Stiri Juniori U20 Masculin

TF U20 M - U-BT Cluj-Napoca este campioana ediției 2021-2022

TF U20 M - U-BT Cluj-Napoca este campioana ediției 2021-2022

U-BT Cluj-Napoca a cucerit titlul în Campionatul Național U20 Masculin, ediția 2021-2022, după 88-76 în finala de miercuri, 6 aprilie, cu CSU Știința Slam București în cadrul Final Four-ului desfășurat în BTarena. Alb-negrii au încheiat sezonul competițional cu un bilanț de 9 victorii și o singură înfrângere.

U-BT: Lăpuște, Pașca, Lungoci, Colceag, Grasu

CSU Știința Slam: Dorneanu, D. Oprea, Neacșu, Oinaru, Ionescu

Ardelenii au deschis partida cu 7-0, CSU Știința Slam pierzând de trei ori posesia în acest interval, primul punct al bucureștenilor fiind adus de Son de la linia de fault. Diferența a crescut la una formată din două cifre pe lay-up-ul lui Lungoci, 11-1, ulterior Colceag făcând 14-1 cu un „tip in”, seria clujenilor fiind oprită de tripla lui Oprea. CSU Știința Slam a marcat alte două coșuri după acest moment și handicapul scădea la 14-8, Clujul cerând time-out, Grasu replicând cu un coș din căciulă după o fază colectivă superbă a ardelenilor. Sfertul inaugural s-a terminat cu 21-13 pentru U-BT, în acest parțial bucureștenii pierzând 10 posesii.

Galben-negrii au redus diferența la două posesii în primele secunde din sfertul al doilea, cu tripla lui Nistor ajungându-se la 26-17 pentru clujeni. Patru puncte la rând aduse de Grasu au urcat scorul la 30-18, de unde CSU Știința Slam a prins un parțial de 7-0 și ecartul scădea la cinci puncte, 30-25 cu reușita lui Mario Oprea de la distanță. Cu două minute și jumătate până la pauză Știința venea la 34-30, U-BT replicând cu două coșuri la rând din acțiune, pentru ca la cabine să se intre cu 39-34.

Ardelenii stăteau mai bine la majoritatea datelor statistice la pauză, cu 17-10 în privința punctelor marcate după posesiile pierdute ale adversarilor. Cele două echipe au combinat pentru 22 de turnovers în prima repriză, Ștefan Grasu fiind la un pas de double-double în această perioadă (18 puncte, 9 recuperări).

U-BT s-a desprins iar la peste 10 puncte diferență, deschizând repriza secundă cu șase puncte la rând (45-34), Son și David Oprea fiind preciși pentru Știința, 45-39. Bucureștenii aveau oportunitatea să taie din ecart în continuare, Colceag aplicându-i un capac lui David Oprea și pe contraatacul de apoi Grasu a finalizat un three-point play (48-39). Lăpuște și-a dus echipa la +11, scorul strângându-se la 53-48, Grasu ajutând cu libere precise la formarea unui avantaj de trei posesii (57-48). U-BT Cluj avea 59-53 la terminarea celui de-al treilea sfert.

Cinci puncte la rând a marcat David Lăpuște în prima parte a sfertului patru, 64-55, Colceag și Grasu mărind avantajul la +11. Dorneanu și Neacșu au adus-o pe Știința Slam la 7 puncte în urmă (74-67), Lungoci fiind faultat pe aruncarea din spatele arcului de cerc și a finalizat un four-point play, pentru 83-69 în favoarea lui U-BT Cluj cu două minute până la final. „Studenții” clujeni s-au impus în cele din urmă cu 88-76, ultimul coș al învingătorilor fiind marcat de Luca Colceag, U-BT cucerind titlul național la categoria U20 masculin.

Ștefan Grasu a încheiat cu double-double finala, 31 de puncte și 15 recuperări, fiind urmat de David Lăpuște (17 puncte, 8 recuperări) și Alexandru Pașca (16 puncte, 6 recuperări, 4 intercepții). De la Știința au contribuit cu cele mai multe puncte David Neacșu (20 de puncte, 6 recuperări) și Nicholas Son (18 puncte).

„U” Viitorul Cluj, medaliata cu bronz în acest sezon

CS Universitatea Viitorul Cluj-Napoca s-a clasat pe poziția a treia în acest sezon, după 72-65 în finală mică cu CS Agronomia București. Enzo Vescan a fost omul partidei, cu 30 de puncte și 10 recuperări, din tabăra bucureștenilor principalii marcatori fiind Alexandru Lazăr și Arnold Stoicescu, cu 14 puncte.

Clasamentul final în Campionatul Național U20 Masculin:

  1. U-BT Cluj-Napoca
  2. CSU Știința Slam București
  3. CS Universitatea Viitorul Cluj-Napoca
  4. CS Agronomia București
  5. Laguna București
  6. LPS Focșani
  7. CSȘ Nr. 1 Athletic Constanța
  8. CN Aurel Vlaicu București
  9. ACS Ralph Brașov
Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!