Stiri

Mihai Silvășan: „Sperăm să rămânem în continuare în această competiție”

U-BT Cluj-Napoca dispută miercuri, 22 martie, ultimul meci pe teren propriu din acest sezon de 7DAYS EuroCup, adversara campioanei României fiind cea mai în formă echipă din competițiile europene în anul 2023, Prometey. Partida contează pentru penultima rundă din sezonul regulat.

Prezent la conferința de presă premergătoare întâlnirii cu Prometey, Mihai Silvășan a început prin a spune următoarele:

„Așteptăm cu nerăbdare acest meci. Ne dorim în primul rând să facem un meci bun. Ne dorim să câștigăm. Jucăm cu echipa clasată pe primul loc în această grupă, în momentul de față. E cea mai în formă echipă din EuroCup. Nu au pierdut un meci dinaintea turului cu noi. Sunt o echipă extrem de talentată din punct de vedere individual, au mulți jucători care pot face diferența. Sunt extrem de atletici și au un joc de tranziție foarte bun. Numerele lor din punct de vedere ofensiv arată foarte bine, au cea mai mare medie de puncte marcate pe meci în EuroCup, deci evident au un joc rapid și cu multe posesii. Va trebui să stopăm tranziția lor ofensivă, să încercăm să stopăm recuperările lor ofensive și atunci cred că ne vom da șanse să sperăm la o victorie, ceea ce este scopul nostru. Vrem să evoluăm bine în ultimul meci pe teren propriu din EuroCup. Așteptăm fanii într-un număr cât mai mare și sper să le aducem o bucurie la final de meci.”

Antrenorul „studenților” a fost scurt în privința situației lui Karel Guzman pentru partida cu Prometey:

„Dacă nu se întâmplă nimic din punct de vedere fizic, va fi pe teren mâine.”

Clujenii speră să practice un baschet de calitate în acest duel din EuroCup, cunoscând și ultimele evenimente din cel mai recent joc avut în Liga Națională:

„Încă nu s-a terminat pregătirea lui (n.r. meciului cu Prometey). Antrenamentul de ieri a fost unul bun ținând cont de situația creată, iar cel din seara aceasta nu va fi unul extrem de intens. Încercăm și ne dorim să putem face diferența între ceea ce se întâmplă în afara terenului și ce trebuie să arătăm noi pe teren. Încercăm să folosim tot acest scandal mediatic în favoarea noastră și să ne găsim în el motivația pentru a ne lupta pe teren și pentru a juca un baschet de calitate.”

Silvășan a fost întrebat și despre cum i s-a părut această campanie europeană, dacă a fost la nivelul așteptărilor sau sub acestea:

„Greu de spus. Nu am tras încă linie, mai sunt două meciuri. Evident că nu putem caracteriza acest sezon european drept un real succes. Nu am reușit să ne calificăm în playoff-ul competiției, deși ne doream acest lucru. Trebuie să învățăm din această experiență și sperăm să rămânem în continuare în această competiție. A fost o experiență extraordinară. Faptul că la aproape toate deplasările pe care le-am avut au fost prezenți fani din Cluj într-un număr destul de mare, ne face mândri și putem lua acest lucru ca un real succes. Faptul că acasă am avut 5-7000 de spectatori meci de meci, din nou, ne face să luăm acest aspect ca fiind un succes. Sperăm să învățăm din performanța sportivă pe care am avut-o în acest sezon, să fim mai constanți, să facem alegeri mai bune la începutul anului și să încercăm să rămânem cu aceeași echipă de la început, pentru a avea continuitate, ceea ce este foarte important.”

La final, antrenorul campioanei României a vorbit și despre posibilitatea continuării în EuroCup și în următorul sezon:

„Nu există nicio garanție. Am început discuții, dar nu vă putem da niciun răspuns clar în acest moment. Însă, ideea e că se vrea și sperăm să și reușim să rămânem.”

Întâlnirea dintre U-BT Cluj-Napoca și BC Prometey va avea loc miercuri, 22 martie, începând cu ora 19.30 și o să fie în exclusivitate pe Prima Sport 2.

*foto: Nagy Melinda / u-bt.basketball

51 comentarii la aceasta stire:
 • CSM CSU Oradea Malone Karl :

  Let's get ready to bitch them!
  Păcat, mare păcat că tocmai acum se termina faza asta a competiției! Aproape bănuim FIBA de conspirație anti-Silvă, deoarece echipa lui găsise secretul succesului: joci cu o "rangă" și cu două "sifoane" și ori le muți falca ori le tuți direcția în presă! Sau mai bine zis: noroc că se termină odată, că erau ciuca bătăilor și tocmai au clacat psihic aflînd că pot lua bătaie la fel de ușor și la noi în campionat, nu mai trebuie să se plimbe pe unde și-a înțărcat mutu iapa!

  cu 1 an în urmă (21.03.2023)
  • rares086:

   malone
   inteleg ca esti frustrat ca nu veti ajunge niciodata la valoarea clujului , dar opreste te odata cu comentariile astea de 2 lei

   cu 1 an în urmă (21.03.2023)
  • U BT Cluj-Napoca BVT:

