Stiri Vulturi

CE U16 masculin - Divizia B: România a terminat cu cinci victorii și trei înfrângeri

Adrian Micinic

Adrian Micinic
19.08.2013

Echipa națională U16 masculin a României a încheiat parcursul la Campionatul European - Divizia B de la Sarajevo. Formația pregătită de către George Trif a încheiat competiția pe locul al 10-lea din totalul de 22 echipe participante.

Gruparea tricoloră a terminat în jumătatea superioară și în plus a avut un bilanț pozitiv: cinci victorii, trei înfrângeri. Compatrioții noștri au învins Elveția, Irlanda, Estonia, Portugalia și Olanda. În schimb, au pierdut cu Anglia, Slovenia și Israel. Iată rezultatele consemnate la meciurile României:

România se află la cel puțin 50% la rată de succes la Campionatul European U16 masculin pentru a 4-a oară. Precedentele datează din 1996 (6-3), 2004 (4-4) și 2005 (4-4).

În plus, echipa pregătită de George Trif este singura dintre toate echipele naționale de nivel juvenil ale României care a avut un bilanț pozitiv în anul 2013. Pe de altă parte, acesta a fost al doilea an consecutiv când România este în progres ca număr de victorii la Campionatul European U16 masculin. În 2012, tricolorii au ocupat locul al 14-lea din 21 de participante.

Statistica României la turneul de la Sarajevo:

7 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe magyari :

    Felicitari
    Felicitari George ! Tine-o tot asa....

    cu 10 ani în urmă (19.08.2013) Raspunde
  • veghetor :

    Bravo!
    O rază - e drept, firavă - de speranţă.
    Felicitări copii şi la mai mare! Mult succes tuturor!

    cu 10 ani în urmă (19.08.2013) Raspunde
  • 1game :

    mintea romanului
    Este un rezultat bun, comparativ cu anii trecuti. Felicitari copiilor si staff-ului! Este un progres. Un progres datorat in primul rand lotului de jucatori. Este un lot cu jucatori de perspectiva (daca le-o da-o cineva in viitor in sistemul romanesc). Locul 10 este, pana la urma, mai mult decat se asteptau unii, dar, in realitate, mai putin decat ar fi fost posibil. Cred ca lotul acesta de jucatori putea mai mult in aceasta competitie daca si-ar fi asumat serios acest obiectiv si antrenorul principal. Motivat, pregatit, condus echidistant, rulat cum trebui, pe criterii strict sportive, fara favoritisme (uitand ca ai si jucatori de la club in lot), doar cu gandul la cel mai bun rezultat sportiv, lotul Romaniei U16 era capabil de un rezultat spectaculos pentru nivelul nostru. Si asta simplu: doar victoria in meciul cu Anglia (meci avut in mana!) ne ducea in primele 8 - cel putin - (vezi parcursul ulterior al Angliei si locul 6 final). Meciul de debut cu Anglia, decisiv pentru clasarea finala, a fost pierdut, fara scuze, doar din deciziile antrenorului principal - vezi rulajul si minutele jucatorilor - o greseala capitala, platita in sfertul 4, sfert care ne-a prins cu o garnitura uzata fizic. Restul este bla-bla ...

    Noi romanii, in general, renuntam prea usor la performanta sportiva internationala pentru diferite alte avantaje de tip autohton, dupa aceea, la esec, cautam justificari fara fundament, de suprafata - praf in ochi. Altii nu gandesc asa, si se claseaza mai bine. Beneficiile urmand rezultatelor. Dupa aceasta experienta de la Europeanul de U16 nu ne ramane decat sa speram in mintea romanului (antrenor) cea de pe urma. Sa-i fie de folos! In cazul profesionistilor insa lectiile se mai pot invata si asimila rapid si atunci pe viu, si asa apare progresul. Poate Federatia ar trebui sa treaca si ea la profesionism - sa plateasca cum se cuvine antrenorii de loturi, sa le stabileasca obiective si apoi sa-i traga la raspundere cand nu si le ating. Toata lumea ar avea de castigat.

    cu 10 ani în urmă (21.08.2013)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      generatia 1998
      Chiar este o generatie de exceptie. Pe langa cei 12 din acest lot au ramas acasa cel putin tot atatia de valoare apropiata. Vorbim, practic, de 20-25 de jucatori ce certa calitate. Poate ca INCOMPETENTII de la federatie le pot pregati un program echilibrat, pe parcursul unui an, tinand cont si de problemele scolare, si de campionatul de juniori astfel incat acesti copii sa poata progresa. Obligatoriu programul trebuie supervizat de antrenori straini, eventual d-nul Davidescu, in colaborare cu antrenori romani cu rezultate la acest nivel

      cu 10 ani în urmă (21.08.2013)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Duke:

      o cifra gresita ...
      este, de fapt, generatia 1997

      cu 10 ani în urmă (24.08.2013)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Duke:

      ...
      pour les non-connaisseurs

      cu 10 ani în urmă (24.08.2013)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe MD :

    MD
    Nu putem compara generatia de anul trecut cu aceasta generatie.
    Pretentiile erau cu totul diferite.
    Obligatoriu trebuia sa ne calificam in Grupa valorica A.
    Cine are 100% mana libera la selectie si decizii are si 100% responsabilitati.

    cu 10 ani în urmă (21.08.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!