Stiri Vulturi

Emoții duble în familia Oinaru: Sorina și Andrei luptă pentru calificarea în semifinale

Emoții duble în familia Oinaru: Sorina și Andrei luptă pentru calificarea în semifinale

Astăzi, 5 august, e o zi importantă pentru baschetul românesc. Selecționatele U18 ale României se află în sferturile de finală ale Campionatului European, Divizia B, după niște evoluții excelente în faza grupelor.

Pentru familia Oinaru, această zi aduce o măsură dublă de emoții, fiindcă au câte un reprezentant în fiecare echipă, atât în cea masculină, cât și în cea feminină. Sorina și Andrei sunt verișori și ambii luptă pentru promovarea în prima divizie.

Profitând de ziua liberă pe care au avut-o ieri, am realizat un interviu cu cei doi despre începuturile lor în baschet, despre amintirile pe care le au împreună, dar și despre convocarea la lotul național.

1. Cum ai început baschetul?

Sorina: Pot spune că Andrei este cel care mi-a transmis pasiunea pentru baschet. El practica sportul dinaintea mea, așa că urmându-l pe el am decis să mă înscriu și eu într-o echipă.

Andrei: Am început baschetul din dorința de a practica un sport de echipă alături de colegii mei de la școală din acea vreme. Baschetul mi s-a părut cel mai potrivit pentru mine.

2. Cât de mult v-ați ajutat unul pe altul de-a lungul junioratului?

Sorina: Pentru mine, Andrei a avut un impact foarte mare de-a lungul junioratului, o perioadă bună de timp ne-am antrenat împreună și motivat reciproc.

Andrei: Ne-am ajutat destul de mult deoarece, pe parcursul vacanțelor de vară, mai ales când eram mai mici, ne întâlneam la bunici și jucam 1 la 1 sau tot felul de joculețe competitive.

3. Cum te simți știind că sunteți amândoi la națională?

Sorina: Sunt mulțumită de realizările noastre în baschet, contribuția în echipa națională ne face familiile și mai mândre de noi.

Andrei: Personal, mă simt mândru de verișoara mea că a atins această performanță. Știam că este unul dintre vârfurile generației 2005, însă mă simt și mai mândru când văd că se descurcă atât de bine.

4. Ce înseamnă pentru tine calificarea în sferturi?

Sorina: Calificarea în sferturi este o realizare foarte mare pentru noi, dar este și răsplata muncii și eforturilor depuse până acum.

Andrei: Pentru mine reprezintă cea mai mare performanță de până acum, însă voi rămâne concentrat până la capăt pentru a putea face o figură cât mai frumoasă.

În faza grupelor, Sorina a strâns 7.3 puncte, 5.8 recuperări, 2.5 intercepții și 1.8 pase decisive, în timp ce Andrei a adunat 6.4 puncte și 6.6 recuperări.

5. Cum ai descrie stilul de joc al verișorului tău/verișoarei tale?

Sorina: Cred că stilul lui Andrei este foarte diferit de stilul meu, el este mult mai atent în joc, este clar că îi place o luptă bună sub panou și știe să se foloseasca foarte bine de calitățile lui.

Andrei: Sorina este o jucătoare talentată, care aruncă bine de afară și care se bate foarte bine la recuperare. Este o extremă puternică de excepție.

6. Dacă ați juca 1 la 1 cine ar câștiga?

Sorina: Obișnuiam să avem astfel de întreceri între noi, el câștiga mereu, dar acum cred că aș putea să-l surprind și să câștig și eu.

Andrei: Cred că eu voi câștiga, însă va fi destul de strâns.

7. Ce modele ai în baschet?

Sorina: Nu cred că am un model în baschet neapărat, îmi place să absorb ce observ mai bun de la toți jucătorii.

Andrei: Eu îl admir pe Nikola Jokic pentru că mă regăsesc destul de mult în stilul de joc al acestuia.

8. Dintre voi doi, cine crezi că o să aibă cariera mai lungă?

Sorina: Probabil Andrei, el are avantajul taliei și drumul pe care l-a ales în acest sport l-a ajutat să se remarce foarte mult.

Andrei: Cred că ambii vom avea o carieră destul de lungă, deoarece am făcut pași importanți în dezvoltarea noastră, atât eu, cât și Sorina.

9. Care sunt cele mai frumoase amintiri pe care le aveți împreună în baschet?

Sorina: Cel mai probabil vacanțele de vară în care ne petreceam majoritatea timpului pe terenurile din aer liber, dar și antrenamentele împreună cu doamna Costina Piperea care m-a primit la antrenamentele baieților.

Andrei: Cele mai frumoase amintiri pentru mine sunt perioadele în care ne antrenam împreună, cu doamna Costina Piperea. De asemenea, mai sunt vacanțele de vară, când petreceam mult timp la bunici, pe terenul de baschet din curte.

10. Ce mesaj vrei să îi transmiți verișorului tău/verișoarei tale pentru ultimele zile la European?

Sorina: Îi urez mult succes, să dea tot ce are mai bun, să nu se lase influențat de nimeni și am încredere că poate ajuta echipa baieților să aibă rezultate bune în continuare.

Andrei: Aș dori să-i transmit cât mai mult succes. Sunt convins că se poate ridica la nivelul așteptărilor și poate reuși o performanță destul de frumoasă la acest campionat european.

La ora 16:00, Andrei și colegii lui sunt pregătiți să le facă galerie fetelor în duelul cu Slovacia, urmând ca, la ora 18:00, Sorina și colegele sale să întoarcă favorul și să urmărească disputa băieților cu Suedia. Ambele meciuri pot fi urmărite, în direct, pe YouTube, pe canalul FIBA – The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball, Iulian Dobre

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!