   Maline, ești patetic...
   Jalnic și frustrat...

   cu 1 an în urmă (21.03.2023)
  • U BT Cluj-Napoca soybean:

   Unghiuță
   La polo cu tine unghiuță murdară

   cu 1 an în urmă (21.03.2023)
  • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

   @
   @soybean. Pai ce faci ? L-ai trimis fix la mindria Oradei. Echipa de polo este una de traditie pe acolo. Locul lui unghiuta este in fundul lui sere. E vorba de fundul curtii din Velenta.

   cu 1 an în urmă (21.03.2023)
  • U BT Cluj-Napoca soybean:

   unghiuța nespălata
   moare de ciudă ca oradia maaaare joacă in Velența cupelor europene de baschet.

   cu 1 an în urmă (21.03.2023)
  Raspunde
 • U BT Cluj-Napoca CarlosCaribas :

  Malone
  Ce de treaba amuzant esti tu…

  cu 1 an în urmă (21.03.2023) Raspunde
 • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

  Scurta explicatie
  pentru cei care cred ca EuroCup este cine stie ce mare scula.
  EuroCup este a doua competitie dupa Euro League organizata de ULEB. Adica fara amestecul FIBA, dar mai ales fara idiotenia aia de posesie alternativa ( ca exemplu de diferente de regulament). Sunt 2 Competitii INVITATIONALE ( adica cine are, are ) cumva replici la NBA. Idea principala este SPECTACOLUL, dupa care este Competitia. Adica ( ca sa priceapa si a...functionalii ) scopul nu este neaparat sa fi pe primul loc, ca altfel s-ar lasa cu sinucuderi in masa sau razboaie regionale daca SUPORTERII ar urmarii doar rezultatul echipei lor. De aici 2 consecinte : - in multe cazuri echipele participante la ULEB sunt in clasamentele nationale sub echipe care participa la Champions League. Nu au presiunea cistigarii Campionatului ( de accea as vrea ca U-BT sa continue in ULEB ). A doua consecinta - financiar - se hranesc atit din sponsori cit si din drepturi, sau asistenta - exemplu New York Knicks ( pentru functionali - o echipa din NBA ) acum 2-3 sezoane a fost cea mai bogata echipa desi a fost penultima in total clasament, dar cu 22.000 abonati .
  Se joaca sistem competitional liber ( adica fara restrictii de nationalitate, culoare, apartenenta politica sau obligatii nationaliste sau limitari/impuneri de virsta ).
  E un fel de win-win ( pentru initiati). Pentru dacopati e un fel de scapa cine poate. Al doile motiv pentru care as vrea ca U-BT sa continue in ULEB este lipsa presiunii cistigarii campionatului ( la anul doi romani obligatoriu in teren, dar atentie nu naturalizati, fara unguri, moldoveni sau uncrainieni ) care va fi de toata rashpa probail cistigata de Oradea. Sau Rapid, daca rezista financiar.
  Mi-ar place ca Romania sa aiba forta economica sa poata inscrie inca o echipa ( ca mai mult nu cred ca ne lasa). Poate asa se prind si alde ionsaptesaptesapte ca nu e tragedie sa termini pe ultimul loc sau penultimul. La unghiuta sau alti nerozi functionali ( se stiu ei) nu ma astept sa priceapa.

  cu 1 an în urmă (21.03.2023)
  • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

   Sper
   sa ma scuze Gyke ca am folosit denumirea veche a organizatiei si anume ULEB ! Dar fiind mai de moda veche atit am putut liva.

   cu 1 an în urmă (21.03.2023)
  • U BT Cluj-Napoca soybean:

   oradia?
   de ce ar câștiga oradia sau rapid campionatul cu regula cu 2 români cu test genetic făcut?

   cu 1 an în urmă (21.03.2023)
  • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

   nu stiu
   dadeam un exemplu. Sa-i mai imbunam... ca s-au speriat de Guzman ( sau de ranga ) ca de bomba atomica. Si is tare pricinosi ca uite echipa lor de suflet U-BT ( pentru unii falsi echidistanti ) nu performeaza si sunt pe penultimul loc in EuroCup si se gindesc si la sufletul nostru de clujeni prosti, idioti etc ( mai lipsea sa ne faca si uriti ) ca tareeee mult suferim si plingem de uite s-a umflat Somesul ( Mic sa nu creada careva ca nu recunosc , ca suntem mici, doar avem Somesul Mic ). Ca s-au suparat citiva , ca de nu vrem in FIBA EUROPE CUP linga ei, de ce ne dam mari cind suntem mici.
   Si apropo, daca tot s-au legat unii si de Patrick Ciorcila ( fiul presedintelui Bancii Transilvania, tot numai pentru a... functionali ). Ba oredenilor Mari, de ce nu cotizeaza si Victoras Micula la vreo echipa din Oradea ? Sau ceva rude de-a lui Tesari ? Pai juma de masina de-a lui Victoras ii ajunge lui sere ot Velenta vreo 2-3 luni de competitii.

