Stiri Juniori U20 Masculin

U20M: LPS Focșani își adjudecă locul 5

Marius Petri

Marius Petri
27.04.2014

Primul meci al ultimei zile din cadrul turneului final al campionatului național pentru jucători sub 20 de ani le-a pus față în față pe LPS Focșani și CS Dinamo București, ocupantele ultimelor poziții în cele două grupe ale turneului.

Partida începe mai bine pentru gruparea din Capitală, care conduce cu 10-3 după  4 minute de joc. Alb-roșii se mențin la conducere până în ultimul minut al sfertului, când focșănenii trec în avantaj și câștigă prima secvență a confruntării cu 18-15.

Sfertul secund are un debut cu puține puncte, tabela fiind schimbată  doar de 3 ori în primele 3 minute. Echipa vrânceană este cea care preia inițiativa, marcând 7 puncte consecutive.  Dinamoviștii înscriu mai rar decât adversarii, astfel încât finalul de sfert aparține tot Focșaniului, care intră cu 9 puncte avans la pauza mare, 34-25.

Ambele formații reușesc să puncteze la fiecare atac în primele două minute ale sfertului al treilea, perioadă după care urmează două minute de “secetă”, în care niciuna dintre cele două combatante nu găsesc drumul spre coș. Bucureștenii reușesc până la finalul acestei părți să reducă din diferență și să câștige sfertul, venind la 6 puncte în urma adversarilor înaintea ultimelor 10 minute, 48-42.

După o lungă perioadă în care au fost conduși, baschetbaliștii alb-roșii reușesc să egaleze în minutul 32. Focșănenii se distanțează din nou la 6 puncte două minute mai târziu, însă Dinamo revine la 56-55 la jumătatea ultimei părți. În continuare, cele două echipe se succed la conducere și se ajunge la 65-65 cu 40 de secunde rămase. Radu Vîrna iese la rampă în ultima secundă și decide soarta meciului cu o aruncare de două puncte, dinamovistul Bucșan ratând aruncarea de 3 puncte de la ultima fază a meciului.

Astfel, LPS Focșani încheie cu o victorie acest turneu și se clasează pe locul 5, după ce primele s-au partide s-au soldat cu înfrângeri. De partea cealaltă, Dinamo termină ultima în competiția de la Timișoara, acumulând al doilea eșec consecutiv.

Patru jucători de la Focșani au reușit prestații foarte bune, cu peste 10 puncte marcate. Radu Vîrna a fost principalul marcator în tabăra învingătorilor, cu 17 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive, fiind urmat de Andrei Neguroiu (15 puncte, 8 recuperări, 4 assist-uri), Lucian Țibârnă, autor al unui double-double (14 puncte, 11 recuperări) și Alexandru Chirca (13 puncte, 3 recuperări).

În echipe dinamovistă, Bogdan Brândușa a reușit cel mai bun meci de la acest turneu, remarcându-se cu 20 de puncte, 10 recuperări și 5 pase decisive, în vreme ce Mehmet Hortoglu, principalul marcator al formației sale în partidele precedente, a acumulat o linie statistică cu 14 puncte, 9 recuperări și un assist.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!