Stiri Juniori U20 Masculin

SCM U Craiova și CSM Constanța dau o luptă grea pentru calificarea în Top 10

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
05.01.2024

SCM U Craiova și CSM Constanța dau o luptă grea pentru calificarea în Top 10

Un duel cu implicații serioase în lupta pentru un loc în Top 10 este unul dintre capetele de afiș ale zilei de sâmbătă în Liga Națională de Baschet Masculin. SCM U Craiova primește vizita celor de la CSM Constanța și țintește să se apropie de Gladiatorii din Tomis în ierarhia Conferinței B.

Leii din Bănie au avut câștig de cauză în duelul direct din tur, în care au jucat în deplasare. Scorul final al acelei confruntări a fost 86-93, după ce oaspeții au câștigat toate cele patru sferturi. Actul decisiv a fost cel mai convingător pentru elevii lui Vitaly Stepanovski.

Vitaliy Zotov a fost cel mai bun jucător al acelei confruntări și a reușit să se facă remarcat cu 27 de puncte, 6 recuperări și 8 pase decisive. Matt Freeman l-a urmat cu 22 de puncte și 4 recuperări. Vytenis Cizauskas a fost principalul marcator al dobrogenilor, cu 21 de puncte, urmat de Duffy care a marcat 19 puncte.

Constănțenii s-au bucurat în acel meci de o contribuție serioasă din partea lui Dragoș Diculescu, care a adunat 18 puncte și 7 recuperări, însă acesta nu mai face parte din lotul lui Dan Fleșeriu după transferul la Hamar. De asemenea, și oltenii au avut un autohton în formă în acel joc, pe Casale cu 14 puncte.

Acel joc s-a disputat ca o restanță din etapa a șaptea, astfel că cele două echipe nu au mai avut parte de prea multe prezențe pe parchet de atunci. Marinarii au jucat cu CSM Oradea la scurt timp, și au cedat în mod deloc surprinzător cu 90-76 pe terenul Leilor Roșii.

Gruparea de la malul Mării Negre a reușit să încheie anul cu brio. În ultimul meci din 2023, constănțenii au dus o altă luptă importantă în vederea ierarhiei din Top 10, cu CSU Sibiu, reușind să apere avantajul terenului propriu și să câștige cu 89-87.

Nu același lucru se poate spune și despre olteni, care au mai avut parte de o singură reprezentație pe final de an, în fața unei alte echipe din vârful clasamentului, FC Argeș. Trupa din Trivale s-a impus categoric pe teren propriu, cu 91-62.

Bryan Griffin este principalul realizator din tabăra marinarilor, fiind liderul echipei atât la media de puncte (14.6), cât și la cea a recuperărilor (8.6), pe când Jorden Duffy este cel mai eficient playmaker al echipei, cu 5.2 assist-uri pe meci.

La fel ca și în tabăra adversarilor, un jucător este lider la două categorii principale de statistică. Este vorba despre Vitaliy Zotov, care înregistrează 21.1 puncte și 5.8 pase decisive pe meci. Cel mai bine la recuperări stă Milan Milovanovic, cu 6 pe meci.

Disputa dintre SCM U Craiova și CSM Constanța are loc sâmbătă, 6 ianuarie, cu începere de la ora 18:00 și poate fi urmărită în exclusivitate pe FRB TV.

*foto: Facebook/CSM Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!