Stiri Juniori U20 Masculin

SCM U Craiova începe returul din Top 10 pe teren propriu

SCM U Craiova începe returul din Top 10 pe teren propriu

SCM Universitatea Craiova și CSM Constanța se întâlnesc în cel de-al doilea meci al serii de miercuri, 22 martie, din Liga Națională de Baschet Masculin. Duelul dintre cele două contează pentru runda cu numărul 24, prima din returul Top 10.

Oltenii au pierdut recent la Voluntari, 76-84, și nu au reușit să lege victoriile încă în faza secundă a campionatului, ocupând înaintea acestei partide cu Constanța poziția a șaptea, cu un bilanț de 5 meciuri câștigate și 8 pierdute. Adus pentru a ocupa poziția lăsată liberă de accidentarea lui Giordan Watson, Deondre Parks a debutat în LNBM cu ocazia partidei de pe terenul vicecampioanei și a terminat cu 9 puncte și o recuperare, având 3/5 din acțiune și 2/3 la libere.

CSM Constanța nu trece printr-o perioadă grozavă și are patru înfrângeri la rând în Top 10, singurul rezultat bun pentru formația de la malul Mării Negre fiind în turul cu Craiova, atunci când s-a terminat cu 72 la 70. De atunci, echipa lui Alexandru Olteanu a avut în trei ocazii minim 80 de puncte marcate, dar nu a putut câștiga. Dobrogenii sunt ultimii în Top 10, cu 3-10 bilanț.

Întâlnirea de la Craiova o să fie cea de-a treia în sezonul 2022/2023 între cele două echipe indiferent de competiție, până acum CSM Constanța bifând un succes cu 78-77 în Cupa României, plus rezultatul menționat mai sus din turul Top 10. Ambele partide s-au jucat la Constanța, prima în finalul anului 2022, iar cea din urmă pe 4 februarie în acest an.

Aceste echipe sunt în partea a doua a clasamentului la puncte marcate pe meci de când a debutat faza secundă, Craiova fiind cea care stă mai rău. Constanța rămâne una dintre cele mai bune formații la recuperări, iar în privința eficienței tot dobrogenii stau ușor mai bine decât oltenii.

Topias Palmi este printre jucătorii importanți în faza secundă, baschetbalistul craiovenilor adunând 17.4 puncte în medie. Egidijus Mockevicius o ajută pe Constanța cu 9.6 recuperări pe meci, capitol la care este la egalitate cu James Farr și Shamiel Stevenson, ambii însă evoluează în grupa 11-18. Craiova dă cel mai bun pasator din Top 10, pe Cortez Edwards (7.0 pe meci).

Partida din Bănie are loc miercuri, 22 martie, de la ora 19.00 și o să fie în direct pe FRB TV.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!