   cu 1 an în urmă (21.03.2023)
  • Nicola Topanovic:

   Și de câte ori ați luat bătăiță
   … aici in provincie la Oradea.
   Sa nu va uitați colacul când veniți la Aquapark .
   Veniți cu Boc când vine sa ia lumina de la Bolojan.
   Și dacă pleacă Banca de la voi Silva cel bun va fi un Fleseriu 2.

   cu 1 an în urmă (21.03.2023)
  • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

   Dacă mai era necesar
   Poate m-am exprimat cam dur.
   Dar pentru cei mai puțin inițiați aveți aici în N.T. ( nu-i dau numele ) exemplul clasic de analfabet funcțional. Sau hop și eu că e pe gratis. Dacă-i spui : "unde dai și unde crapă " habar n-are ce semnifică. Aquaparc, Bolovjan, Boc...??? Ăștia joacă baschet ? :))) Gagiule faci Oradea Mare de rușine...

   cu 1 an în urmă (21.03.2023)
  • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

   Categoric
   Respect BOLOJAN.

   cu 1 an în urmă (21.03.2023)
  • Snake:

   TitiAcs
   Tu nu știi ce e respectul. Și apropo între tine și Malone Karl nu e nici o diferența deși asta vrei sa para, poate doar ca el e mai “ poet” . Mult mișto de 2 bani la ambii, multe jigniri generalizate pt Oradea și Cluj, nu îmi dau seama cum accepta cei care gestionează acest site persoane ca și voi și cum am vazut sper sa scadă traficul pe aici, particip și eu la asta, pentru ca nivelul jignirilor a ajuns jos rău de tot.Apropo e un feedback, adică nu aștept răspuns.

   cu 1 an în urmă (22.03.2023)
  • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

   Eu îți propun ceva
   @snake chiar dacă nu ai solicitat. Eu îți propun următoarele : mă retrag eu din " comentariat " dacă îmi dai UN SINGUR EXEMPLU în care am jignit o întreagă comunitate. Oricum am să revin la vechiul obicei de a nu răspunde la alte comentarii. Nu de alta dar chiar am obosit să traduc de fiecare dată ce am vrut să spun, despre ce e vorba în propoziție etc. Aștept feedback-ul tău sau al altuia, de ce nu. Dacă te referi la comunitatea analfabeților funcționali să ști că încă nu i-a numărat nimeni, este o "comunitate" greu de definit ( în sensul de numărat ), "deci" nu se pune.

   cu 1 an în urmă (22.03.2023)
  • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

   Și încă ceva
   Poate ne spune redacția care este rezultatul operațiunii de scădere : trafic minus participanți la Patreon pentru susținerea acestui site. Bine -nțeles participarea la Patreon nu îți dă voie să jignești sau să inciți. Asta numai așa să vedem cîți au fost dispuși să sprijine acest site. Ți-aș da eu răspunsul dar îmi este rușine ( surprinzător, nu ? )

   cu 1 an în urmă (22.03.2023)
  • Snake:

   Titi
   Ti-am răspuns puțin mai jos la întrebarea ta dar vad ca sau nu am dreptate, sau ….

   cu 1 an în urmă (22.03.2023)
  • Snake:

   Titi
   Și doar așa, uite dacă tot ai vb de Velența ce frumos spirit ai trezit intr-un clujean… e bine, nu !? Pacat , mare pacat… și apropo Atât de la mine.

   cu 1 an în urmă (22.03.2023)
  • oradiaboschetara:

   ADMIN
   Comentariu moderat

   cu 1 an în urmă (22.03.2023)
  • YMCA alin67:

   superioritate
   Este cineva pe aici care tot foloseste termenul de "analfabet functional", probabil i se pare ca denota elevatie, se lauda ca stie sa foloseasca liniuta si tot da sfaturi in diverse spete. Mi se pare exagerat din partea cuiva care scrie "sa fi" , "sa sti" sau "mi-ar place", si nu doar o data ca sa aiba scuza ca a facut-o din greseala. In plus are, asa cum a remarcat si altcineva, niste explicatii impresionante referitoare la principalele competitii de baschet internationale, cu miza si fara miza. Impresionante pentru cei care nu au habar de aceste competitii. Despre pozitia adoptata fata de agresiunea grobiana a jucatorului echipei mult iubite, pot scrie ca numai cinste nu-i face. Dar asta tine de altceva, nu de educatia scolara.

   cu 1 an în urmă (22.03.2023)
  • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

