Stiri Juniori U20 Masculin

U20: CS Universitatea Viitorul a câștigat derby-ul clujean cu U-Banca Transilvania

U20: CS Universitatea Viitorul a câștigat derby-ul clujean cu U-Banca Transilvania

Miercuri, 27 octombrie, sala de sport a Liceului cu Program Sportiv din Cluj-Napoca a găzduit confruntarea dintre CS Universitatea Viitorul și U-Banca Transilvania. Prima repriză a fost controlată de U-BT, însă CSU a câștigat sfertul al treilea la o diferență de 14 puncte și s-a impus cu 70 la 67.

Cele două tabere au arătat o poftă deosebită de joc încă din actul inaugural, în care s-au marcat 46 de puncte. În sfertul al doilea, defensivele au fost mai atente, în special cea a lui U-BT Cluj-Napoca. Elevii lui Horia Pascu au permis doar zece puncte în această secvență și conduceau, la pauză, cu 42-31.

În repriza secundă, situația s-a schimbat drastic. Jucătorii de la CS Universitatea Viitorul au început să profite tot mai mult de greșelile comise de către adversari și au înscris ușor pe contraatac. Toma Lungoci, care marcase 18 puncte în primele 20 de minute, nu a mai găsit coșul așa des, în timp ce David Lăpuște a avut o zi imprecisă la nivelul aruncărilor de la distanță.

De partea cealaltă, Tudor Todea și Henrique Simionca au condus ofensiva trupei lui Vlad Bota, care a intrat cu un avantaj de trei puncte, 56-53, în sfertul decisiv. Tensiunea a început să se resimtă în cel de-al 4-lea act, iar faulturile și reproșurile la adresa arbitrajului au devenit tot mai dese.

De asemenea, echilibrul a caracterizat aceste ultime zece minute de joc. Cu mai puțin de 30 de secunde rămase, antrenorul lui U-BT a cerut time-out și a pregătit o schemă foarte bună, însă aruncarea lui Lăpuște nu și-a atins ținta. Alb-negrii au mai avut o șansă în ultimele secunde, după două libere ratate de un jucător al Universității. Lungoci a aruncat din spatele semicercului pentru a egala, dar mingea nu a intrat și CS Universitatea Viitorul Cluj-Napoca s-a impus cu 70 la 67.

A fost un meci foarte intens, în care am pornit cu șansa a doua. Am reușit să ne mobilizăm în sfertul 3 și să revenim în joc, totul pornind de la o apărare foarte bună. Doresc să îmi felicit jucătorii pentru această victorie muncită și obținută cu greu. Oricare dintre cele două echipe putea să obțină victoria, fiind un meci foarte strâns. Prezența pe banca echipei noastre a lui Ioannis Koukos ne-a adus liniște în momentele tulburi și ne-a ajutat să gestionăm bine acest final de joc, motiv pentru care îi mulțumim. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, fiind un campionat lung, pe parcursul căruia va trebui să muncim mult mai mult dacă ne dorim cât mai multe victorii”, a declarat Vlad Bota pentru Baschet.ro.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Universitatea Viitorul a avut trei jucători în double-digits: Ciprian Albu (19 puncte), Tudor Todea (17 puncte) și Henrique Simionca (13 puncte). De partea cealaltă, s-au remarcat Toma Lungoci (24 de puncte), Darius Coste (12 puncte) și David Lăpuște (11 puncte).

Pentru a vedea celelalte rezultate obținute la turneul inaugural al Campionatului Național U20, desfășurat în București, Constanța și Cluj-Napoca, accesați următorul LINK.

*foto: CS Universitatea Viitorul Cluj-Napoca

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!