Stiri Juniori U20 Masculin

TF U20M: Phoenix Galați a câștigat competiția, după o finală disputată contra Agronomiei

Eduard Popa

Eduard Popa
22.04.2019

phoenix galati u20 masculin

CSM Phoenix Galați a devenit noua campioană a baschetului masculin la categoria de vârstă sub 20 de ani, după ce a trecut în ziua a treia a turneului final desfășurat la București de gazdele de la Agronomia, scor 85-82.

Gălățenii au început mai greu partida, scor 12-17 în primul sfert, dar au echilibrat cu un sfert doi magnific (27-19). În sfertul trei gazdele și-au clădit chiar și un avantaj de 12 puncte (60-48), dar Phoenix a replicat prin Radu Voinescu și Mihai Măciucă iar înainte de ultimul sfert, tabela arăta 61-61. Oaspeții au deschis sfertul decisiv cu un run de 10-0, avantaj pe care l-au păstrat cu patru minute rămase de jucat (79-69). Finalul meciului a aparținut însă celor de la Agronomia, care au venit chiar și la două puncte după coșurile lui Filip Macavei și Luca Vișan Hara (82-80, 84-82). Radu Voinescu a împărțit liberele, Christian Chițu a ratat un coș de 3 puncte care ar fi dus meciul în prelungiri iar Phoenix Galați a câștigat cu 85-82.

Radu Voinescu a strâns 38 de puncte, cu 7 recuperări, în timp ce Mihai Măciucă a adunat un double-double cu 25 de puncte și 15 recuperări. De partea cealaltă, Matei Bodea a adunat 18 puncte cu 10 recuperări, Filip Macavei 17 puncte cu 7 recuperări și Sabin Cîrstoveanu 15 puncte.

În primul meci al zilei, cel care a dat ocupanta locului 3, CS Universitatea Cluj a trecut de CSU Brașov, scor 88-71. Dan Bichiș a fost principalul marcator al lui U, cu 28 de puncte și 14 recuperări, în timp ce alți patru jucători au înscris cel puțin 12 puncte. Vlad Georgescu a marcat 25 de puncte pentru brașoveni, iar Vlad Duma 19 puncte.

La finalul turneului final U20 masculin, clasamentul arată în felul următor:

  1. CSM Phoenix Galați: 3-0
  2. CS Agronomia București: 2-1
  3. CS Universitatea Cluj: 1-2
  4. CSU Brașov: 0-3

Premiile individuale acordate au fost următoarele:

  • MVP: Radu Gheorghe VOINESCU (CSM Phoenix Galați)
  • Primul 5: Radu Gheorghe VOINESCU (CSM Phoenix Galați), Mihai Marius MĂCIUCĂ (CSM Phoenix Galați), Dan Tudor BICHIȘ (CS Universitatea Cluj-Napoca), George BLAJ-VOINESCU (CSU Brașov), Robert David STAN (CSM Phoenix Galați)
  • "Cosgeter CN U20": Radu Gheorghe VOINESCU (CSM Phoenix Galați) – 87 puncte
  • "Cel mai bun recuperator": Robert David STAN (CSM Phoenix Galați) – 54 recuperări
  •  “Cel mai bun pasator”: George Alexandru VLAD (CSM Phoenix Galați) – 14 pase decisive
  • “Cel mai de perspectiva jucător”: Matei BODEA (CS Agronomia București)

*foto: frbaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!