   @alin67
   Am greșit și poate o să mai greșesc de multe ori, mai ales la scrisul de pe telefon. Cîteodată am avut timp să corectez, cîteodată nu. Ca să nu greșesc acum mă folosesc de copy-paste : " Analfabetism funcțional este o noțiune care se referă la persoanele care știu să citească, dar nu înțeleg ceea ce au citit. Mai precis, o persoană poate să reproducă verbal sau în scris un text, dar nu îl înțelege suficient pentru a-l folosi ca resursă în reușita unei acțiuni sau în performanță." Eu consider că și mai grav este să înțelegi, dar să interpretezi cum vrei în funcție de anumite interese sau fobii. Acum te rog să-mi spui în care categorie se înscrie postarea ta, dacă afirmi că eu nu am luat atitudine împotriva acțiunilor( la plural ) lui Guzman, sau că am fost de acord cu toate afirmațiile clubului U, că am cauționat orice atitudine huliganică ( inclusiv a lui Markovic). Am scris cu litere mari NU-L APROB PE GUZMAN, am anticipat o plecare a lui de la club, spre binele lui și al clubului. Mai rămîne să- mi trag una cu ranga peste genunchi. Așa e OK? Am încercat să iau din presiunea rezultatelor, să sugerez că nu este capătul lumii dacă am pierdut meciul, bucuria este să-ți placă spectacolul din teren, că se poate pierde și o competiție, o iei de la capat. Dar cu tristețe constat că fiecare a înțeles ce a vrut. Dacă ai avea răbdare să le recitești, mi-ar plăcea să nu faci parte din niciuna. Aștept și pe viitor să mă corectezi și să nu fi de acord cu mine. Dar nu observații prin omisiune sau interpretări cu rea voință. Așa de final, ca să ne detensionăm puțin, să știi că de multe ori am pus virgula greșit. Altă variantă ar fi ( e bine ? ) să mă ignori pur și simplu. It's your choice... cum spune un vechi proverb chinezesc! Încă netradus.

   cu 1 an în urmă (22.03.2023)
  Raspunde
 • U BT Cluj-Napoca RobertMugabe :

  Frustrati
  Ati castigat meciul. De sambata incoace ne injurati intruna. Dar stiti care e valoarea voastra. Acum muriti de ciuda ca incercam sa ramanem in Eurocup. Asta e…

  cu 1 an în urmă (21.03.2023)
  • U BT Cluj-Napoca soybean:

   complex de superioritate
   se cred mari și tari dar ei defapt vând butelii în vamă

   cu 1 an în urmă (21.03.2023)
  Raspunde
 • West Petrom Arad jordan 23 :

  Arienii
  Observ ca se înmulțesc "arienii" din Cluj. După @studentu cu "provincialii" a venit și rândul lui @acstiti. Acesta e ultima mea intervenție pe acest site pt ca nu ma mai regăsesc. Nu sunt orădean, nu sunt sibian dar din păcate nu sunt nici clujean și în concluzie sunt o " rasa inferioara" după cum pretind mai nou capitaliștii din Cluj. Trăiască noii mitici!

  PS - distractiv cum Euroliga și Eurocup sunt varianta europeana a NBA dpt spectacol.! Părerea marilor baschetbaliști europeni e exact invers. În NBA pe primul plan e spectacolul iar în Euroliga pe primul plan e apărarea, jocul tacticile e5c. Dar ce stiiu ei! Niște diletanți! Nu au întrebat specialiștii de la Cluj.
  La revedere!

  cu 1 an în urmă (21.03.2023)
  • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

   Dacă
   atît ai înțeles ? Drum bun. Dar să nu crezi că termenul de analfabet funcțional este înjurătură sau complex de superioritate ( exclud și complex comercial ). Iar dacă te incluzi în termen să ști că ești pe aproape.

   cu 1 an în urmă (21.03.2023)
  • gabriel.eftimie:

   bravo @titi... @student.. @oradeaboschet..
   @jordan era chiar unul dintre cei care avea compentarii si opinii la obiect, fara sa atace pe nimeni. Ai reusit sa-l elimini! Felicitari!
   Nu te deranja sa-mi raspunzi, pt ca mi-am facut cont acum, doar ca sa-ti raspunt.
   Cred ca ar trebui sa-ti schmbi nickname-ul in "TitiDezAcs"

   cu 1 an în urmă (22.03.2023)
  Raspunde
 • CSM CSU Oradea Petronor 90 :

  De unde atata ura intre noi...
  Eu nu inteleg de ce a trebuit sa ajungem in punctul asta in care ne injuram reciproc ... Din cauza unui.... numit Guzman... Nu o sa scriu denumirea care am vrut sa-l folosesc pentru ca o sa sara lumea si in capul meu si nu asta e scopul acestui comentariu... toti suntem aici pentru ca iubim acest sport ... bineinteles fiecare tine mai mult cu echipa lui de suflet dar in principu baschetul in general ne leaga ... ce s-a intamolat la Oradea este ft ft urat dar nu ar trebui sa ne injuram reciproc ... oradeni - clujeni.... Si eu am parerea mea despre toata situatia... l-am si scris in mediul online cat se poate de obiectiv... un singur lucru e sigur si nu o sa-mi schimbe nimic si nimeni aceasta parere... Guzman nu ar avea ce cauta in baschetul romanesc dupa cele intamplate. Clar si Markovic al nostru trebuie sanctionat si amendat dupa parerea mea dar cele 2 cazuri sunt departe totusi unul de altul ca si gravitate.

