Stiri Juniori U20 Masculin

SCM Timișoara pierde dramatic finala din Alpe Adria Cup cu Dabrowa Gornicza

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
13.03.2024

SCM Timișoara pierde dramatic finala din Alpe Adria Cup cu Dabrowa Gornicza

SCM Timișoara a ratat șansa de a câștiga pentru prima oară în istorie Alpe Adria Cup. Formația bănățeană a avut în mână finala cu Dabrowa Gornicza, dar gafele din ultimele cinci secunde au condus către al doilea triumf consecutiv al polonezilor în competiție, datorită succesului cu 88-90.

SCM Timișoara: Luka Mitrovic, Tyreek Scott-Grayson, Nikola Gajic, Adam Mirkovic, Laszlo Lazar

Dabrowa Gornicza: Tayler Persons, Blazej Kulikowski, Dominik Wilczek, Xeyrius Williams, Nicolas Carvacho

Polonezii au marcat primii, prin liberele lui Williams. Timișorenii au replicat rapid din interior, prin Scott-Grayson, pentru ca mai apoi Gajic să semneze primul coș de trei puncte al disputei. Carvacho a răspuns cu o reușită din interior, pentru ca apoi Scott-Grayson să reușească două coșuri consecutive din spatele semicercului. Kulikowski a marcat primul coș de trei al celor de la Dabrowa, dar Mirkovic a replicat imediat printr-o reușită similară. Mitrovic i-a urmat exemplul și a dus scorul la 17-13. Adversarii bănățenilor și-au revenit rapid și până la finalul primului sfert, când conduceau cu 21-22.

Run-ul Dabrowei a continuat și în parțialul secund, datorită lui Garcia care a prins mână bună și a reușit să ducă scorul la 21-30. Avântul lor a fost oprit de către un layup al lui Lazar, urmat de o triplă a lui Kesar. Cabbil și Kucharek au răspuns cu aceeași măsură de cinci puncte. Diferența a fost aproape de a urca în double-digits, dar Gajic și Kesar nu au permis acest lucru, iar triplele lor au făcut ca ecartul să devină de doar o posesie, 35-38. Persons a dublat acest avans cu un and-one, iar coșul de sub panou al lui Kesar stabilea scorul la pauza mare, 42-46.

Mitrovic i-a apropiat pe Leii din Banat la doar două puncte cu un coș în debutul părții secunde, pentru ca mai apoi Cabbil să răspundă cu două reușite consecutive pe pătrundere. Reprezentanta României în competiție a reușit să egaleze apoi la 50, înaintea unei secete ofensive de ambele părți. Au urmat cinci puncte pentru formația din Gornicza, precum și o triplă a lui Gajic. Cabbil a venit în replică cu un coș cu fault. Gruparea Viola a reușit să țină aproape până la cele două triple semnate de către Wilczek. Cu 10 minute înainte de final, scorul era 62-66.

Actul decisiv a debutat cu un layup al lui Williams, urmat de trei puncte semnate de către Kesar. Carvacho și Cabbil au reușit șase puncte la rând, prin care diferența își reatingea maximul, 65-74. Gajic a tăiat din elanul adversarilor printr-un coș de trei puncte. Bănățenii au venit și la cinci lungimi după liberele lui Kesar, dar Cabbil a continuat evoluția de zile mari. Trița lui Mitrovic și layup-ul lui Lazar au readus suspansul în meci. Garcia a lovit de la libere, înainte ca un nou coș de afară al lui Mitrovic să reducă diferența la o singură posesie, 80-83. Tot el avea să restabilească egalitatea. Williams a venit cu un dunk agresiv. După ce părea că Dabrowa se îndreaptă spre victorie, Lazar a înscris un coș imens pe recuperare ofensivă, dar neatenția Leilor din ultimele secunde au făcut ca Dabrowa să se impună. Kesar a fost sancționat cu un fault tehnic în timp ce apăra repunerea, permițându-i lui Garcia să egaleze la 88. Persons a înscris apoi coșul victoriei cu 88-90 printr-un fadeaway.

Luka Mitrovic a ieșit la rampă cu 23 de puncte, 3 recuperări și 7 pase decisive. Nikola Gajic a contribuit cu 14 puncte, 4 recuperări, 6 pase decisive și 4 intercepții. Igor Kesar a adus 24 de puncte de pe bancă. Nicolas Carvacho și Lovell Cabbil au marcat 18 puncte pentru formația câștigătoare.

*foto: Facebook/SCM Timișoara

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM Focșani Leks :

    Aia e
    N-a fost sa fie, poate la anul. Mulțumim leilor pt finala!

    cu 1 lună în urmă (13.03.2024) Raspunde
  • varu silvois :

    regrete
    pentru o finala pierduta la mustata, parca decat la 2 puncte mai bine la 14. Ar fi fost totusi un trofeu. Felicitari oricum.

    cu 1 lună în urmă (14.03.2024)
    • CSM Focșani Leks:

      corect
      infrangerile la 1-2 puncte pe final de meci sunt dureroase, e frustrant. daca aveam noi avantaj de 1-2 puncte, nu mai conta :)) ideea e ca era frumos sa ridice trofeul, dabrowa mai au unul in vitrina

      cu 1 lună în urmă (14.03.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!