Stiri Juniori U20 Masculin

Steaua București trece de Laguna București după o repriză secundă foarte bună

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
29.04.2023

Steaua București trece de Laguna București după o repriză secundă foarte bună

Steaua București a câștigat primul meci al seriei de play-out cu Laguna București. Cele două echipe se află în luptă directă pentru retrogradare, iar roș-albaștrii au reușit să câștige în partida inaugurală a seriei cu scorul de 84-64.

Steaua București: Karlo Vragovic, Branislav Vujadinovic, Vlad Negoițeșcu, Titus Nicoară, James Farr

Laguna București: Radu Paliciuc, Trevor Blondin, Radu Paliciuc, Aleksandre Phevadze, Vasile Odagiu

Nicoară și Phevadze au deblocat tabela cu două reușite din interior. Blondin a reușit și el un lay-up, înainte ca Nicoară să egaleze la 4. Vragovic a bifat apoi prima triplă a disputei. Paliciuc a răspuns prin același procedeu, înainte ca Farr să continue recitalelor coșurilor de afară. Odagiu și Phevadze și-au readus echipa la conducere (10-12). După primul sfert, Laguna conducea cu 17-21 după reușitele americanilor Cooper și Johnson.

Johnson a majorat avansul la șase puncte, înainte ca Vragovic să marcheze cinci puncte la rând, fără răspuns din partea oaspeților. Rechinii au reușit apoi un run de 9-0, prin care puneau pe tabelă o diferență de două cifre (24-34). Ogele a oprit parțialul oaspeților cu un coș de la semi-distanță. Vujadinovic și-a apropiat echipa la o posesie cu un coș-fault (33-36). Diferența de trei lungimi s-a păstrat până la pauza mare, când Laguna conducea cu 38-41.

Blondin a deschis a doua jumătate cu un coș pe pătrundere, dar Vragovic a continuat evoluția foarte bună și cu șapte puncte la rând și-a readus echipa la conducere (45-43). Phevadze a egalat apoi la 45, înainte ca Paliciuc să readucă inițiativa de partea echipei sale. Cele două echipe au mers cap la cap până la scorul de 48-48, moment din care steliștii au inițiat un run de 8-3. În cele din urmă, înaintea actului decisive, roș-albaștrii conduceau cu 56-53.

Momentele de debut ale sfertului patru au fost dominate de jucătorii autohtoni. Paliciuc a egalat de la distanță, iar Negoițescu și Nicoară au marcat cinci puncte la rând pentru gazde. Paliciuc le-a răspuns printr-o reușită pe pătrundere, înainte ca Vujadinovic să ducă scorul la 63-58 și să dea startul unui run de 12-1 prin care militarii puneau pe tabelă o diferență de 11 puncte. În cele din urmă, Steaua București s-a impus cu 84-64.

Karlo Vragovic a fost cel mai bun marcator pentru Steaua, cu 25 de puncte. Titus Nicoară a fost în double-double, cu 14 puncte și 12 recuperări.  De partea cealaltă, Radu Paliciuc s-a remarcat cu 17 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive. 

Meciul doi al seriei dintre Steaua București și Laguna București este programat luni, 1 mai, de la ora 20:30.

*foto: Facebook/Baschet Club Laguna Sharks

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    istoric
    steaua se bate la retrogradare dupa un sezon visator..incredibil

    cu 11 luni în urmă (01.05.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!