Stiri Juniori U20 Masculin

U BT Cluj-Napoca trece în minim de meciuri de FC Argeș și avansează în finala LNBM

U BT Cluj-Napoca trece în minim de meciuri de FC Argeș și avansează în finala LNBM

U BT Cluj-Napoca și-a asigurat prezența în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin, după ce a trecut în minim de meciuri de FC Argeș Pitești. Trupa antrenată de Mihai Silvășan a câștigat convingător și în Trivale, 88-72, și a închis seria din semifinale cu 3-0 la general.

Cum era de așteptat, U BT Cluj-Napoca a deschis mai bine meciul cu un parțial de 10-3. Rajon Kelly a aprins puțin tribunele, cu o reușită de la semidistanță. Richard și Măciucă au mai pus apoi cinci puncte pentru vizitatori. FC Argeș a profitat de o perioadă dificilă în ofensivă pentru Stipanovic, care a ratat trei aruncări din apropiere, plus alte două libere. Naje Smith avea să-i ducă în față pe argeșeni, după un dunk, iar Mihai Silvășan era nevoit să solicite timp de odihnă. Elevii săi au răspuns perfect și Eddie a găsit coșul de la 3 puncte. Primul act avea să se încheie cu scorul de 25-20 pentru U BT Cluj-Napoca. În sfertul secund, jocul nu a avut o cursivitate ieșită din comun. Oaspeții au reușit încet, încet să acapareze jocul și s-au desprins la 36-29. Stipanovic, revenit pe teren, a reușit o pasă de zile mari pe la spate, transformată în assist de Măciucă pe coborâre. Piteștenii au reușit să rămâne aproape. „Stipe” după ce și-a reglat aruncarea din apropiere a închis sfertul cu un coș, care stabilea scorul pauzei, 37-44.

Repriza secundă a avut un start alert cu coșuri de la distanță de ambele părți, dar și cu câteva ratări ușoare. U BT a reușit să pună două cifre avantaj pe tabelă, 44-55. Oaspeții au continuat seria bună, au mai pus șapte puncte la rând pe tabelă și ecartul lua proporții. FC Argeș nu a găsit replică pe măsură și sfertul trei se încheia cu 73-52 pentru clujeni. Gazdelor nu le-a mai rămas în ultimul act decât varianta de a face puțin spectacol, lucru încercat de Naje Smith în start de sfert. Emi Cățe a rămas metronom sub coșul advers și ecartul clujenilor rămânea unul liniștitor. Nu s-a mai pus deloc problema învingătoarei până la final și U BT Cluj Napoca a câștigat pe terenul lui FC Argeș Pitești cu scorul de 88-72 și a încheiat seria.

Emi Cățe a fost omul meciului cu 17 puncte și 7 recuperări. Jarrel Eddie a adăugat 13 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive. Jones și Stipanovic au pus câte 12 puncte fiecare pe tabelă, iar Măciucă 11.

Nikola Jevtovic a fost principalul artizan al gazdelor cu 18 puncte, 11 recuperări și 2 pase decisive.

foto: FC Argeș (facebook)

2 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Știe cineva oficial
    Când va fi primul meci al finalei?

    cu 2 săptămâni în urmă (30.04.2024)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sandu79:

      Finala
      Primul meci e în 12 mai....

      cu 2 săptămâni în urmă (30.04.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!