Stiri

Statisticile celor de la U-BT Cluj-Napoca la capătul sezonului regulat din EuroCup

Prima parte din EuroCup a ajuns la final miercuri, 7 februarie, atunci când U-BT Cluj-Napoca și-a cunoscut posibilele adversare din fazele eliminatorii.

Campionii României au încheiat sezonul regulat din EuroCup cu al treilea bilanț de victorii-înfrângeri, la egalitate cu Hapoel Tel Aviv: 13-5. Doar Paris Basketball (17-1) și JL Bourg (14-4) s-au aflat peste formația pregătită de Mihai Silvășan din acest punct de vedere.

Clujenii au avut parte și de două prestații individuale ieșite din comun pe parcursul celor 18 runde, Karel Guzman și Emi Cățe fiind desemnați cei mai valoroși jucători ai etapelor 7 și 17.

Mai mulți jucători în Top 25 la diferite statistici

La nivel individual, câțiva jucători ai lui U-BT s-au aflat în Top 25 la diferite capitole statistice. Astfel, Karel Guzman a încheiat pe 18 la media de capace (0.6), Patrick Richard pe 17 la nivelul assist-urilor (3.6), Jarell Eddie pe 3 în privința triplelor precise (2.7 în medie) și DJ Seeley pe 11 la același capitol (2.2 triple bune pe meci).

Seeley a contribuit cu 13.9 puncte în 16 apariții și a ajuns să fie al 22-lea marcator al sezonului regulat, iar la precizia din interiorul arcului de cerc s-au evidențiat pivoții Andrija Stipanovic (4.9 încercări bune de două puncte – locul 9) și Emanuel Cățe (3.8 încercări bune de două puncte – locul 25).

Karel Guzman a fost principalul „hoț de mingi” al primei părți din EuroCup, cu 2.3 intercepții în medie. În această categorie și-a făcut loc și Bryce Jones, pe poziția a 21-a, cu 1.3 intercepții pe partidă.

Procentajul reușitelor de două puncte a arătat extrem de bine pentru patru baschetbaliști din lotul alb-negrilor. Patrick Richard a avut 70% din acea zonă (locul 9), Andrija Stipanovic l-a urmat cu 68.2% (locul 14), iar între Emi Cățe și Mareks Mejeris diferența a fost mică în favoarea românului, cu 66.7% (locul 19) față de 66% (locul 22).

Jarell Eddie a avut cele mai bune cifre de la distanță din tabăra lui U-BT Cluj-Napoca, 48.5% (locul 7). Următorii pe această listă au fost DJ Seeley (47.4% - locul 11) și Patrick Richard (43.3% - locul 20). Eddie a adus siguranță la linia de fault, cu 93.1%, fiind depășit doar de patru jucători la acest detaliu. Richard și Jones l-au secondat cu 87.5%, respectiv 87.3% pe locurile 14 și 16.

Cățe și Stipanovic au contribuit cu cele mai multe recuperări ofensive din lotul clujenilor, 2.1 (locul 15) și 1.9 (locul 18), iar Guzman a avut 3.8 recuperări defensive (locul 16), capitol la care Eddie a închis Top 25 cu 3.4 în medie. Trei jucători de la U-BT s-au aflat în Top 25 la nivelul mingilor pierdute, fiind vorba despre Jones (2.7 – locul 10), Richard (2.4 – locul 15) și Seeley (2.2 – locul 23). Adam Mokoka a fost căpăcit de 0.7 ori în medie, clasându-se pe locul 8 la acest detaliu.

Cum au arătat clujenii în comparație cu celelalte formații din EuroCup

„Studenții” au fost aproape la jumătatea clasamentului în privința indexului mediu al eficienței, 97.7, iar din grupa B doar Gran Canaria și Ulm au stat mai bine din acest punct de vedere. Situația s-a repetat și în cazul mediei de puncte, unde elevii lui Mihai Silvășan au avut 86.5 (locul 7), fiind în rândul celor 11 grupări care au depășit borna celor 1500 de puncte înscrise.

