Stiri Juniori U20 Masculin

U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui CSM Oradea în meciul cu numărul 50 al sezonului

U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui CSM Oradea în meciul cu numărul 50 al sezonului

În ultima etapă a sezonului regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin, U-BT Cluj-Napoca va primi vizita lui CSM Oradea, într-un meci care nu are nicio miză din punct de vedere al clasamentului, însă care contează având în vedere rivalitatea dintre cele două formații.

Trupa gazdă are un bilanț de 17-0 în Top 10 și și-a asigurat terminarea pe prima poziție a grupei, în timp ce echipa oaspete, cu 14 victorii și 3 înfrângeri, este sigură că va încheia sezonul regulat pe locul al doilea.

U-Banca Transilvania și CSM Oradea s-au mai întâlnit de două ori în această stagiune, ambele meciuri jucându-se în Oradea Arena și ambele fiind câștigate de către clujeni. Primul duel s-a consemnat în septembrie, în Cupa României, când elevii lui Mihai Silvășan s-au impus categoric: 87-67.

Situația a stat diferit în următoarea confruntare, când bihorenii au jucat mult mai bine și au izbutit să conducă pentru o bună parte din joc. Însă, după câteva acțiuni ale lui DJ Seeley, alb-negrii au revenit, iar Emanuel Cățe a înscris coșul victoriei: 84-85.

Pivotul învingătoarei a adunat 12 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive și 3 intercepții, în timp ce, dintre colegii săi, s-au mai remarcat Seeley (19 puncte, 5 pase decisive, 2 recuperări, 2 intercepții), Mihai Măciucă (14 puncte, 3 recuperări, 2 intercepții), Jarell Eddie (11 puncte, 6 recuperări), Adam Mokoka (11 puncte) și Bryce Jones (10 puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări).

În schimb, liderii trupei antrenate de Cristian Achim au fost Toddrick Gotcher (17 puncte, 5 recuperări), Nijal Pearson (16 puncte, 2 pase decisive, 2 intercepții), Kris Richard (12 puncte, 7 pase decisive, 2 recuperări), Donatas Tarolis (12 puncte, 4 recuperări) și Lennard Freeman (11 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive).

Trebuie menționat că în duelul din 8 martie nu au evoluat Abdul Gaddy, cel mai recent transfer al Leilor Roșii, Patrick Richard, care era plecat în Statele Unite ale Americii, și Mareks Mejeris (al 7-lea străin).

Este de așteptat ca Gaddy și Richard să fie pe teren pentru jocul din retur și rămâne de văzut care va fi jucătorul străin pe care Silvășan va alege să îl lase în afara lotului.

În runda precedentă, U-BT Cluj-Napoca a obținut o victorie fără emoții în fața lui CSM Constanța, 100-82, la capătul unei prestații dominante. Cel mai bun jucător al ardelenilor a fost, din nou, Cățe, care a strâns 26 de puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive și 3 capace în mai puțin de 19 minute petrecute în teren.

De partea cealaltă, CSM Oradea a avut o evoluție sub așteptări în disputa cu CS Dinamo București dar, cu toate acestea, a izbutit să se impună: 66-64. Liderul roș-albaștrilor a fost Cătălin Baciu: 13 puncte, 10 recuperări, +19 la eficiență.

Campioana en-titre are în acest moment o serie de șase victorii consecutive în fața rivalei sale (patru în finala Ligii Naționale din sezonul 2022-2023 și două în actuala stagiune). Pentru U-BT, meciul cu CSM Oradea va reprezenta a 50-a partidă din ediția 2023-2024.

„Studenții” au avut până acum 25 de meciuri în campionat (25-0), cinci meciuri în Cupa României (5-0) și 19 meciuri în EuroCup (13-6). Așadar, liderul Ligii Naționale are un bilanț de 43-6 în actualul sezon.

În schimb, pentru Leii-Roșii urmează cel de-al 42-lea joc al stagiunii. CSM Oradea a avut 25 de meciuri în campionat (22-3), patru meciuri în Cupa României (2-2) și 12 meciuri în FIBA Europe Cup (6-6). Așadar, un bilanț de 30-11 pentru gruparea lui Achim.

Din punct de vedere statistic, clujenii conduc la majoritatea capitolelor, cu excepția procentajului de la linia de libere (74.6% - 79.5%), a recuperărilor ofensive (11.9 – 12.2) și a turnoverurilor (13.1 – 12.8).

Confruntarea dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM Oradea are loc joi, 4 aprilie, la ora 18:15, în BTarena. Meciul va putea fi urmărit, în direct, pe Digi Sport 3, Prima Sport 2 și FRB TV.

*foto: Facebook – CSM Oradea

9 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Visul Faraonului CoAch
    Papa CoAch a pregătit meciul de vineri cu sedințe de tarot, magie albă și lecturi din "Iosif tîlcuiește visele lui Faraon". Concluzia e clară și e la mintea suporterului numărător de foule și libere: "șapte vaci slabe le mănîncă pe cele șapte vaci grase", adică după șapte victorii clujene urmează alte șapte victorii orădene! Go H'Akeem the Dream!

    cu 3 săptămâni în urmă (03.04.2024)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      adevarat
      atat doar ca meciul e joi nu vineri

      nino nino

      cu 3 săptămâni în urmă (03.04.2024)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Baschet
      Meciul de baschet într-adevăr e joi.
      Meciul de mâine cu biletele a lui Achim o fi vineri, dar nu are legătură cu baschetu....

      cu 3 săptămâni în urmă (03.04.2024)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      Confuzii
      Nu ca îl apar pa @Malone dar "meciul de mâine o fi vineri" e corect?

      cu 3 săptămâni în urmă (03.04.2024)
    • Tanasa Petrisor:

      Au castigat
      Au castigat vocile

      cu 3 săptămâni în urmă (04.04.2024)
    Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    fara miza din punctul de vedere al acestei faze competitionale. Singurele elemente "motavitionale" le putem considera doar:
    Pentru "U"
    -incercarea de a ramane fara infrangere in campionat
    -respectul pentru proprii suporteri

    Pentru Oradea
    -un meci pregatitor bun pentru faza urmatoare
    -integrarea ultimului jucator venit in lot
    -o eventuala victorie de moral ar fi ceva bun, cu siguranta.

    Eu sper doar sa vad un meci bun si fara accidentari (de ambele parti) .

    cu 3 săptămâni în urmă (03.04.2024) Raspunde
  • didi.alex. :

    #whynot!
    Este clar ca meciul asta prefațează finala campionatului.
    Clujul nu are nici o emoție.
    Anul asta vor face iarăși baie în Someș!

    cu 3 săptămâni în urmă (03.04.2024) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Da da
    Achim are meciul lui cu sere vineri după program:)

    cu 3 săptămâni în urmă (03.04.2024) Raspunde
  • varu silvois :

    Silva preda la seminar
    Sfertul doi, tine out de doua ori in 30 de secunde și dat cu tăbliță de parchet. Era să fie în capul lui Ciuci.

    cu 3 săptămâni în urmă (04.04.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!