  Acum o reactie si la articolul acesta... eu sper sa ramana Clujul in Eurocup , au facut o figura destul de frumoasa anul acesta si pentru binele baschetului romanesc este nevoie sa avem echipa/echipe la acest nivel...

  PS , eu o sa fiu prezent la CJ la urmatoarele meciuri directe si daca o sa fiu injurat / bruscat de anumite persoane ( nu generalizez pentru ca nu e cazul, oameni de genul sunt o raritate si la voi si la noi si ar trebui ignorati total cand incearca sa provoace ) Baschet sa fie , si fara ura pentru ca ura nu ne aduce nici un beneficiu ba din contra !!!!

  cu 1 an în urmă (21.03.2023) Raspunde
 • CSM CSU Oradea Malone Karl :

  Jaga jaga, adă ranga!
  Ne întreabă ascultătorii aici, de ce nu-l trimitem și noi pe Rade la Tesari sau la Victoraș, să scoată bani frumoși pentru echipă la niște chefuri monstru, cum face Cuic cu Patrick? Răspunde la Radio Cluj: Tesari se ocupă discret de o rețea medicală gratuită pentru săraci, bună și pentru unul care a fost abandonat de mic în sat la bunica și care crede și azi că a supt lapte de la măgar, iar Victoraș a zis că nu se bagă în competiții mai jos de Euroligă, nici dacă vine Cuic (din partea lui Rade) cu Vlăduța Lupău, cu ranga și a doua zi cu două sifoane să-l trezească!

  cu 1 an în urmă (22.03.2023)
  • Nicola Topanovic:

   Acest analfabet funcțional
   A reușit sa îți creeze o emoție , o reacție de frustrare pornita de la niște truisme.
   Mie reacția voastră nu îmi trezește îmi schimb nicio emoție la fel cum încurajările galeriei ….Guzman, Guzman … la ieșirea in glorie in brațele lui Stipa din Arena nu mi-au trezit nicio emoție.
   Dar îmi place ca reacționam și la altceva decât baschet.
   Uite ca unul pe care îl vedeți analfabet functional poate fi ironic….

   cu 1 an în urmă (22.03.2023)
  Raspunde
 • U BT Cluj-Napoca C S :

  Pentru clujeni
  După incidentul Guzman, au fost schimburi de mesaje de tot felul pe acest forum. Am observat însă anumite comportamente care mi-au dat de gândit. În primul rând a apărut articolul pe ebihoreanu cu exagerările cunoscute, pe care l-am tratat ca o „emanație” a jurnalismului nostru de scandal. Pe forum au scăzut în intensitate dezbaterile între suporteri, când, hop, a apărut comunicatul CSM Oradea, care a stârnit o nouă furtună. Nu pentru că a apărut, era dreptul lor să o facă, ci pentru felul în care a fost redactat. Trebuia să rămână în memoria colectivă faptul că Guzman, de când este în Romania, a fost un pericol public acceptat și protejat de clubul U-BT. La acest comunicat a răspuns „cu succes” Silvă în conferința de presă. Spiritele s-au încins din nou pe forum. Problema este că postările de tipul Unghiuță&Co, leagă comportamentul lui Guzman nu numai de club, dar de un întreg oraș și insistă să ațâțe spiritele. Câți au observat că în momentul când încep să se liniștească spiritele, hop, apare câte o postare de acest fel. Îi intreb pe orădenii de bună credință, s-a manifestat în vreun fel reprobabil galeria lui U-BT la meci? Au fost în Cluj și au fost bătuți și jefuiți? Pentru că asta rezultă din aceste postări. De ce se comportă acești postaci ca niște troli ruși? Pentru că lui Sere&Co le-ar conveni ca în imaginea colectivă, din țară, clubul U-BT și suporterii lui să fie percepuți ca niște infractori și de aceea incearcă să ațâțe spiritele, doar, doar vor fi niște incidente la meciul de la Cluj. Nu-i interesează faptul că se strică relațiile dintre suporterii celor două echipe, important este să își atingă scopul cu orice preț. Ar fi deosebit de bucuroși dacă s-ar întâmpla oarece evenimente pentru a putea prezenta în negru imaginea întregii comunități „U”. „Vedeți, noi Sere&Co avem dreptate, toată comunitatea U-BT este formată din infractori!”. Poate, poate BT își va retrage finanțarea pentru a nu-și asocia numele cu un astfel de „grup infracțional”. Nu m-ar mira, de fapt sunt sigur că vor fi persoane care vor recurge la provocări când vor veni la Cluj. Dragi clujeni, hai să-i privim și să-i primim pe fanii orădeni care vor veni la meci ca și până acum, niște iubitori de baschet lângă care am stat și ne-am bucurat împreună de spectacolul baschetbalistic, indiferent de rivalitatea dintre cele două cluburi și să evităm orice incident între noi. Nu mai are rost să intrăm în jocul lor și să răspundem provocărilor lui Unghiuță&Co care au scopul precis să ne provoace.

  cu 1 an în urmă (22.03.2023)
  • ovidel:

