Stiri Juniori U20 Masculin

U-BT Cluj-Napoca se duelează cu SCM U Craiova în sferturile de finală ale LNBM

U-BT Cluj-Napoca se duelează cu SCM U Craiova în sferturile de finală ale LNBM

Una dintre seriile din sferturile de finală ale Ligii Naționale de Baschet Masculin este cea dintre U-BT Cluj-Napoca și SCM U Craiova, formațiile care au terminat pe locul al doilea, respectiv locul șapte în Top 10.

Cele două grupări se cunosc foarte bine, fiindcă s-au mai întâlnit de trei ori în acest sezon, jucând sub diferite regulamente. Două dintre confruntări au avut loc în campionat, ambele fiind câștigate de U-Banca Transilvania (71-93, 84-65), și una în semifinalele Cupei României, învingătoarea fiind aceeași (88-64).

Campioana en-titre va aborda această serie venind de pe locul al doilea, după ce, prin înfrângerea suferită la Voluntari (89-86), a ratat șansa de a lupta pentru prima poziție în Top 10.

Eșecul cu vicecampioana României a fost unul dintre cele trei suferite de U-BT în Liga Națională de Baschet Masculin. Alb-negrii au mai fost învinși de CS Rapid București, în prima fază a campionatului (83-88), și de CSM Oradea, în faza secundă (82-74).

În rest, clujenii au adunat 23 de victorii în principala competiție internă și încă patru succese în Cupa României, trofeu pe care au reușit să și-l adjudece, la Constanța, în 15 februarie.

U-BT Cluj-Napoca este lider în Liga Națională la puncte (88.3), la pase decisive (22.4) și la procentajul aruncărilor de două puncte (63.0%). În același timp, elevii lui Mihai Silvășan stau prost la capitolul turnoverurilor, având o medie de 15.2/meci.

De partea cealaltă, SCM U Craiova este una din echipele cu cele mai puține greșeli (12.0), însă are și mai puține pase decisive: 15.9. Oltenii au impresionat în debutul stagiunii, izbutind să se califice în grupele FIBA Europe Cup și apoi în faza a doua a competiției europene.

În schimb, evoluția bună din meciurile europene i-a costat pe alb-albaștri în campionat, acolo unde au adunat o serie de eșecuri, unele mai surprinzătoare, altele mai puțin surprinzătoare.

Totuși, SCM U Craiova s-a calificat în Top 10, cu toate că a avut același bilanț ca CSM Ploiești (8-8), și apoi a reușit să obțină biletele și pentru playoff, consemnând patru victorii și șase înfrângeri în faza a doua a campionatului.

Trebuie menționat că Vitaly Stepanovski s-a confruntat cu o problemă serioasă de lot și, anume, accidentarea lui Giordan Watson, care va rata restul sezonului. Fundașul naturalizat nu a mai jucat din 13 februarie, de la semifinala de Cupă cu U-BT.

Între timp, oltenii l-au transferat pe Deondre Parks, dar acesta este departe de nivelul și de impactul pe care îl avea Watson. Topias Palmi (13.3 puncte, 2.8 recuperări și 1.6 pase decisive) și Cortez Edwards (9.7 puncte, 4.2 pase decisive, 3.7 recuperări) au încercat să suplinească absența veteranului în vârstă de 37 de ani și au reușit câteva meciuri foarte bune.

În ciuda faptului că mai dispune de jucători precum Dimitrije Nikolic sau Milvoje Mijovic, este greu de crezut că SCM U Craiova va rezista în fața lui U-BT Cluj-Napoca. Mihai Silvășan are la dispoziție numeroase arme ofensive, precum Leo Meindl, Emanuel Cățe sau Kasey Shepherd. De asemenea, Karel Guzman va reveni după suspendare și va fi și el disponibil pentru restul sezonului. Rămâne de văzut care va fi baschetbalistul străin lăsat în afara lotului.

Primele două jocuri ale seriei vor avea loc miercuri, 12 aprilie, și vineri, 14 aprilie, ambele fiind programate la ora 19:00, în BTarena. Cel de-al treilea meci se va disputa marți, 18 aprilie, în Sala Polivalentă din Craiova, unde joi, 20 aprilie, se va desfășura, dacă este nevoie, și cea de-a patra partidă a seriei. Decisivul ar urma să aibă loc duminică, 23 aprilie, la Cluj-Napoca.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Mda
    Eu il vad in afara lotului pe Gordic cu exceptia unor situatii de acidentari/dorinta de a odihni pe altcineva.
    Motive?
    -daca scazi din pasele decisive mingile pierdute nu mai ramane mare lucru
    -in conditiile de mai sus, cu cateva exceptii contributia ofensiva a fost sub nivelul cartii de vizita
    -defensiv sta mai prost decat Shepherd
    -nu stiu daca mi s-a parut doar mie, doar o buna parte dintre colegii lui au avut problema de receptie a paselor acestuia (si implicit ei au ajuns sa intre la categoria mingi pierdute).
    -de (prea multe ori) cand era in teren cu Richard tot acesta din urma a ajuns sa coordoneze atacul si/sau sa duca mingea. Si, cum bine stim Richard nu este 1 veritabil asa ca a mai ajuns sa piarda si el niste mingi.

    -ceilalti straini fac perechi clare pentru pozitiile care par a duce duc "greul": 5 (Stipanovic), 4 (Bircevic-Jones), 3 (Meindl-Guzman),

    cu 1 an în urmă (11.04.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Cam așa
      văd și eu lucrurile. Cu mențiunea că probabil Bircevic va fi odihnit în maxim 2 meciuri. Shepherd în ultimul timp mi s-a părut că joacă mai mult pentru statistica personală în eventualitatea unui posibil/probabil transfer, de aici și multitudinea de ratări, uneori exasperante. De aceea în afara unor posibile indisponibilități, cred că Shepherd și Gordic vor face cu schimbul.

      cu 1 an în urmă (11.04.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!