Ardelenii au întâmpinat ceva probleme în privința preciziei de la linia liberelor, unde au încheiat doar pe locul 14 cu 73.6%. Totuși, sub U-BT Cluj s-au aflat Gran Canaria și Ulm, două dintre cluburile care vor evolua în playoff. Deținătoarea titlului din Liga Națională s-a revanșat însă la două și trei puncte, în ambele cazuri fiind în Top 6. Din interiorul arcului de cerc clujenii au avut 58.3%, iar de la distanță 38.2%. În plus, alb-negrii au condus ierarhia din grupa B la procentajul aruncărilor bune din acțiune (50.8%), în toată întrecerea doar Paris și Hapoel Tel Aviv fiind peste U-BT.

Referitor la triple, creșterea este evidentă față de prima stagiune din EuroCup. Mihai Silvășan a făcut referire la acest aspect într-un interviu acordat site-ului nostru în vara anului trecut, iar schimbările din lot au dus la o creștere de peste șase procente la nivelul preciziei din spatele arcului de cerc.

Patrick Richard și compania s-au aflat fix la jumătatea ierarhiei în privința recuperărilor (34.9 în medie), fiind puțin mai eficienți în cazul celor ofensive. U-BT a încheiat sezonul regulat cu a șaptea medie de assist-uri (19.7), a noua de intercepții (7.7) și a 14-a de capace (2.2). Clubul de sub Feleac a avut a patra cea mai mare medie de mingi pierdute, 15.3, capitol la care doar Lietkabelis, Slask Wroclaw și Ulm au stat mai rău.

Un aspect interesant îl arată cifrele din zona faulturilor. Clujenii au încheiat pe 6 la greșelile personale scoase (21.7 în medie) și pe 7 la greșelile personale comise (tot 21.7). Astfel se poate observa intensitatea din defensiva construită de Mihai Silvășan pe parcursul acestei campanii.

U-BT Cluj-Napoca a stabilit câteva recorduri, cum ar fi cea mai clară victorie din deplasare (+38 la Trento) și cea mai mare asistență la un joc (10.000 de fani vs. Gran Canaria, în BTarena). În plus, alb-negrii au oferit meciul cu cele mai multe puncte (120-111 vs. Lietkabelis), dar și pe cel mai puțin ofensiv (61-59 vs. Aris Salonic, în Grecia), iar pe lângă acestea beneficiază de cea mai bună medie de spectatori din EuroCup.

Campania europeană pentru „studenți” va continua pe 12 sau 13 martie, pe teren propriu, în sferturi. Atunci, U-BT Cluj-Napoca se va duela cu învingătoarea partidei dintre London Lions și Turk Telekom Ankara.

*foto: Manases Sándor / u-bt.basketball

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Campania europeană pentru „studenți” va continua pe 12 sau 13 martie
    hei, mi-au furat astia nicknameul :)))))))))))))))))))))))))))

    cu 2 luni în urmă (09.02.2024) Raspunde
  • varu silvois :

    interesante statistici
    nu stam rau la acest capitol, rusinos in ce privesc mingile pierdute, slabut la libere, in rest.....tot mai bine. MereU nUmai U.

    cu 2 luni în urmă (09.02.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca John Ioan :

    Si mie mi se pare ca stam bine
    Chiar foarte bine. O echipa inchegata, foarte incomoda. E de observat si ce prost stau majoritatea celorlalte echipe la statistici in meciurile cu noi. Tin minte ca inainte de meciul cu ULM de la Cluj, era prezentat faptul ca ULM avea pe atunci una din cele mai bune ofensive din Eurocup, cu vreo 88-89 media/meci parca. Noua ne-au dat atunci, sper ca nu gresec, vreo 24 de puncte in prima repriza. S-a vazut ca nu le-a mai iesit jocul asa de bine cu un adversar incomod.

    cu 2 luni în urmă (09.02.2024)
    • varu silvois:

      important e ca s-a progresat fata e editia trecuta
      Pentru o echipa situata pe locul ddoi in grupa, se putea mai bine, insa cu siguranta suntem mltumiti si asa.

      cu 2 luni în urmă (09.02.2024)
    Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Foarte bun articolul
    Anul asta rotația echipei chiar a fost buna

    cu 2 luni în urmă (09.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!