Stiri Vulturi

EuroBasket 2015 - Adrian Tudor, cel mai bun pasator în faza grupelor

Adrian Micinic

Adrian Micinic
18.08.2013

 

Adrian Tudor, conducătorul de joc al echipei naționale de baschet masculin a României, a fost cel mai bun pasator al fazei grupelor în prima parte a campaniei de calificare la EuroBasket 2015. Sportivul originar din Constanța a avut atât cea mai pare medie de pase decisive, cât și din punct de vedere al numărului total e pase decisive.

În patru partide, Tudor a distribuit 26 de mingi pe care colegii săi le-au transformat în puncte. A avut, așadar, o medie de 6.5 pase decisive pe meci. De notat că Adiță a stabilit și cea mai bună performanță individuală de pase decisive distribuite de un jucător pe parcursul unui singur meci. El a avut 11 pase decisive în victoria din Bulgaria. Acea performanță este cu atât mai importantă cu cât el a jucat într-o condiție medicală precară.

Interesant este că jucătorul de 1.84 metri a avut mai multe pase decisive decât puncte marcate în această campanie. Acest lucru este interesant și prin prisma faptului că Tudor a obținut mai multe faulturi (14) decât a comis (13). În schimb, situația este explicabilă prin faptul că a avut două partide în care nu a înscris niciun coș din acțiune.

Pe de altă parte, trebuie notat faptul că Adrian Tudor a jucat cel puțin 30 minute în toate meciurile oficiale disputate alături de echipa națională în această vară. Lucru impresionant dacă ținem cont de faptul că în sezonul 2012/13, Tudor a avut 43 de meciuri jucate în campionat și a avut o singură dată peste 30 minute de joc, respectiv o medie de 13.5 minute pe partidă.

Linia statistică completă a lui Tudor în campania de calificare pentru EuroBasket 2015:

Foto: Lucian Călinescu 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!