Stiri Juniori U20 Masculin

U20: Dinamo se impune surprinzător în fața Clujului

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
25.04.2014

 

CS U Mobitelco Cluj Napoca 70-77 Dinamo București 
  20-19, 25-21, 11-19, 14-18  

 

Cel de-al doilea meci al grupei I le-a pus față în față pe CS U Mobitelco Cluj Napoca și Dinamo București. Clujenii veneau după victoria spectaculoasă de ieri cu Ploieștiul.

Cele două echipe au etalat un baschet jucat cu o mare risipă de energie, cu pătrunderi rapide, dar și cu ratări din poziții ușoare. Clujul a avut mână mai bună din spatele semicercului, însă dinamoviștii au profitat de câteva contraatacuri pentru a marca puncte ușoare. Apărările și-au făcut bine treaba, jucătorii respectând atent indicațiile celor doi antrenori.

La fel ca în primul meci, elevii lui Răzvan Cenean au impresionat printr-un joc colectiv foarte bun. Accentul a fost pus pe găsirea omului cu cea mai bună poziție de aruncare, iar acest lucru a făcut ca până la final 10 dintre cei 12 jucători clujeni să își înscrie numele pe tabela de marcaj.

Confruntarea dintre cele două formații a fost una echilibrată, până spre final diferențele fiind în jurul a 4-5 puncte de partea uneia sau a celeilalte dintre echipe. 45-40 a fost scorul la pauză pentru Cluj, dar pe nesimțite, profitând de ratarile adversarilor, dinamoviștii au preluat din nou conducerea după un run de 8 puncte la început de sfert trei. Clujenilor nu le-a mai intrat aproape nimic, în timp ce bucureștenii s-au descurcat foarte bine la recuperări, ceea ce a dus la un avantaj de 3 puncte de partea ”roșiilor”, cu 10 minute înainte de final. Pentru Dinamo principalul motor al echipei fost Hortoglu.

Clujul a egalat când mai erau 7 minute din joc, dar pe final jucătorii nu au mai găsit calea spre coș, ratând foarte multe aruncări. În plus, apărarea dinamovista a reușit să contracareze majoritatea atacurilor adverse, astfel că elevii lui Dan Niculescu s-au impus meritat cu 70-77 după un meci în care s-au luptat și au crezut în șansa lor.

Mehmet Hortoglu a marcat 27 de puncte pentru Dinamo și a reușit 10 recuperări, iar la clujeni Mario Lazăr a fost cel mai bun jucător cu 15 puncte și 18 recuperări, urmat de Bogdan Pogăcean tot cu 15 puncte, dar numai 5 recuperări. De remarcat este evoluția mult mai slabă decât în ziua precedentă a lui Willhelm Brosser care contra dinamoviștilor a terminat cu -3 la eficientă.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!