Stiri Juniori U20 Masculin

Tomas Rinkevicius: „Cred că merităm mai mult respect din partea unor persoane”

Tomas Rinkevicius: „Cred că merităm mai mult respect din partea unor persoane”

BC CSU Sibiu a pierdut pentru a patra oară în acest sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin, după 69-80 pe terenul celor de la CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea. Meciul de duminică, 26 noiembrie, a contat pentru etapa a 10-a a Conferinței B.

După încheierea partidei din Zăvoi, Tomas Rinkevicius a vorbit pentru paginile de social media ale lui CSU Sibiu și a cerut mai mult respect pentru echipa sa:

„Aș vrea să îi felicit pe cei de la Vâlcea. Au arătat caracter, au jucat un baschet bun încă de la început. Noi am început moale meciul, mult prea moale. Probabil nu am fost pregătiți din punct de vedere fizic, pentru că nu e prima dată când o spun că am avut un program poate mult prea greu pentru noi. Multe meciuri care ne costă la nivelul de energie. Sper că ne putem recupera și antrena de acum înoclo, pentru că doar am călătorit și am jucat. Nu vreau să caut scuze, Vâlcea a fost echipa mai bună în acest joc.

Totuși aș dori să cer mai mult respect pentru echipa mea, pentru jucătorii mei, pentru mine și pentru clubul meu. Cred că merităm mai mult respect din partea unor persoane. Nu am mai vorbit despre asta până acum, dar simt această lipsă de respect încă de la începutul sezonului. Cred că merităm mai mult respect, pentru club, pentru jucători, care luptă pe teren, dar uneori nu o pot face până la capăt din cauza anumitor cauze.”

Rareș Uță, cel mai bun marcator al Sibiului în acest meci, cu 19 puncte alături de 5 recuperări, a adăugat următoarele:

„Am început foarte prost acest meci. Oboseala își spune cuvântul, nu că ar fi scuză dar asta e realitatea. Este foarte greu să joci 16 meciuri în șase săptămâni. Am avut 16 mingi pierdute în primele două sferturi, iar gazdele ne-au dominat la recuperare la început. Am avut foarte puține recuperări ofensive, iar acest lucru s-a văzut. După aceea, am reușit să ne revenim în apărare, dar nu a fost suficient și din păcate am pierdut. Terminăm acum un ciclu, iar nu ne rămâne decât să ne revenim puțin și revenim cu victorie în meciul cu Oradea.”

Galben-albaștrii au 5-4 bilanț în urma înfrângerii de la Râmnicu Vâlcea și se află la egalitate cu CSM Târgu Mureș în Conferința B. Următorul meci pentru CSU Sibiu va avea loc acasă, în primele zile din decembrie, împotriva lui CSM Oradea.

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

3 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    meciul cu Oradea
    pare decisiv din mai multe puncte de vedere, mai ales ca se joaca in Sala Transilvania. Ca si suporter neutru, voi tine mereu cu Sibiul, dar momentul prin care trece echipa, in contrast cu momentul celor de la Oradea este unul neprielnic.

    cu 5 luni în urmă (27.11.2023) Raspunde
  • Sorin Buta :

    CSU
    Tomas și TOȚI jucătorii au tot respectul fanilor sibieni, pot confirma asta oricând, nu cred că există altă echipă de baschet din Romania care să aibă susținerea asta din partea comunității, după atâtea înfrângeri. (să nu uităm că orădenii, după doar 2 meciuri pierdute, deja boicotau meciurile din Oradea Arena). Problema noastră a fost (și încă mai este) campania de transferuri, nu neapărat calitativ ci cantitativ, dacă ne-am înhămat să jucăm pe 3 fronturi trebuia să avem măcar 12 jucători pe care să te poți baza în orice moment. Așa, pe lângă faptul că am pierdut toate meciurile din FIBA, s-a dus naibii și campionatul. Am mai spus-o jucătorii nu sunt roboți să poți trage de ei oricât. Și uite că vine oboseala, se văd frustrările, și atunci scade concentrarea. Ivanov e un mare câștig, Pratt și Barro sunt ce trebuie, la români nu stăm rău, singura dezamăgire e Adnam, se pare că totuși Europa nu e Australia. Sper însă că, cu un implant sau două, o să ne revenim și ne ducem sus unde ne e locul. Spre deosebire de anul trecut, unde pusesem cruce la intrarea în Top 10, acum nu cred că se pune problema accederii în play-off însă vrem mai mult decât asta. Să sperăm că vom și putea.

    cu 5 luni în urmă (27.11.2023) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Ce respect poți avea
    Pentru niste mercenari care își bat joc de valori?

    cu 5 luni în urmă (02.12.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!