Stiri Vulturi

Tudor Costescu: „Unele momente de lipsă de concentrare ne-au costat foarte scump”

Tudor Costescu: „Unele momente de lipsă de concentrare ne-au costat foarte scump”

România a oferit o prestație bună naționalei Israelului, dar în cele din urmă naționala noastră s-a văzut nevoită să cedeze, scor 71-79. 

La finalul partidei, selecționerul Tudor Costescu a arătat lucrurile care ne-au lipsit pentru a câștiga prima noastră partidă în aceste calificări:

„Felicitări echipei învingătoare. De asemenea, merită felicitări pentru parcursul avut în această campanie. Israel este o echipă redutabilă. Am încercat să ne măsurăm cu această echipă. Am avut unele momente de lipsă de concentrare care ne-au costat foarte scump. Încasăm puncte ușoare pe tranziție și contraatac, oferim ușor câteva recuperări sub propriul panou și avem momente în care există o lipsă de comunicare în apărare. Erorile noastre au fost exploatate de israelieni. Știm că formează o echipă experimentată și foarte inteligentă, capabilă să profite de lucrurile pe care adversarul i le oferă. În cele din urmă cred că efortul nostru a fost unul corect pentru momentul în care ne aflăm la această oră. Pe această cale îi felicităm pe jucătorii mei pentru că au luptat pe tot parcursul meciului pentru a rămâne aproape de adversar.”

Selecționerul României a preferat să nu comenteze absența lui Kris Richard de la lotul național:

„Nu-mi doresc și nu-mi place să comentez în astfel de momente despre jucători care nu sunt aici. Îmi face plăcere să vorbesc despre cei care au fost aici și care chiar au jucat bine, astfel încât chiar merită să ne canalizăm atenția asupra lor. Sunt lucruri pe care eu nu le pot controla, dar trebuie să fac în așa fel încât echipa să joace cât poate de bine în formula pe care o putem alinia. Cred că în această seară, mare parte din timpul de joc am făcut o treabă bună raportat la condițiile în care am jucat.”

Întrebat dacă va merge pe o rotație de 12 jucători în partida de duminică împotriva Poloniei, Tudor Costescu a răspuns:

„Cred că la acest nivel, nu e discuția de a utiliza toți jucătorii ci de a obține cât mai multe lucruri pozitive și utile echipei de la jucătorii pe care contezi. Nu plănuiesc înainte să joc cu 12 sau 9 jucători. Așadar nu pot să spun acum câți jucători vor evolua împotriva Poloniei. Pot să spun că avem un nou meci în față, o nouă experiență și o nouă oportunitate pentru noi, în care vom încerca să arătăm mai bine decât în partida cu Israel.”

*foto: fiba.basketball

--------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Ciucâ :

    Speranțe
    Felicitâri ptr meciul bun fâcut de echipâ. Dacâ vom avea râbdare 2-3 ani cu aceşti jucâtori şi cu Costescu cred câ ne vom ridica mult.Toți jucâtorii au muncit exemplar (3-4 dintre ei chiar ft bine). Sper din tot sufletul mâine sâ faceți un meci la fel de bun.

    cu 3 ani în urmă (21.02.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!