Stiri Juniori U20 Masculin

U-BT Cluj-Napoca, victorie cu mari emoții în primul meci al seriei cu SCM U Craiova

U-BT Cluj-Napoca, victorie cu mari emoții în primul meci al seriei cu SCM U Craiova

Astăzi, 12 aprilie, U-BT Cluj-Napoca și SCM U Craiova au disputat primul meci al sferturilor de finală din Liga Națională de Baschet Masculin.

U-BT Cluj-Napoca: Patrick Richard, Karel Guzman, Leonardo Meindl, Stefan Bircevic, Emanuel Cățe

SCM U Craiova: Cortez Edwards, Milvoje Mijovic Topias Palmi, George Blaj-Voinescu, Bogdan Țîbîrnă

Oaspeții au început foarte bine partida și au înscris primele șapte puncte, prin Palmi, Mijovic și Blaj-Voinescu. Bircevic a răspuns cu un and-one și apoi Meindl a contribuit cu două pase excelente la punctele lui Cățe și Bircevic. Richard a izbutit și el două triple la rând, iar gazdele au preluat conducerea: 13-11. După un coș de la distanță al lui Bircevic, a urmat un 4-point play al lui Palmi, dar Richard a marcat al treilea coș personal din spatele semicercului și clujenii au rămas în avantaj. În cele din urmă, la finalul actului inaugural, scorul era 24 la 21 pentru U-Banca Transilvania.

La fel ca în sfertul precedent, oltenii au început mai bine și au înscris opt puncte, prin Edwards (2) și Palmi (6), iar Mihai Silvășan s-a văzut nevoit să ceară time-out. Nandor Kuti a întrerupt perioada de secetă a clujenilor și apoi Gordic și-a apropiat echipa la un punct de adversari: 28-29. Andrija Stipanovic s-a remarcat și el din apropierea panoului și a urmat rândul lui Vitaly Stepanovski să solicite un timp de odihnă. Imediat după reluarea jocului, Palmi a înscris o nouă triplă dar, la celălalt panou, Richard a răspuns prin același procedeu. Meindl a marcat două libere și apoi Bircevic s-a remarcat pe contraatac, iar antrenorul alb-albaștrilor a cerut un nou time-out. Indicațiile sale n-au dat roade și U-BT Cluj-Napoca s-a menținut la conducere și la pauză: 41-36.

După revenirea de la vestiare, craiovenii au comis o serie de greșeli, iar Bircevic a marcat două coșuri de la distanță, mărind avantajul ardelenilor la 11 puncte: 47-36. Dimitrije Nikolic a întrerupt parțialul adversarilor, însă aceștia au marcat încă șapte puncte și Stepanovski a solicitat un timp de odihnă. Au urmat trei puncte înscrise de Nikolic și trei înscrise de Palmi, iar SCM U Craiova s-a apropiat la zece puncte: 54-44. Nikolic a continuat să evolueze excelent și Silvășan s-a văzut nevoit să ceară time-out, cu puțin sub patru minute rămase din sfertul al treilea. Au urmat două triple ale lui Mijovic și un coș al lui Edwards, iar oltenii au redus deficitul la un singur punct: 59-58. Pe finalul penultimului act, Alexandru Coconea a reușit cinci puncte și scorul a devenit egal: 63-63.

Ultimele zece minute au început cu un and-one al lui Nikolic, urmat de două libere ale lui Richard și de două libere ale lui Bircevic. Guzman a marcat primul coș după suspendare și apoi Bircevic a transformat două aruncări de la linia de fault, ducând-o pe U-BT la 73-70. Hopkins a răspuns cu o triplă, iar jocul a rămas echilibrat, scorul fiind 75-73, la jumătatea sfertului decisiv. După câteva minute fără coș marcat, Stipanovic a înscris de lângă panou, iar alb-negrii s-au distanțat la trei puncte. Ardelenii și-au dublat avantajul însă, cu 45 de secunde rămase, Edwards a marcat în urma unei pătrunderi și Silvășan a cerut time-out. După reluarea jocului, Richard a fost trimis la linia de libere și căpitanul „studenților” a marcat doar una din cele două aruncări primite. A urmat câte o ratare a fiecărei echipe și, cu 14 secunde rămase din meci, Edwards a înscris și el o liberă, ducând scorul la 83-81. După repunere, Gordic a dat o pasă greșită și mingea le-a revenit oaspeților, iar Stepanovski a solicitat imediat un timp de odihnă. Elevii săi nu au reușit să marcheze și U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 86 la 81.

Liderii învingătoarei au fost Stefan Bircevic (24 de puncte), Patrick Richard (20 de puncte, 6 pase decisive, 4 recuperări) și Leo Meindl (15 puncte). De partea cealaltă, s-au remarcat Topias Palmi (22 de puncte), Cortez Edwards (19 puncte, 10 pase decisive), Dimitrije Nikolic (14 puncte) și Milvoje Mijovic (12 puncte).

