Stiri Juniori U20 Masculin

U20M: CSȘ Ploiești trece de Dinamo și se califică în finală

Marius Petri

Marius Petri
26.04.2014

CSȘ Ploiești a câștigat partida desfășurată în compania celor de la Dinamo București cu scorul de 101-75, reușind astfel să se califice în finala competiției, unde vor întâlni mâine echipa organizatoare, BC Timișoara.

Meciul începe extrem de bine pentru dinamoviști, care conduc cu 8-0 după patru minute și jumătate de joc, timp în care adversarii de la Ploiești au fost total neinspirați pe fază ofensivă. Aceștia reușeșc să revină însă pe parcursul unui singur minut, astfel că tabela indică 8-6 și Dan Niculescu cere time-out. În ciuda revenirii ploieștenilor, formația din Capitală încheie primul sfert cu un avantaj de un punct, scor 18-17.

După două minute fără coș, Ploiești ajunge pentru prima dată la conducere, iar scorul devine 24-20. Încurajați frenetic de colegii lor de pe bancă, ploieștenii măresc ecartul la 11 puncte, conducând cu 33-22 la jumătatea sfertului. După o perioadă de două minute în care n-au reușit să marcheze, dinamoviștii revin la 9 puncte în spatele adversarilor. Sfertul se încheie cu Ploiești în avantaj, scorul pauzei fiind 42-32.

După o greșeală tehnică dictată la pauză împotriva lui Marian Hartman, Dinamo se află în posesie în debutul reprizei secunde. Bucureștenii se apropie la 8 puncte, însă formația ploieșteană remontează avansul de peste 10 lungimi, distanțându-se la 58-41 cu patru minute rămase. Diferența ajunge la 30 de puncte în ultimele minute ale sfertului 3 pe fondul unei apărări mult prea relaxate din partea dinamoviștilor. Astfel, CSȘ Ploiești este aproape sigură de calificarea în finală înaintea ultimei secvențe, în care se intră cu scorul de 76-51.

Datorită faptului că deznodământul partidei este doar o chestiune de minute, cele două echipe marcheză doar patru puncte în primele două minute ale sfertului patru. Ambele formații se relaxează pe final de joc și se joacă doar pentru statistici, dinamoviștii fiind conștienți că nu vor reuși să revină. Pe final, singurul obiectiv al ploieștenilor a fost atingerea bornei de 100 de puncte, aceștia renunțând la apărare în ultimele minute. Meciul se încheie cu victoria clară a Ploieștiului, scor 101-75, care se califică în ultimul act al competiției.

Marian Hartman a folosit doar 5 jucători pe tot parcursul jocului, aceștia acumulând statistici impresionante: Andrei Ene a reușit 28 de puncte, 27 de recuperări și 3 pase decisive, Ștefan Neagu s-a remarcat prin 41 de puncte marcate, iar Andrei Minescu a încheiat partida în double-double, cu 12 puncte, 13 recuperări și 4 pase decisive.

De partea cealaltă, Mehmet Hortoglu a fost din nou cel mai bun dinamovist, cu 26 de puncte și 10 recuperări, fiind urmat de Alexandru Marinică, autor a 15 puncte, și Bogdan Brândușa (11 puncte).

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!