Stiri Juniori U20 Masculin

U-BT Cluj, trei victorii în cadrul turneului EYBL Junior de la Levice

U-BT Cluj, trei victorii în cadrul turneului EYBL Junior de la Levice

U-BT Cluj-Napoca a participat în Slovacia la cel de-al doilea turneu al Grupei A destinat categoriei Junior (U20) în European Youth Basketball League - Central Europe Region. Ardelenii au jucat în perioada 4-6 februarie.

În cadrul partidelor de la Levice, alb-negrii au întâlnit adversari din Austria, Marea Britanie și Ungaria.

Primul joc a fost împotriva celor de la Vienna United, controlat în totalitate de clujeni, care au bifat cea mai bună prestație ofensivă din acest sezon pe plan european, cu 92 de puncte înscrise. Ardelenii au câștigat fiecare sfert al partidei, iar Modibo Diaby a fost principalul marcator, cu 18 puncte și 9 recuperări.

O nouă victorie fără prea mari emoții a venit și împotriva lui London United, britanicii rămânând aproape până la pauză. U-BT a reușit desprinderea decisivă în sfertul al treilea, iar la final diferența era de 12 puncte. David Lăpuște a contribuit cu 22 de puncte și 7 recuperări la succesul „studenților”.

Singurul eșec din Slovacia a venit în a treia partidă, împotriva eventualei câștigătoare a turneului. Rátgéber Academy a condus în permanență pe parcursul primei reprize (25-23), U-BT reușind să egaleze după pauză și chiar a preluat conducerea, ducându-se la 40-33. Maghiarii au fost mai buni în ultimul sfert (17-7) și au ținut Clujul la cele mai puține puncte marcate în acest turneu. David Lăpuște a avut 16 puncte și 7 recuperări, iar Modibo Diaby a contribuit cu un double-double (14 puncte, 12 recuperări).

În fine, duelul cu MAFC Budapesta a adus un nou succes la o diferență liniștitoare pentru clujeni. Ardelenii au condus cu cel mult 25 de puncte în acest duel, sfertul al treilea fiind câștigat cel mai clar (26-11). Pentru al treilea joc consecutiv David Lăpuște a fost principalul marcator al „studenților”, cu 21 de puncte.

Rezultatele Clujului în cadrul turneului din Slovacia:

Vineri, 04.02 – Vienna United – U-BT 45-92

Vineri, 04.02 U-BT – London United 85-73

Sâmbătă, 05.02 – Rátgéber Academy – U-BT 64-54

Duminică, 06.02 – U-BT – MAFC Budapesta 81-60

U-BT Cluj a terminat cu 6-2 bilanț cele două turnee din cadrul EYBL Junior.

*foto: EYBL (Manases Sándor)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!