   Subscriu
   ... in TOTALITATE! Relatia noastra cu suporterii oradeni nu trebuie sa fie influentata in nici un fel de jocurile politice ale lui Sere&Co (respect Achim, btw) sau de postarile grobiene ale unor deplasati.

   cu 1 an în urmă (22.03.2023)
  • ovidel:

   as merge si mai departe...
   Probabil ca-mi voi atrage antipatii de la colegii "U"-isti, dar as indemna la fair-play si vis-a-vis de jucatorii oradeni (inclusiv Markovic^2). Cred ca s-a varsat destula ura in ultimele 4 zile, si am cam uitat unde eram in urma cu o saptamana, inainte de "evenimentul Guzman". M-as bucura daca suporterii oradeni ar aprecia ca i-am ajutat sa-si umple sala cea noua la meciul cu noi (nu cred c-au avut asa prezenta pana acum) si si-ar aduce aminte cum ne felicitau pentru jocurile din Europa. Eu cred ca exista un scop mai presus de orgoliile personale ale unora, si acel scop ar fi cresterea baschetului in Romania. Asa cu bune si rele, in medie cred ca "U" a contribuit la asta si-mi doresc ca asta sa le ajute si pe celelalte echipe romanesti

   cu 1 an în urmă (22.03.2023)
  Raspunde
 • Snake :

  @TitiAcs
  Nu as fi vrut sa mai vb cu tine dar chiar sunt curios dacă o sa recunoști, de ex Eu stau in Velența și ai prezentat ca și cum de acolo vin provocări ca deh acolo sta Sere…e un mic exemplu, apoi orașul se numește Oradea , Oradea Mare s-a numit intr-o alta perioada si sunt convins ca o spui intenționat. Sa știi ca era mai mișto sa zici, DA am exagerat si Eu … însă vb aia “e ușor a scrie versuri când nimic nu ai a spune”

  cu 1 an în urmă (22.03.2023)
  • oradiaboschetara:

   serpe
   au băgat internet în tokai și velența și ați apărut toți complexații pe știrea asta

   cu 1 an în urmă (22.03.2023)
  • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

   Oradiaboschetara
   Și eu sunt din Velența și am Internet din 2005, îmi pare rău, te-ai înșelat aici :))
   Poate la dumneata în Iris este o inovație de care te bucuri recent, că altfel nu înțeleg frustrarea ta maximă de a trebuit să îți denumești contul oradiaboschetara...
   Măi oameni buni, terminați cu generalizările astea că nu dau deloc bine, dacă aveți problemă cu un anumit coleg de forum de o tabără sau cealaltă rezolvați-o cu individul respectiv, nu e ok să fim toți băgați în aceeași oală... Măcar noi, la nivel de suporteri, să rămânem cu picioarele pe pământ și să creăm în tribune spectacol frumos la următoarele meciuri, dacă în teren e altă situație....

   cu 1 an în urmă (22.03.2023)
  Raspunde
 • Nicola Topanovic :

  Domnilor, adevărul e…
  …ca tot ce nu ne convine ne doare.
  Ne doare prostia lui Gurman și Silvășan .
  Ne doare ca Clujul e favorita clară la câștigarea competiției.
  Ne doare ….

  cu 1 an în urmă (22.03.2023)
  • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

   Scuze
   NT îmi cer scuze față de tine și în " agenda personală" te trec alaturi de optimiser și petronor ( mai sunt și alții). Cu permisiunea ta, aș încerca să te scot din marasmul funcționarilor.De aceea ca să scapi de acele dureri recomand să recitești postarea mea ( serioasă, nu răspunsuri la provocări ) "Scurtă precizare". Am încercat cum m-am priceput să explic că ținta unui iubitor de sport nu ar trebui să fie neapărat rezultatul. Obsesia pentru rezultat poate duce la "deviații". Dovada ? Eu personal am spus că rezultatul unui meci a trecut pe planul doi. Asta dezvoltă sau incearcă, competițiile de gen EuroCup. De aceea am spus că eu nu m-aș supăra să termine U-BT pe locul 2-3-4, dar să participe la o competiție gen EuroCup. Nu mă interesează că am pierdut la Oradea ( intru-citva am anticipat, și-mi pare rău ), dar m-a deranjat obsesia de generalizare a unor fanatici ( in sensul bun ) orădeni. Recunosc că am încercat ( parțial am reușit ) să preiau asupra pseudonimului meu toată ura și dorința de pedepsire a clujenilor, a clubului. Nu aș vrea să rescriu, de aceea te rog recitește acea postare. Durerea mea stă în faptul că unii se încăpățînează să înțeleagă altceva, inclusiv că am pus competiția la nivel cu NBA. Și mai grav este că mulți nu acceptă că mai greșesc sau că mai au de învățat sau de corectat. Unii chiar se încăpățînează și persistă în greșeli. De aceea, dacă ești de acord, mi-ar place să dialogăm chiar și cu mici ironii dar fără generalizări. La bună citire. Și poate o să reușești să convingi și pe alții.

