Stiri Vulturi

Israel obține un succes cu emoții în partida cu România

Israel obține un succes cu emoții în partida cu România

Într-o partidă din grupa A a preliminariilor pentru EuroBasket 2022, disputată în Polonia la Gliwice, România a cedat în fața Israelului cu scorul de 79 la 71.

Formații de start

România – Gheorghe, Măciucă, Niculescu, Dragoste și Uță;

Israel – Cohen, Ginat, Blatt, Menco și Ziv.

Primul sfert s-a încheiat cu scorul de 22 la 17 în favoarea israelienilor. După 10 minute de joc, Mihai Măciucă era principalul realizator al naționalei noastre cu 6 puncte și o pasă decisivă, însă un coș de la distanță reușit de Nicolescu în ultimul atac al sfertului nu a lăsat naționala Israelului să se distanțeze pe tabelă la mai mult de 5 puncte.

Sfertul secund a demarat sub semnul echilibrului, însă treptat jucătorii lui Oded Kattache au reușit să preia controlul partidei și să își mărească avantajul la 14 puncte, 45-31.

La pauza mare, Israelul avea mai multe mingi pierdute decât România (12 la 11). Totuși, adversarii noștri dominau la celalalte capitole statistice, în special la cel al paselor decisive (16 la 9).

Vulturii au ieșit mai motivați de la vestiare și și-au adjudecat sfertul trei cu scorul de 18-17. Echipa antrenată de Costescu s-a apropiat la doar 9 puncte pe parcursul acestei secvențe de joc după o serie de aruncări libere transformate de Mirel Dragoste, 49-58. Totuși, Sorkin și Madar au avut ultimul cuvânt, au înscris 4 puncte la rând și au stabilit scorul la intrarea în decisiv, 62-49.

Un coș de trei puncte semnat de Măciucă a fost urmat de 7 puncte consecutive reușite de israelieni, fapt care l-a obligat pe Costescu să ceara timp de odihnă, 69-52. Timpul de odihnă a avut efectul scontat și tricolorii au redus din nou diferența la mai puțin de 10 puncte, 69-60. Mai mult de atât, baschetbaliștii noștri s-au apropiat la 4 puncte după două coșuri consecutive de la distanță semnate de Tudor Gheorghe, 75 la 71, dar israelienii și-au arătat experiența, au știut să profite de cele 5 faulturi de echipă ale naționalei României și și-au adjudecat partida cu scorul de 79 la 71.

În urma acestui rezultat, România iese din cursa pentru calificare la EuroBasket, în timp ce Polonia, Israel și Spania sunt sigure de prezența la turneul final. 

Remarcați

Mihai Măciucă - 18 puncte; Bogdan Popa - 13 puncte; Marcu Badiu - 7 puncte, 6 recuperări, 8 pase decisive; Bogdan Nicolescu - 8 puncte; 

Roman Sorkin - 18 puncte; Jake Cohen - 14 puncte; Tamir Blatt - 10 puncte, 7 pase decisive. 

*foto: fiba.basketball

--------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!