Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj, reacție în scandalul suspendărilor: „Nu credem că domnul Berceanu deține cunoștințe medicale să se pronunțe”

U-BT Cluj, reacție în scandalul suspendărilor: „Nu credem că domnul Berceanu deține cunoștințe medicale să se pronunțe”

Într-un comunicat de presă oferit pe site-ul oficial al clubului, cei de la U-BT Cluj au prezentat situația baschetbalistului Nandor Kuti, cel care a fost subiectul unei potențiale suspendări din partea FRB din pricina absenței de la lotul național, dar a fost păsuit de către Comisia de Disciplină.

Clujenii au prezentat documente medicale care atestă accidentarea lui Kuti și l-au contrazis pe secretarul general al FRB, Dan Berceanu, cel care susține că în Comisia de Disciplină nu au fost studiate cum trebuie regulamentele. U-BT consideră că oficialul FRB nu are expertiza medicală necesară pentru a-și da cu părerea în cazul lui Kuti.

În cele ce urmează relatăm comunicatul integral al lui U-BT Cluj:

„Clubul nostru este la curent cu discuțiile din ultima perioadă, care îl vizează pe jucătorul Nandor Kuti. Mai mult, suntem la curent și cu declarația făcută de secretarul general al Federației Române de Baschet, Dan Berceanu. Acesta a dat de înțeles că accidentarea suferită de sportivul nostru nu este reală și că oricine poate prezenta documente care să ateste o anumită problemă medicală.

Cu tot respectul pentru personalitatea și activitatea domnului Berceanu, nu credem că acesta deține cunoștințele medicale necesare să se pronunțe într-o astfel de situație. Totodată, declarația domnului Berceanu este departe de adevăr, în condițiile în care Nandor Kuti a fost întotdeauna dispus să se alăture acțiunilor echipei naționale.

La fereastra din februarie a precalificărilor la EuroBasket 2021, Kuti a avut o accidentare și nu a putut juca. La momentul respectiv, nu a fost nevoie ca baschetbalistul să se întâlnească cu medicul echipei naționale, pentru a primi o confirmare a diagnosticului.

De această dată, Nandor Kuti a suferit o fractură de stres și poartă de aproximativ patru săptămâni o orteză specială, care îl ajută la recuperare. Cu scopul de a clarifica orice nelămurire, vă prezentăm și două copii ale radiografiilor efectuate de sportivul nostru. Imaginea din stânga surprinde rezultatul înregistrat acum o lună, iar cea din dreapta reprezintă rezultatul primit acum două zile.

Se observă, așadar, o îmbunătățire a condiției medicale. Chiar și așa, baschetbalistul legitimat la U-Banca Transilvania va trebui să poarte orteza cel puțin o lună. Ulterior va începe antrenamentele și va rata cu siguranță startul noii ediții a Ligii Naționale, dar și unele confruntări din FIBA Europe Cup.

În altă ordine de idei, U-Banca Transilvania își susține jucătorii să meargă la echipa națională, indiferent de categoria de vârstă. Din acest punct de vedere, vă reamintim faptul că în reprezentativele U16 și U18 predomină juniorii legitimați la clubul nostru.

U-Banca Transilvania va continua să își sprijine jucătorii și antrenorii să reprezinte clubul și țara în competițiile internaționale. De asemenea, vom continua să fim una dintre formațiile care încearcă, prin orice mijloc posibil, să ajute baschetul românesc să se dezvolte.”

Pozele prezentate de U-BT pot fi găsite în galeria foto.

*foto: u-bt.ro/ sportpictures.eu

1 comentariu la aceasta stire:
  • U :

    ce scandal
    inutil si daunator pt echipa nationala.

    cand a aparut prima stire pe TB si i-am adus critici lui Costescu pt abordarea nediplomatica si contraproductiva a situatiei jucatorilor absenti, mi-ati dat cu minus. Acum cam toata lumea vad ca e cu muiefrb.
    Orice ar spune oricine, nu poti obliga in primul rand si nu poti sanctiona in acest fel un jucator. Pedeapsa trebuie sa fie legata de activitatea la echipa natioanala, nu are nici o legatura activitatea la echipa de club.
    Sa speram ca se vor schimba cat de curand aceste regulamente stupide.

    cu 4 ani în urmă (01.09.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!