   cu 1 an în urmă (22.03.2023)
  Raspunde
 • CSM CSU Oradea Malone Karl :

  With kind regards, Mee tooo!
  În tot acest timp în care noi aici postăm cronica satirică a manifestărilor psiho prezentate de băieții lui Silvă în fața a 5.000 de naivi care crezuseră că vin la baschet și cînd colo au asistat la țircus, în timpul acesta în care răspunsul ultrașilor partizan-belgradieni de pe acest forum vine greu articular în limba română și puternic condimentat cu grosolănii și chiar injurii, ei bine în tot acest timp Maestrul Silvă lucrează! O să întrebe spectatorii onești de pe acest forum, la ce mai poate lucra un mare maestru ajuns pe culmile perfecțiunii. Răspunde la Radio Cluj: Maestrul Silvă lucrează la stabilirea rotației invincibile și după ranga clujbaneză și după două sifoane sîrbești, pregătește trei cocoșei proaspeți. Cine sunt cei trei cocoșei proaspeți? Sunt cei trei flăcăi surprinși la încălzire de fotoreporterul nostru în poziții indecente cînd făceau streching împreună și care s-au declarat molestați vizual și intimidați de ipoteza că pozele de grup ar putea ajunge pe surse la prietenele lor! Cei trei cocoșei vor ieși la proxima conferință de presă alături de Silvă ca să se declare molestații și să se alăture celebrei mușcări Mee too.
  P.S. Apare pe aici unul care crede că măgarul cu care a crescut îi era doică și că de la el a supt de fapt lapte...

  cu 1 an în urmă (22.03.2023)
  • U BT Cluj-Napoca SC:

   provocări
   Faptul că se continuă cu mesajele provocatoare nu face decât să îmi confirme că am avut dreptate, așa că repet postarea mea anterioară. După incidentul Guzman, au fost schimburi de mesaje de tot felul pe acest forum. Am observat însă anumite comportamente care mi-au dat de gândit. În primul rând a apărut articolul pe ebihoreanu cu exagerările cunoscute, pe care l-am tratat ca o „emanație” a jurnalismului nostru de scandal. Pe forum au scăzut în intensitate dezbaterile între suporteri, când, hop, a apărut comunicatul CSM Oradea, care a stârnit o nouă furtună. Nu pentru că a apărut, era dreptul lor să o facă, ci pentru felul în care a fost redactat. Trebuia să rămână în memoria colectivă faptul că Guzman, de când este în Romania, a fost un pericol public acceptat și protejat de clubul U-BT. La acest comunicat a răspuns „cu succes” Silvă în conferința de presă. Spiritele s-au încins din nou pe forum. Problema este că postările de tipul Unghiuță&Co, leagă comportamentul lui Guzman nu numai de club, dar de un întreg oraș și insistă să ațâțe spiritele. Câți au observat că în momentul când încep să se liniștească spiritele, hop, apare câte o postare de acest fel. Îi intreb pe orădenii de bună credință, s-a manifestat în vreun fel reprobabil galeria lui U-BT la meci? Au fost în Cluj și au fost bătuți și jefuiți? Pentru că asta rezultă din aceste postări. De ce se comportă acești postaci ca niște troli ruși? Pentru că lui Sere&Co le-ar conveni ca în imaginea colectivă, din țară, clubul U-BT și suporterii lui să fie percepuți ca niște infractori și de aceea incearcă să ațâțe spiritele, doar, doar vor fi niște incidente la meciul de la Cluj. Nu-i interesează faptul că se strică relațiile dintre suporterii celor două echipe, important este să își atingă scopul cu orice preț. Ar fi deosebit de bucuroși dacă s-ar întâmpla oarece evenimente pentru a putea prezenta în negru imaginea întregii comunități „U”. „Vedeți, noi Sere&Co avem dreptate, toată comunitatea U-BT este formată din infractori!”. Poate, poate BT își va retrage finanțarea pentru a nu-și asocia numele cu un astfel de „grup infracțional”. Nu m-ar mira, de fapt sunt sigur că vor fi persoane care vor recurge la provocări când vor veni la Cluj. Dragi clujeni, hai să-i privim și să-i primim pe fanii orădeni care vor veni la meci ca și până acum, niște iubitori de baschet lângă care am stat și ne-am bucurat împreună de spectacolul baschetbalistic, indiferent de rivalitatea dintre cele două cluburi și să evităm orice incident între noi. Nu mai are rost să intrăm în jocul lor și să răspundem provocărilor lui Unghiuță&Co care au scopul precis să ne provoace.

   cu 1 an în urmă (22.03.2023)
  • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

   Ce zici
   Ce zici NT, ce zici Ioane, ce zici Snake , ce zic alți orădeni? Oare ce minte sănătoasă poate să confunde MAGARUL ( masculin atît ca gen cît și ca sex ) în așa fel să-și dorească să bea lapte. Și eu am scris clar MĂGAR , nu măgăriță. Elementul ( din păcate orădean) habar n-are că laptele de măgăriță este folosit în anumite afecțiuni.

