Stiri Juniori U20 Masculin

Vitaly Stepanovski îl înlocuiește pe Ainars Bagatskis la naționala Ucrainei

Vitaly Stepanovski îl înlocuiește pe Ainars Bagatskis la naționala Ucrainei

Federația Ucraineană de Baschet a anunțat în cursul acestei zile desemnarea lui Vitaly Stepanovski drept noul antrenor al naționalei masculine a Ucrainei. Tehnicianul lui SCM U Craiova preia această funcție de la Ainars Bagatskis, antrenorul lui CSO Voluntari.

În urmă cu o lună, în 8 martie, federația ucraineană a anunțat că lui Ainars Bagatskis nu îi va mai fi prelungit contractul de antrenor al naționalei masculine. Acesta era tehnicianul selecționatei Ucrainei din 2019, avându-l drept antrenor secund pe Vitaly Stepanovski.

Comitetul Executiv al Federației Ucrainiene de Baschet a decis ca înlocuitorul lui Bagatskis să fie chiar Stepanovski, tehnician care a lucrat mai mulți ani ca principal în Ucraina, la BC Khimik. Alături de gruparea din Yuzhne, Stepanovski a cucerit două titluri naționale, o medalie de argint, o medalie de bronz și o cupă a Ucrainei.

În 2022, după despărțirea de Michalis Kakiouzis, SCM U Craiova l-a adus în România pe Stepanovski, iar acesta a rămas și în stagiunea 2022-2023 la gruparea alb-albastră. Trupa olteană a ajuns până în semifinalele Cupei României și s-a calificat în playoff-ul Ligii Naționale de pe poziția a șaptea, urmând să joace împotriva lui U-BT Cluj-Napoca.

Conform site-ului oficial al federației ucrainene, debutul lui Vitaly Stepanovski în calitate de antrenor principal al naționalei Ucrainei se va consemna în august, în precalificările pentru Jocurile Olimpice din 2024.

*foto: fbu.ua

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!