Stiri Juniori U20 Masculin

SCM U Craiova și CSO Voluntari se întâlnesc din nou într-un meci oficial în acest sezon

SCM U Craiova și CSO Voluntari se întâlnesc din nou într-un meci oficial în acest sezon

SCM Universitatea Craiova și CSO Voluntari se vor duela vineri, 7 aprilie, pentru a cincea oară în sezonul 2022/2023, acestea înfruntându-se în trei competiții pe parcursul acestei stagiuni. Partida din Bănie o să fie transmisă pe FRB TV.

Ambele vin după victorii importante pe 4 aprilie, Craiova impunându-se cu 77-73 în restanța de pe terenul lui Dinamo, iar Voluntari a învins-o pe U-BT Cluj (89-86), rezultat care a decis câștigătoarea sezonului regulat. În plus, ilfovenii și-au asigurat locul 4 și avantajul terenului propriu în prima serie de playoff, acolo unde ar putea da peste Craiova dacă rezultatele acestei ultime etape sunt favorabile „Leilor Băniei”.

Înaintea duelului, Voluntari stă cu 9-8 bilanț în Top 10 și are cinci victorii în ultimele șase partide, iar Craiova este pe poziția a șasea cu 7-10, oltenii putând să termine în cel mai bun caz pe 5 și în cel mai rău pe 7, în funcție de rezultatele meciurilor în care sunt implicate FC Argeș și CSU Sibiu.

Oltenii au avut o serie de trei victorii la rând în această stagiune în confruntările cu vicecampioana, după 70-61 și 74-60 în FIBA Europe Cup, respectiv 72-70 în sferturile Cupei României, competiție în care în momentul întâlnirii deținătoarea trofeului era CSO Voluntari. Echipa lui Ainars Bagatskis a răzbunat acel ultim eșec în partida tur din Top 10, încheiată cu 84 la 76. Rasheed Moore și Dimitrije Nikolic au fost cei mai buni marcatori din cele două tabere, cu 21 și 16 puncte.

CSO Voluntari are în trei din ultimele patru meciuri oficiale măcar 11 reușite din spatele arcului de cerc, season-high-ul fiind înregistrat contra Sibiului (16), vicecampioana având cifre foarte bune și la assist-uri în ultima perioadă. De asemenea, jocul cu U-BT le-a adus celor de la Voluntari cele mai multe intercepții în acest sezon de LNBM, 13.

SCM U Craiova are în precedentele șase partide din Top 10 măcar 18 aruncări bune de două puncte și o medie de 34.5 recuperări, recent oltenii reducând și numărul de posesii pierdute. Echipa lui Vitaly Stepanovski are însă trei meciuri la rând cu mai puțin de 80 de puncte marcate, în două cazuri rezultatul final nefiind favorabil.

Partida din Bănie va avea loc vineri seara, 7 aprilie, de la ora 20.00 și o să fie în direct pe FRB TV.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!