Meciul al doilea va avea loc vineri, 14 aprilie, de la ora 19:00, tot în BTarena.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

6 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Sincer
    sper că la acest meci să fi epuizat sacul cu prostii făcute de echipă. In halul ăsta nu avem nicio șansă măcar la locul 3. Chiar sunt curios cine a avut ideea creață ca la 14 secunde de joc să repunem de sub panoul propriu ! Cît despre Gordic... nimic de zis, ultima pasă este elocventă. Ceva îmi spune că Sanders nu făcea atîtea prostii cite a făcut Gorda incepînd cu jocul de la Oradea.

    cu 1 an în urmă (12.04.2023)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      Repusul la ultima faza
      Inainte de terminarea timeout-ului mi-am zis in gand ca sigur se va repune de sub propriul panou cand au ramas acele 14 secunde din joc, dupa ce s-a intamplat la Voluntari cu exact o saptamana in urma cand s-a repus din terenul din fata si s-a aruncat mingea direct in afara terenului... Drept e ca situatiile au fost diametral opuse, la Voluntari era musai un cos de 3 cat mai repede dat, de unde si repunerea din fata, aici trebuiau sa protejeze avantajul...

      cu 1 an în urmă (12.04.2023)
    Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    castigat mult mai greu decat m-as fi asteptat. Felicitari pentru victorie.

    Altfel cred ca cei de la Craiova au pregatit bine jocul defensiv vorbind (Clujul sensibil sub media obisnuita la aruncarile de 2 puncte), au facut mare risipa de energie (cred ca Edwards a alergat cat Gordic si Mendl la un loc) si doar procentajele deosebit de bune fata de obicei de la 3 si libere au salvat ziua pentru "U".

    Pana una, alta, eu voi ramane cu gandul la jocul de echipa din sezonul trecut pentru ca, regret sa o spun, suntem mai aproape de sezoanele acelea in care doar valoare individuala salva meciurile in care atacul parea o improvizatie cap-coada. Ieri au fost Bircevic si Richard. Si apropo de ultimul, daca deja de acum nu exista alta varianta decat sa fie jucat +31 minute pe meci, daca vom ajunge in finala, va fi epuizat. Daca la acest lot valoros totusi nu se gaseste o solutie sa ne descurcam si altfel cu ocupanta pana la urma a locului 7 pana la aceasta faza a competitiei, nu stiu ce sa spun.
    Ar mai fi si altele de spus dar prefer sa ma opresc, deocamdata.

    Pentru maine ma bazez pe faptul ca cei de la Craiova vor fi suficient de obositi iar cei de la "U" suficient de concentrati pentru a obtine victoria.

    cu 1 an în urmă (13.04.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca cata2106 . :

    One game at a time
    One game at a time , cum zice Silva. Am suferit tare în jocul de aseară, dar e important ca am început cu o victorie. Și încă cred ca suntem favoriți cu orice echipa din campionat într-o serie lunga.
    Din păcate, ce doare cel mai tare e comparația cu jocul din sezonul trecut. Asa e în sport, și mai ales în baschet unde rotația de jucători de la un sezon la altul e mare. Pe cât de mult îmi doream ca anumiți jucători de anul trecut sa rămână, acum parca e un sezon diametral opus, în care mi-as dori sa aduce niște înlocuitori mult mai valoroși pe anumite posturi. Mi se pare ca deja sunt câțiva jucători care încep sa joace pentru personal stats , cu gândul la viitoare transferuri și asta ne va face sa suferim și mai tare.
    Trebuie sa recunoaștem ca din punct de vedere al scounting-ului, a fost un sezon dezamăgitor. Speram la mai bine anul viitor.

    cu 1 an în urmă (13.04.2023) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Pe scurt
    Despre deznodamantul acestei imperecheri este chiar inutil sa discutam,indiferent de ce s-ar fi intamplat aseara.Cum spuneam,la noi e veselie mare,ca la fiecare sfarsit de sezon,ca intra baietii mult mai repede in vacanta,si cum se putea mai linistit decat sub alibiul unei confruntari cu campioana si reprezentanta tarii in EuroCup!
    Deja devine incontestabil ca lotul UBT a fost mai modest sezonul asta,cel putin sub aspectele coeziunii,chimiei si determinarii!Daca mai plusam o alta evidenta,anume ca in pofida unui progres ce nu avea cum sa nu se intample,Silvasan nu are si nu va avea vreodata anvergura de mare antrenor,inseamna ca rezultatele au stat totusi sub semnul firescului la Cluj.
    Va urez mult succes in finala cu Oradea si pana atunci o sa revadcu placere UBT in ultimul meci al sezonului pentru noi!

    cu 1 an în urmă (13.04.2023) Raspunde
  • CSM Ploiești CONSTANTIN MIRCEA :

    dilema
    ce s-a vazut in ultimul meci cu Oradea, era un semn. acum, dupa meciul cu Craiova, e evident. dilema este: cate cuvinte sunt in "varza a la cluj"?
    pacat.

    cu 1 an în urmă (13.04.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!