Stiri Juniori U20 Masculin

TF U20 M - CSU Știința Slam București avansează în ultimul act al Campionatului Național

TF U20 M - CSU Știința Slam București avansează în ultimul act al Campionatului Național

CSU Știința Slam București s-a impus cu 67-55 în fața echipei CS Agronomia București în cea de-a doua semifinală disputată în BTarena, marți (05.04), cu ocazia Final Four-ului CN U20 Masculin, ediția 2021-2022.

CSU Știința Slam: Neacșu, Oprea, Ionescu, Dorneanu, Oinaru

CS Agronomia: Stănescu, Stoicescu, Lazăr, Vaida, Pascariu

Știința a început cu trei încercări precise de la distanță și s-a dus la 9-3, avantajul devenind de trei posesii prin coșul pe fentă reușit de Oinaru la 13-5. La jumătatea sfertului inaugural diferența era de 10 puncte în favoarea lui CSU Știința Slam (15-5), scor la care banca tehnică a Agronomiei București a solicitat time-out. Alb-verzii au oprit o perioadă de trei minute fără punct marcat și Bratu respectiv Lazăr au coborât ecartul la 15-9. Dorneanu a replicat cu o triplă și Oprea ducea scorul la 20-10, sfertul inaugural terminându-se cu 20-12 pentru Știința.

Agronomia și-a ținut adversara aproape două minute fără coș marcat în debutul sfertului al doilea, Oinaru și apoi Oprea de la distanță aducând primele puncte pentru CSU Știința Slam în acest parțial, făcându-se 25-14. Vaida a adus-o pe Agro la 9 puncte în urma Științei, diferența formată din două cifre fiind refăcută cu tripla lui Oinaru (30-20), Pascariu și Stănescu dezghețând tabela după mai multe atacuri ratate, la pauză intrându-se cu 36-27 pentru CSU Știința Slam București.

La finalul primelor 20 de minute, Agronomia avea 11-0 în privința punctelor pe a doua șansă, dar și 24-13 la recuperări, cedând în schimb mai multe mingi (12-9). Știința Slam stătea cu 40% procentaj din acțiune, cu 6 încercări bune de la distanță din 18 aruncări. David Oprea era singurul de pe parchet în double digits, cu 13 puncte strânse.

Galben-negrii au început excelent repriza secundă, cu un run de 8-0 și Agronomia cerea time-out la 44-27, după două minute și jumătate scurse din sfertul al treilea. Perioada bună a continuat pentru Știința și s-a ajuns la 48-27, run-ul fiind oprit de liberele împărțite ale lui Bănică, apoi Vaida a adus primele puncte din acțiune pentru Agro în acest sfert (48-30). Diferența era una importantă la intrarea în ultimele 10 minute, scor 53-35 pentru Știința.

Trei puncte au încasat doar cei de la Știința Slam în primele patru minute din sfertul decisiv, perioadă în care s-au dus la 64-38. Agronomia a putut să taie puțin din handicap, cu o perioadă de 8-3, Stoicescu finalizând cu coș o acțiune rapidă (67-46). Diferența a fost de 12 puncte între echipe în cele din urmă, CSU Știința Slam calificându-se în ultimul act după 67-55.

Matei Dorneanu a contribuit cu 15 puncte pentru învingători, iar David Vaida a avut tot 15 puncte pentru Agro.

Finala sezonului 2021-2022 va avea loc miercuri, 6 aprilie, de la ora 13.00 în BTarena, între U-BT Cluj și CSU Știința Slam. Înainte, de la ora 11.00, se vor înfrunta CS Universitatea Viitorul Cluj-Napoca și CS Agronomia București în finala mică.

*foto: Emi Turbuc

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!