Stiri Vulturi

Interviu Petre Brănișteanu: „Am greșit în cazul lui Torok pentru că am primit un dosar incomplet. L-am suspendat anapoda”

Interviu Petre Brănișteanu: „Am greșit în cazul lui Torok pentru că am primit un dosar incomplet. L-am suspendat anapoda”

Cazul suspendărilor lui Torok și Kuti a creat foarte multă vâlvă în mica lume a baschetului românesc. Chiar dacă inițial s-a pronunțat pentru suspendarea lui Rolli, Petre Brănișteanu a decis să își dea demisia din Comisia de Disciplină, după ce baschetbalistul Sibiului a prezentat documentele care arătau că ar fi întârziat la lot doar 24 de ore. 

Brănișteanu a decis să acorde un scurt interviu pentru publicația noastră pe această temă. Fosta glorie a baschetului românesc din anii ’80 a explicat de ce a demisionat din funcția ocuptă în cadrul Comisiei de Disciplină: 
Domnule Brănișteanu, până la urmă de ce v-ați dat demisia? 

- Am avut tupeul să îmi dau demisia în momentul în care am primit niște documente la Federație și l-am iertat pe Kuti iar pe Torok l-am suspendat anapoda. Eu le-am spus celor de la Federație că acum doi ani de zile erau titulari la europene. Ce facem? Am zis că e bine să mă retrag. Am greșit, a fost o eroare din partea mea. Eu întotdeauna i-am susținut pe sportivi. 

Deci sunteți nemulțumit că nu ați avut toate documentele?

- Da. Nu am avut la dispoziție documentele pe care le-a publicat Torok. Factura cu biletul. Era o treabă de 24 de ore. Era o chestie de bucătărie internă a naționalei. Când mi-a spus domnul Berceanu că nu cunoaștem regulamentul și să mai facem o ședință… n-am mai vrut! Toate ședințele astea erau făcute ca să îl suspendăm și pe Kuti. De ce să îl suspendăm? Că așa vrea Costescu, că am văzut ce a spus. Nu te supăra, dar noi la Comisia de Disciplină avem în spate niște performanțe, nu suntem adunați de nicăieri! 

Au existat unii fani care și-au arătat nemulțumirea față de deciziile luate…

- Cei care vorbesc și fac comentarii... nu mă uit în gura lor că habar n-au. Nu mă interesează ce spun sibienii, orădenii, clujenii. Eu spun că în mod normal acest caz nici nu trebuia să ajungă la Comisia de Disciplină. Toți am făcut prostii, am avut șapte antrenori la echipa națională și cu toți mă certam. Nu aveai voie să faci cu acești doi copii ce ai făcut. Acum doi ani te lăudai cu ei ce bine au jucat. Eu am greșit că am primit un dosar incomplet. Kuti a fost accidentat și nu avea cum să fie suspendat. În cealaltă parte, când am văzut că am luat o decizie greșită, am decis să îmi dau demisia. Cunosc foarte bine lumea baschetului de 50 de ani și nu îmi permit să îmi bat joc de copiii care au valoare. 

Următoarea ședință a comisiei de disciplină în care se vor lua măsurile finale pe tema suspendărilor va avea loc pe 16 septembrie. 

*foto: facebook

1 comentariu la aceasta stire:
  • Venus :

    Cine raspunde?
    Ar fi interesant sa aflam cine a prezentat dosarul.
    Iar domnul secretar Berceanu ar fi cazul sa renunte la functie.
    Foarte important este si cine face convocarile.
    Se pare ca la mai multe loturi s-au gresit convocarile iar apoi sunt suspendati sportivii.
    De ce sa nu fie demisi si cei responsabili de greselile facute!

    cu 4 ani în urmă (03.09.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!