România a pierdut meciul din Olanda, de la Groningen, scor 77-52, în al cincilea meci din prima fază de calificare pentru campionatul mondial de baschet din China.
Olanda a început în formula de Jong, Hammink, Kloof, Van der Mars și Schaftenaar, în timp ce România a jucat în primul 5 cu Watson, Kuti, Paliciuc, Olah și Orbeanu.
Orbeanu a deschis scorul cu un coș de 3 puncte. Au urmat 4 puncte consecutive ale gazdelor, dar Nandor Kuti a dus scor la 5-4 pentru România. Acest scor s-a menținut pentru aproape 3 minute, cu România reușind o prestație foarte bună în apărare. Worthy de Jong a adus însă Olanda în avantaj și a pornit un run de 11-2 pentru gazde. Paliciuc a oprit parțialul cu un coș de 3 puncte (10-15), dar Olanda a continuat dominația până la sfârșitul primului sfert, încheiat cu scorul de 22-12.
Orbeanu a deschis și sfertul doi cu un stop-șut, din pasul lui Giordan Watson. A urmat însă același joc încâlcit, de ambele părți, iar după 3 minute scorul arăta 29-16 pentru gazde. Emi Cățe a reușit un putback pe o recuperare ofensivă, dar Nick Oudendag i-a răspuns cu aceeași monedă, scor 31-18 pentru gazde și același Oudendag a mai marcat două libere care au dus diferența la 15 puncte. Ultimele 2 minute au aparținut însă „Vulturilor”, care au redus din diferență prin Darwiche și Paliciuc și au intrat la pauză cu un dezavantaj de numai 9 puncte, scor 33-24.
În sfertul 3 Markovski a început cu Darwiche, Watson, Paliciuc, Orbeanu și Cățe. Primele puncte au fost puse de Thomas Van der Mars, cu un and one, după un turnover al lui Watson. Darwiche a comis și el un turnover, Worthy de Jong a interceptat și a înscris, ducând Olanda la 13 puncte, scor 37-24, fapt ce l-a forțat pe antrenorul român să ceară timeout. Primele puncte au venit de la Emi Cățe, de la linia de fault, după încă o recuperare ofensivă în urma unei ratări a lui Watson. Olanda a profitat însă de greșelile noastre din ofensivă și la mijlocul sfertului avea un avantaj de 16 puncte, scor 42-26. Primul coș din acțiune în sfertul trei a venit de la același Emi Cățe, la 46-28 pentru adversari. După încă un coș al lui Thomas van der Mars, stafful tehnic al naționalei a cerut din nou timeout. Giordan Watson a spart în sfârșit gheața, la a 10-a încercare, și reușește un coș de 3 puncte, iar Emi Cățe mai scoate două libere pe care le transformă și aduce România la 15 puncte, scor 33-48. Yannick Franke a marcat însă 4 puncte consecutive. Emi Cățe a redus diferența la 15 puncte, tot de la nivelul liniei de fault, dar același Franke a stabilit scorul după 3 sferturi, scor 56-39.
Thomas van der Mars a pus primele 4 puncte pentru olandezi, care au dus diferența la 22 de puncte. Bobe Nicolescu a spart și el gheață cu un coș de 3 puncte. După mai multe recuperări ofensive ale olandezilor, Arvin Slagter a reușit un coș de 3 puncte care a dus avantajul la 24 de puncte pentru gazde, iar Roeland Schaftenaar a marcat un dunk care l-a forțat pe Markovski să ceară încă un timeout. Până la finalul meciului nu mai putem nota din partea României decât realizările personale ale lui Cățe, Watson sau Kuti. Scorul final a fost 77-52 pentru gazde.
Yannick Franke a fost cel mai bun om al olandezilor, cu 18 puncte, Thomas van der Mars a înscris 15 puncte cu 7/7 din acțiune și Worthy de Jong 13 puncte, cu 7 recuperări.
De partea cealaltă Emi Cățe a reușit un nou double-double, cu 16 puncte și 10 recuperări, în timp ce Kuti și Watson au înscris fiecare câte 11 puncte, dar au adunat împreună 11 turnovers.
România încasează astfel a treia înfrângere în 5 partide și mai are doar șansa teoretică a unei victorii cu Croația la Cluj, în meciul de duminică, 1 iulie. Cu toate acestea, șansele sunt foarte mici întrucât ex-iugoslavii au adus tot ce aveau mai bun în această ultimă fereastră a Mondialelor.
*foto: fiba.basketball
3 comentarii la aceasta stire:
e o gluma asta
cu 7 ani în urmă (28.06.2018) Raspundecu sanse aproape nule. Ne au batu la +20 o echipa de desculti, cu 1 din 12 de la 3 sau ceva de genul. Nici daca jucam 5 la 3 cu croatii si tot nu i batem.
In fact, food for thought/fun, ce nationala putem bate cu roosterul asta?
Si inca o intrebare, poate mai mult retorica: pt ce joaca kuti titular la nationala(si la U)? Pt cat mai are de invatat, eu in copilul asta vad destul se multa indolenta.
Am ajuns exact de unde am plecat
cu 7 ani în urmă (29.06.2018) RaspundeAm avut o perioada in care paream sa nu mai fim chiar ciuca batailor. Nu a durat mult sa ne "revenim". Totusi au fost o multime de greseli de începători. Lui Kuti i-a fost furata de vreo 2-3 ori direct din mana, Gheorghe nu a fost in stare sa receptioneze o pasa simpla plus o gramada de turnovers dupa pase previzible si pentru copiii de la Mangalia de la minibaschet. Sa nu uit de Watson. Acum putem spune cu mana pe inima ca e un adevarat roman. L-a ajutat enorm si sezonul la Cluj. Totusi pregătim viitorul echipei naționale, Yeey! \:/
România
cu 7 ani în urmă (29.06.2018) RaspundeDomnilor,dacă vreți o națională puternica , mai scoateți din străinidin campionat. Lăsați doar 4. Uitați va la Israel. Dacă vrem sa și punem probleme , nu doar să stăm pe teren , faceți ceva .
Este necesar să vă autentificaţi pentru a putea introduce comentarii.
Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.
Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.
După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!