Stiri Vulturi

Tudor Costescu: „Au fost mult mai fizici și nu am putut face față”

Tudor Costescu: „Au fost mult mai fizici și nu am putut face față”

România a suferit o înfrângere destul de dură, scor 61-91 în fața Poloniei, în a treia partidă din calificările pentru FIBA EuroBasket 2022. România a avut parte de mai multe absențe la startul meciului disputat în bula din Valencia. 

După această înfrângere, tehnicianul naționalei, Tudor Costescu, a tras următoarele concluzii:

„Ne așteptam să avem o seară dificilă din mai multe motive. Am avut un adversar foarte puternic pentru momentul în care ne aflăm noi. Am vrut să ne îmbunătățim jocul. Din păcate, după cum mă așteptam, au fost mult mai fizici și nu am putut face față. Au avut un plan de joc foarte bun, îi felicit. Sper că vom fi capabili să ne recuperăm echipa pentru următorul meci. Asta ar fi trebuit să fie șansa noastră să rămânem în cursa pentru calificare, dar acum șansele noastre sunt tot mai mici. Vom avea un joc cel puțin la fel de greu peste două zile.”

Întrebat dacă acest meci a reprezentat o experiență în plus pentru sportivii români, Costescu a spus: 

„Acesta este unul dintre aspectele de care vrem să profităm în aceste meciuri. Trebuia să avem trei jucători la debut, dar unul dintre ei este la camera de hotel. Sperăm că jucând împotriva unor adversari ca cei de astăzi să putem să ne dezvoltăm jocul și mentalitatea.”

Cât despre următoarea partidă cu Spania, antrenorul român a explicat: 

„Spania este una dintre cele mai puternice echipe din Europa și din lume în orice situație. Va fi o provocare și mai mare pentru noi. Sper să recuperăm echipa din punct de vedere mental și să ne îmbunătățim șansele la un rezultat cât mai bun. Avem exemplul Poloniei, care a câștigat în Spania în luna februarie. Cu siguranță aș fi fericit să am parte de astfel de meciuri cu avantajul terenului propriu, cu toți jucătorii la dispoziție. Dar acum trebuie să îi întâlnim în aceste condiții și de aceea acest job este atât de provocator. Trebuie mereu să ne adaptăm, în special în zilele astea. Vedem ce vom putea face. Spania a început ca favorita grupei și își păstrează statutul”

Următorul meci al României vine în compania Spaniei. Partida are loc luni, 30 noiembrie, de la ora 20:30 și va fi transmisă pe Digi Sport 3. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!