Stiri Vulturi

România U18 a obținut două victorii în cadrul turneului din Portugalia

România U18 a obținut două victorii în cadrul turneului din Portugalia

„Vulturii” U18 au încheiat turneul amical din Portugalia, de la Famalicao, duminică (09.07) în urma meciului cu naționala U17 a Spaniei. Elevii lui Ciprian Enache au obținut două victorii pe tărâm lusitan, după ce în prima zi au pierdut la o posesie în fața Poloniei.

România s-a duelat cu Portugalia sâmbătă, 8 iulie, și a avut câștig de cauză cu 67-63, pe sferturi scorul fiind 15-18, 21-14, 13-14 și 18-17. Față de primul meci, cel cu Polonia, în care au fost dominați la recuperări, tricolorii au reușit de data aceasta să controleze acest capitol în disputa cu lusitanii (53-33), în plus și numărul assist-urilor fiind mai bun (15-6).

„Vulturii” au încheiat cu 18% din spatele arcului de cerc, având 4 reușite din 22 de încercări și au pierdut din nou un număr mare de posesii, 28.

Andrei Oinaru a bifat un monster game cu 26 de puncte, 17 recuperări (13 defensive), următorul marcator fiind Tudor Șomăcescu (16 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări, 2 intercepții). Pe lângă cei doi, în formula de start s-au regăsit Akos Szentkuti, Sasha Son și Lorenzo Diaconescu.

Au reușit să-și treacă numele pe lista marcatorilor Diaconescu (12 puncte, 10 recuperări), Moroșanu (5), Szentkuti (4), Niță (2) și Son (5). În duelul cu Portugalia, Răducu Blaga nu a intrat deloc pe parchet.

Ulterior, duminică a avut loc duelul cu naționala U17 a Spaniei, în care România a putut să se impună cu 88 la 70, pe sferturi fiind 28-17, 16-15, 27-22 și 17-16. Tricolorii n-au fost conduși deloc pe durata acestei partide.

Szentkuti, Șomăcescu, Son, Diaconescu și Oinaru s-au aflat pe lista titularilor, ei marcând în total 62 de puncte. „Vulturii” au prins un joc foarte bun în privința reușitelor de afară (13/26) și au dominat din nou la recuperări (47-29), respectiv assist-uri (19-9), dar au prins încă un duel cu măcar 20 de posesii pierdute.

Toți sportivii trecuți pe foaia de joc au petrecut măcar un minut și jumătate pe parchet, iar principalul marcator a fost Tudor Șomăcescu (21 de puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive). L-au urmat Andrei Oinaru (17 puncte, 18 recuperări, 4 pase decisive), Andreas Blidaru (15 puncte, 3/4 de afară, 2 recuperări, 2 pase decisive), Akos Szentkuti (11 puncte, 3/4 de afară, 3 pase decisive, 2 recuperări), Lorenzo Diaconescu (9 puncte, 10 recuperări), Sasha Son, Vladimir Spârlac, Alexandru Moroșanu (toți cu 4 puncte) și Călin Niță (3 puncte).

România U18 a încheiat astfel turneul de la Famalicao cu două victorii și o înfrângere și va continua pregătirile pentru debutul de la Campionatul European - Divizia B din Portugalia.

*foto: fiba.basketball

10 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    onorabil
    pentru sportul romanesc e imbucurator. Felicitari.

    cu 1 an în urmă (09.07.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    ???
    Ce s-a întîmplat, că nu am urmărit meciurile ? Acum trei zile erau o generație de looseri care pierd toate jocurile ( cu Spania la peste 100 puncte ), iar astăzi sunt super dotați ( cu sau fără antrenor), generație de viitor. Eu zic că doar peste 4-6 ani vom putea pune o etichetă. Cel mai probabil 30-50% dintre ei vor abandona sportul de performanță pînă la 23-25 ani. Dar și dacă 1 sau 2 vor "rupe gura tîrgului" ar fi extraordinar, indiferent de rezultatele oficiale sau amicale de la juniori.

    cu 1 an în urmă (09.07.2023)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Hai să încerc să răspund eu.
      În primul rând, cred că nu e vorba de discutat în extremele trasate. Adică eu nu i-am făcut looseri acum 2 3 zile, precum nici acum nu sunt exaltat deloc. Adică 90% e valabil și acum, dar voi detalia. Jocul echipei a crescut de la meci la meci, iar lucrurile au arătat tot mai bine. Sunt câțiva băieți care au confirmat așteptările Somacescu, Szentkuti sau Diaconescu, iar alții care au fost surprize foarte plăcute Oinaru și Blidaru.
      A fost un turneu bun în care am pierdut la o echipă de divizia A la 2p,am bătut una de divizia B (Portugalia) la 4p și una a Spaniei de U17 la aproape 20p. La poziția 1, deși a pornit ca a 3 a opțiune, Blidaru (2006) s-a dovedit soluția cea mai bună, deși rămân anumite minusuri: constituția firavă și predilecția de a pleca doar pe stânga. La poziția 5 Oinaru s-a dovedit extrem de bun, nu doar în căciulă, acolo unde și-a folosit extrem de bine corpul pentru a aduna recuperări, cât și pe pop, fiind absolut letal de afară. Din păcate, atunci când e odihnit, suferim destul de mult. De văzut totuși, cum va fi match-up ul cu niște adversari mai mari și puternici pe pozițiile astea, 1 și 5.
      Pot să spun după acest turneu, că dacă va apărea și Badalau în lot, echipa asta va avea o evoluție decentă peste 3 săptămâni, în cadrul diviziei B.

