Stiri Juniori U20 Masculin

Steaua și Laguna București, față în față în lupta pentru evitarea ultimelor două locuri din Liga Națională

Steaua și Laguna București, față în față în lupta pentru evitarea ultimelor două locuri din Liga Națională

CSA Steaua București și Laguna Sharks București încep sâmbătă, 29 aprilie, o serie pentru locurile 15-18, urmând să se joace pe sistemul „cel mai bun din 5 meciuri”.

Steaua a fost surpriza neplăcută din prima rundă a playout-ului, acolo unde a cedat în minim de meciuri contra lui CSM Târgu Jiu, deși a avut avantajul terenului propriu în acea serie. Roș-albaștrii au produs un ultim joc extrem de modest, cu doar 61 de puncte marcate și sunt nevoiți să joace pentru evitarea unei poziții și mai slabe la finalul sezonului.

Laguna Sharks a pornit cu șansa a doua în seria cu CSM Galați și a pierdut în minim de partide, clubul bucureștean având cel mult 66 de puncte marcate într-un meci din acea serie. În schimb, defensiva a fost la același nivel, Laguna fiind în fiecare meci cu sub 80 de puncte primite.

Două partide au fost între Steaua și Laguna în acest sezon, ambele în prima fază a Ligii Naționale. Atunci, în Conferința B, Steaua a câștigat turul cu 77-63, iar returul cu 82-59.

Deși a ajuns în această postură în campionat, Steaua are media cea mai mare de recuperări (37.4) și este prima și în cazul recuperărilor ofensive (13.3), în timp ce la libere stă cu 77.1%, al treilea procentaj din ligă. Laguna Sharks pierde cele mai multe posesii pe meci (18.1) și este formația cu cel mai modest atac (65.1 puncte pe meci), eficiența cea mai scăzută (64.4), respectiv procentajul cel mai mic în privința aruncărilor bune de două puncte (45.6%).

Ambele echipe au jucători în Top 20 la puncte și recuperări, James Farr fiind liderul Stelei la aceste capitole, iar Lukas Aukstilkalnis și Aleksandre Phevadze se remarcă pentru Laguna. Karlo Vragovic și Trevor Blondin reușesc mediile cele mai mari de assist-uri din cele două tabere.

Seria debutează pe terenul Stelei sâmbătă, 29 aprilie, de la ora 19.00, pentru ca al doilea meci să fie pe 1 mai începând cu ora 20.30. Apoi, Laguna va fi gazdă pe 5 mai, iar dacă e nevoie și meciul patru va avea loc tot în fieful „rechinilor”, pe 7 mai. În cazul în care seria ajunge în decisiv, acesta va avea loc pe 11 mai cu Steaua în postura de gazdă. Fiecare meci va fi pe FRB TV.

*foto: Facebok Baschet Club Laguna Sharks

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!