Stiri Vulturi

Naționala masculină a României a debutat cu victorie la Universiada din Chengdu

Naționala masculină a României a debutat cu victorie la Universiada din Chengdu

În cursul acestei dimineți, naționala universitară a României a debutat la Universiada din Chengdu cu o victorie în fața Mongoliei: 81-62. Tricolorii și-au adjudecat trei din cele patru sferturi și nu au avut probleme în fața asiaticilor.

Elevii lui Dan Ioan au început în forță confruntarea și, după primul sfert, conduceau cu 20-9. A urmat o secvență mai echilibrată, însă mongolezii nu au izbutit să se apropie, iar diferența a rămas de peste zece puncte.

După revenirea de la vestiare, jucătorii României au controlat partida, au dictat ritmul jocului și, în cele din urmă, și-au asigurat victoria: 81-62.

Liderul formației noastre a fost Emanuel Cățe, care a avut 7/7 din interiorul semicercului, 1/1 de la distanță și 2/2 de la linia de libere, terminând cu 19 puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă și o greșeală.

Pivotul lui U-BT Cluj-Napoca a fost urmat de Ștefan Grasu, care a strâns 16 puncte și 3 recuperări, reușind să obțină 10 libere din care a marcat 8. În double-figures a mai fost Ionuț Berceanu, cu 10 puncte și 2 recuperări.

Au mai jucat: Tudor Fometescu (8 puncte), Bobe Nicolescu (7 puncte), Edward Petrescu (7 puncte), Alexandre Maticiuc (4 puncte), Robin Mandisodza (3 puncte), Luca Colceag (3 puncte), Lucas Tohătan (2 puncte), Georges Darwiche (2 puncte).

De partea cealaltă, cei mai buni jucători ai Mongoliei au fost: Dulguun Gankhuyag (15 puncte, 6 recuperări), Sukhbat Batzorig (13 puncte) și Dulguunmurun Davaadorj (12 puncte).

În faza grupelor, România mai are de disputat următoarele dueluri:

  • Duminică, 30 iulie, ora 6:00 – vs. Argentina
  • Luni, 31 iulie, ora 14:30 – vs. Africa de Sud

Naționala feminină joacă astăzi, 29 iulie, împotriva Finlandei, după ce ieri, 28 iulie, a fost învinsă de Brazilia cu scorul de 77 la 59.

*foto: Facebook – Federația Română de Baschet

9 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    uitati-va
    la procentajul lui Cate. Chiar si intr-un meci cu Mongolia sa ai astfel de reusite e ceva. Asa a fost Olah intr-un meci din semifinala Rapid-U. Revenind la U, inerent la campania de transferuri, Cate e batut in cuie sub caciula, dar acel numar 5 ce unii dintre microbisti il "cerem" e pentru completarea, sa nu zic inlocuirea lui Stipe.

    cu 9 luni în urmă (29.07.2023)
    • 'mpepo:

      Bineînțeles
      La "U" , Cățe e titular incontestabil. Lângă el cred că e nevoie de încă un pivot. Stipanovic sau altul.

      cu 9 luni în urmă (29.07.2023)
    • boogie:

      Pivot
      Cred că ar trebui adus un pivot mai tânăr alături de Căte.Crezi că dacă,Doamne ferește,Căte se accidentează,Stipe poate face față din punct de vedere fizic la ambele competiții?

      cu 9 luni în urmă (29.07.2023)
    Raspunde
  • 'mpepo :

    Nu cred
    De aceea scriu că e nevoie de încă un pivot. Înalt și puternic. De la dorință până la putință... Mai vedem.

    cu 9 luni în urmă (29.07.2023) Raspunde
  • 'mpepo :

    Înalt
    de peste 2,10 m !

    cu 9 luni în urmă (29.07.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca sergiu_CMOS :

    Pivot la U-BT
    Avem deja 2 pivoți, nu mai vine niciunul. În cel mai bun caz mai vine un 4-5

    cu 9 luni în urmă (29.07.2023) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Strainii pot fi inlocuiti
    Doar jucatorii autohtini sunt f greu sau imposibil de inlocuit dupa inceperea sezonului, straini pot fi inlocuiti, cata vreme exista resurse.

    cu 9 luni în urmă (30.07.2023)
    • varu silvois:

      nu e chiar asa simplu
      Strainii pot fi inlocuiti dupa inceperea sezonului, da, DAR doar cu cei ramasi pe dinafara sau de valoare indoielnica. Asa s-a procopsit U sezonul trecut cu Gordici si mai ales cu Kasey Sheperd. Cand ne uitam la celelalte echipe din EuroCup ce pivoti aveau,(nu vorbim si de Euroliga) atletici dincolo de inaltime, ce marcau nu doar cu panoul (gen Stipe) si nu te duceau la exasperare cand erau la linia la libere, atunci vedem de ce ne trebuie si un 5 veritabil. Unii dintre sustinatori spun de de un 4-4/5, dar acolo e si Havana Boy, asa ca as insista tot pe 5. Erau zvonuri ca Stipe pleaca desi e sub contract, e un subiect sensibil, vom vedea ce si cum. Cu jumatati de masura nu urci in primele 6, s-au convins de asta cei de la Cluj, asa ca daca vor gasi un pivot valoros ce ar accepta sa si vina la Cluj, cred ca ar fi o miscare inteleapta. Cu siguranta vor fi alte pareri, dar imi place sa-mi sustin punctul de vedere indiferent ce abea ar astepta sa spuna unii cu diferite sindromuri. Numai U!

      cu 9 luni în urmă (30.07.2023)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Ai dreptate v.silvois
    Dupa inceperea campionatelor nu mai gasesti fructe proaspete, deobicei.
    Pivotii buni sunt insa oricum dintre pozitiile cu cei mai putini jucatori in general ca si PG.zii adevarati, astfel ca sunt scumpi si fiind mai putini dunt deseori si mai pretentiosi referitor la rolull lor...minute, expunere, etc.
    Cele 120 minute disponibile pe meci in LNB creeaza digicultsti in recrutarea strainilor, doar 5 jucstori pot juca peste 20 minute pe meci.

    cu 9 luni în urmă (30.07.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!