      cu 1 an în urmă (09.07.2023)
    • SuporterNou:

      @gyke
      la pozitia 1 stam destul de rau, desi are om pt postul acesta prefera sa il foloseasca pe alt post si putin. Nu stiu ce surpriza e Blidaru ca in meciul cu Portugalia l-a folosit putin ca nu prea facea fata.

      cu 1 an în urmă (09.07.2023)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Păi asta am zis și eu, că avem probleme la poziția 1... Și vorbesc strict pe ce am văzut, nu-l cunosc pe băiatul din Germania.
      Dar atât cât a jucat, Blidaru a fost ok, chiar foarte bun azi vs Spania.

      cu 1 an în urmă (09.07.2023)
    • SuporterNou:

      @
      pai asta e intrebarea, de ce nu-l foloseste pg daca el e pg? Oricum s-a descurcat onorabil pe un post pe care nu a jucat deloc pana acum.

      cu 1 an în urmă (09.07.2023)
    • peste_prajit:

      @
      E putin curios intr-adevar, am vazut si eu statistici despre acest baiat, intr-o postare de ieri, si chiar aratau bine.
      Astazi au jucat binisor tinand cont ca au jucat contra unei echipe de U17. Sa vedem cum se descurca intr-un meci de categoria lor. Succes!

      cu 1 an în urmă (09.07.2023)
    Raspunde
  • varu silvois :

    Indiferent
    cui te-ai adresat, e evident că e prea devreme sa tragi o concluzie asupra unei generații, clar că mulți vor dispărea și ceilalți se vor lupta in echipe medii că valoare, dar la cat de jos am ajuns in sport e ...ceva, o Luminița chiar daca ne îmbătăm cu apa rece. Până în acest moment în LNB majoritatea transferurilor, a prelungirilor de contracte s-au făcut cu jucători români și toți așteptăm cu entuziasm sa vina adevăratele achiziții, nume de top, pentru că e clar că niciodată nu vom ajunge la nivelul lor. Nu neapărat nativ nu ne ridicăm la nivelul "celor buni" din start avem un handicap determinat se toate celelalte constante. La fotbal, recent, Mircea Lucescu declara că material talentat ar fi dar nu știm să-l prelucram și să-i l antrenam. Dacă am divagat cumva, revin și să auzim numai de bine.

    cu 1 an în urmă (09.07.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    @ & @
    Tot ce am vrut să spun este că de multe ori generalizăm, de și de mai multe ori ne extaziem la te miri ce rezultat și apoi cădem în butoiul cu melancolie la prima înfrîngere. Nu prea mai are lumea răbdare, a se vedea și judecățile de peste vară ale unor jucători după niște filmulețe. Apoi invocăm "chimia" care nu se leagă. De prea multe ori dăm verdicte înainte de a aprofunda faptele. Și ăsta nu este un reproș adresat cuiva în mod special. Este o simplă constatare și recunosc că sunt momente în care mă prinde și pe mine agonia/extazul înainte de a avea vreo confirmare. Așa că, să avem răbdare cu tînara generație, mai au mult pînă să confirme/infirme. Prima ocazie ( dar nu decisivă) va fi apropiatul turneu oficial.

    cu 1 an în urmă (09.07.2023) Raspunde
  • CSM Ploiești CONSTANTIN MIRCEA :

    felicitari, si... atentie
    Felicitari sportivilor si celor ce ii sustin.
    Atentie, pentru ca am facut parte din echipa ce a batut Spania la Mondiale de juniori in 1991, de doua ori (recunosc ca nu am jucat. eram unul din cei doi-trei din lot mai mici de varsta, selectati pentru acumulare de experienta /jucatori de perspectiva). Si... desi eram echipa de tineret, nimic nu s-a fructificat la seniori. La seniori au continuat evolutia cei... "vechi". Pana nu au mai putut deloc. Si apoi, a fost prea tarziu si pentru noi sa intram in hora. Si am ajuns sa ne bata Islanda, in Slovacia...
    Inca o data: Felicitari sportivilor! Si ... atentie.

    cu 1 an în urmă (10.07.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!