Stiri Juniori U20 Masculin

SCM U Craiova se impune la limită în restanța cu CS Vâlcea 1924

SCM U Craiova se impune la limită în restanța cu CS Vâlcea 1924

Restanța dintre CS Vâlcea 1924 și SCM Universitatea Craiova a reprezentat ultima partidă din LNBM în luna noiembrie. Derby-ul Olteniei s-a încheiat cu victoria craiovenilor, scor 78-77 joi (30.11), în duelul care a contat pentru etapa a doua din Conferința B.

Vâlcea: George Alexandru Vlad, Zoran Paunovic, Stephaun Branch, Nicolae Ciucă, Peter Olisemeka

Craiova: Vitaliy Zotov, Nik Dragan, Amedeo Casale, George Blaj-Voinescu, Milan Milovanovic

Craiovenii s-au dus la conducere în primele minute ale întâlnirii și prin reușitele consecutive ale lui Casale s-a făcut 4-7, de unde Milovanovic a dus diferența la cinci lungimi. Blaj-Voinescu a urmărit o minge venită din inel după o ratare pe care a avut-o și l-a forțat pe Hristu Șapera să ceară primul time-out al partidei la 6-13, după care CS Vâlcea a răspuns cu cinci puncte la rând. Freeman a oprit pe moment revenirea gazdelor (11-15) și Zotov a răspuns cu o aruncare precisă de la distanță după reușita lui Branch, iar în minutele rămase din primul sfert ecartul nu a trecut de șase puncte și „Lupii negri” au putut să egaleze prin Solopa, 22-22.

Oaspeții au început puțin mai bine sfertul doi și Blaj-Voinescu a necesitat îngrijiri medicale după o acțiune la 24-27, iar Dragan a mărit ecartul la două posesii ulterior, într-un moment în care era fără greșeală la aruncările de trei puncte. Zotov și-a transformat perechea de libere la jumătatea sfertului și peste puține secunde Vlad a ținut-o pe Vâlcea aproape, cu reușita de la semi-distanță pentru 30-32. Milovanonic a câștigat duelul unu la unu din căciulă prin care a putut modifica situația de pe tabelă la 32-38 cu mai puțin de două minute până la pauză și de acolo scorul s-a schimbat puțin, la pauză fiind 37-41, după buzzer beater-ul lui Branch.

Solopa a înjumătățit avansul Craiovei după ce Casale a fost precis la linia de fault (37-44), iar Paunovic a făcut din nou un joc de o posesie la 42-44. Toni Rotaru a ratat șansa de a aduce Vâlcea la conducere după multe momente, dar cu ajutorul celor cinci puncte consecutive ale lui Solopa, gazdele au trecut la 48-46 și Paunovic a continuat seria excelentă pentru nou-promovată. Amfitrionii au ajuns într-un run de 15-2, perioadă oprită la 52-47 cu libera lui Zotov în urma unui tehnic acordat lui Rotaru, iar spre finalul sfertului Freeman și Casale au scăzut ecartul la unul minim, astfel că tabela a indicat 57-56.

Triplele lui Vlad și Ciucă au dus-o pe CS Vâlcea la 63-57 în primele atacuri ale sfertului decisiv, în timp ce Freeman a înjumătățit pentru puțin timp handicapul Craiovei. Vizitatorii s-au apropiat în câteva rânduri la un punct, Branch fiind cel care a scuturat plasa de la distanță într-un moment important și s-a ajuns la 75-70, după care Milovanovic nu a putut să înscrie ambele aruncări libere dar Craiova s-a apropiat la o posesie cu puțin peste un minut rămas pe cronometru. Freeman a egalat situația (77-77) și a forțat banca vâlcenilor să ceară time-out și Zotov a fost trimis la linia de fault în urma unei faze în care gazdele au cerut minge condusă la fundașul Craiovei. Vâlcea nu a putut marca pe ultima acțiune și duelul din Sala Traian s-a încheiat cu 77-78.

Vitaliy Zotov a fost aproape de double-double (19 puncte, 9 pase decisive, 6 recuperări), iar Matt Freeman l-a secondat cu 18 puncte, 4 recuperări și 5/6 de la distanță. Amedeo Casale și Nik Dragan au adunat 14, respectiv 13 puncte.

Vladislav Solopa s-a evidențiat din tabăra gazdelor cu 25 de puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții, iar Steph Branch (17 puncte, 8 recuperări, 3 intercepții) și George Alexandru Vlad (13 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive) au fost ceilalți în double digits pentru Vâlcea.

Cele două echipe ar fi trebuit să joace din nou în weekend, la Craiova, în etapa a 11-a. Cum meciul a fost reprogramat, Vâlcea (3-6) o să primească în jurul datei de 9 decembrie vizita lui FC Argeș, iar pentru SCM U Craiova (4-4) urmează o deplasare la Oradea (09.12, ora 18.00).

*foto: Ionuț Greere / Sportul Doljean

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!