilă de această dată, astfel că cei de la Kapfenberg evoluează acum în jumătatea inferioară de clasament, păstrând încă șanse la play-off.

Kapfenberg Bulls este una dintre cele mai titrate echipe din istoria Superligii Austriei. Formația a fost înființată în 1976, iar la 15 ani distanță obținea pentru prima oară promovarea în primul eșalon al baschetului austriac, de unde avea să nu mai retrogradeze până în ziua de astăzi.

De-a lungul celor peste 30 de ani petrecuți pe prima scenă, Bulls au reușit să adune șapte titluri, acestea venind în două serii de câte patru (între 2000 și 2004), respectiv trei (între 2016 și 2019). Pe lângă campionatele câștigate, formația din Sporthalle Walfersam mai are și patru Cupe, dar și cinci Supercupe.

Cea mai mare performanță europeană pentru Kapfenberg Bulls este asociată uneia la fel de importante pentru baschetul bănățean. În sezonul 2008/09, austriecii au fost la un pas să joace finala Central European Basketball League cu BCM Elba Timișoara. Bănățenii au ajuns acolo, dar au cedat cu 92-66 în fața maghiarilor de la Albacomp Fehervar, echipă ce a eliminat-o pe Kapfenberg. Turneul final s-a desfășurat chiar în Sala Sporturilor „Constantin Jude”.

Conform site-ului oficial al Leilor din Banat, staff-ul medical face eforturi pentru a îi recupera pe Igor Kesar și Tyreek Scott-Grayson. Cei doi sunt piese de bază în angrenajul reprezentantei României în competiție. Kesar este principalul marcator, cu 17.5 puncte pe meci, iar Scott-Grayson este primul la recuperări, cu o medie de 5.1. Luka Mitrovic se remarcă la assist-uri, cu o medie de 6.

Rudi Williams este principala gură de foc a echipei din Kapfenberg, el fiind cel mai bun marcator din competiție, cu o medie de 23.9 puncte pe meci. El este și cel mai bun pasator al gazdelor Final Four-ului, cu 5.4 assist-uri pe meci. La recuperări, primul este Johnny McCants, cu 8.5.

Final Four-ul Alpe Adria Cup din Kapfenberg debutează marți, de la 17:30, cu meciul dintre Dabrowa Gornicza și Olomoucko. Confruntarea dintre SCM Timișoara și Kapfenberg Bulls începe de la 20:30. Ambele meciuri pot fi urmărite pe canalul de YouTube al celor de la Alpe Adria Cup.

*foto: Facebook/SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!