   cu 1 an în urmă (22.03.2023)
  • Snake:

   Titi
   Ce zic: nu merita sa-mi pierd timpul sa citesc toate aberațiile pe care le scrie și nu ma reprezintă pe
   mine sau pe suporterii CSM sub nici o forma cum nici atitudinile unor jucatori sau oficiali a lui CSM nu reprezintă suporterii și vreau sa cred ca este la fel și pentru U, vreau sa cred ca nici pe tine nu numai Guzman ci nici atitudinile băncii tehnice in multe situații nu te reprezintă. De ce am dialogat cu tine și nu cu un individ care a ales nikname @oradeaboschetara și încă nu a fost eliminat, ce zici de asta, fain nu? Pentru ca am crezut și poate mai cred ca faci parte din suporterii lucizi… cine știe poate trecem odată toți peste asta, sunt convins ca dacă FRB nu va lua măsuri drastice pt Guzman ( le merita cu prisosinta ) va crea o stare de spirit in sala de la Oradea total neplăcuta ca sa nu zic altfel și ar fi pacat… însă dacă vii la Oradea Mi-ar plăcea sa îți dau o bere la un restaurant fain in Velența , poate îți schimbi părerea 😎 eu de felul meu deși acum peste 3 decenii am făcut parte din fenomen nu prea îmi place sa scriu… sincer Mi-ar plăcea ca TU sa faci parte dintre cei care promovează prietenia între U și CSM și sa știi ca persoane care le-am enumerat mai sus știi când sunt fericite? Când primesc răspuns!! Iar când nu, abia atunci încep prb pt ei!!
   P.S. Partea cu berea sau după caz vin nu e o gluma!

   cu 1 an în urmă (22.03.2023)
  • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

   @snake
   Poate ți-a scăpat, dar pentru că a fost mai demult repet. Acum vreo doi -trei ani cînd mulți "suporteri" și suporteri ai CSM -ului l-au desființat pe Achim, am scris ceva de genul : mulți orădeni uită că fără incapățînarea lui Achim poate Oradea era în divizia B sau în A dar jos. Dacă nu mă înșel, Sere era jucător la U cînd Achim a început aventura la Oradea. Închei citatul. Apoi de acum 2 ani am afirmat că l-aș fi dorit pe Ogden la U, iar pentru mine Tarolis și Ogden fac parte din Cel mai valoros Cinci al Campionatului. Referirea la vechea Velența am făcut-o doar in momentul cînd ... ( oo ) a început să împroaște cu rahat printre dinți. Nu știu dacă ai observat dar pînă acum nu prea am ripostat. Că l-am mai corectat pe unul, că am mai făcut un mișto, o autoironie e adevărat. La fel de adevărat este că de-a lungul anilor nu țin minte să-l fi cauționat pe Silvăsan. Chiar în această gîlceavă cred că am fost printre primii care nu am fost de acord cu ieșirile, repet ieșirile lui Guzman, am spus că puteam cîstiga meciul făra el sau puteam pierde la o diferență mai mică dacă nu erau tehnicile la banca lui U. Am arătat că nu sunt ahtiat să luăm titlul ( ar fi frumos ok, dar n-ar fi tragedie fără) . Am spus că mă bucur ca tot mai multe echipe românești să participe la Competiții internaționale ( cu o doză de ipocrizie ! În sensul că oboseau și ele ). Am subliniat că dacă se supără dacopații ( dacă unii cred că e peiorativ, e treabă lor ) ar fi bine ca echipele cu potențial și buget ( gen Oradea, Sibiu, Cluj, de ce nu Rapid sau Pitești) să formeze împreună cu alte echipe de prin vecini o divizie mai puternică, în care cu adevărat jucătorii români să poată performa. Nu e cazul acum sa înșir toate ideile la care am aderat sau pe care le-am promovat. Ce mă deranjează sunt generalizările, ipocrizia la extrem, împotrivirea la evoluție, da și analfabetismul funcțional, ca să nu zic și mojicia. Era să uit, mi-am furato teribil pentru că am incercat sa aplanez un conflict între clujeni și sibieni. O ultimă rugăminte am, să recitești ultima mea postare către NT și să consideri că este și pentru tine. Hai noroc ! Să fie baschet...

   cu 1 an în urmă (22.03.2023)
  • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

   TitiAcs
   O mică corecție am doar: legat de ce ai zis tu că Sere era jucător la U când Achim a sosit la Oradea, eu știu că Sere era managerul secției de baschet al clubului la momentul respectiv, el fiind și cel care îl propusese pe Achim să vină la Oradea, după un start catastrofal al sezonului 2009-2010, iar de acolo restul e istorie... El nu a jucat niciodată pt. U, ultima dată a jucat chiar pt. CSM Oradea, după fondarea acesteia împreună cu regretatul Antonio Alexe. Înainte de înființarea echipei a jucat o bună perioadă la Pitești...

   cu 1 an în urmă (22.03.2023)
  • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

   Așa este
   Ai dreptate, l-am confundat cu Attila Veres acum câțiva ani, dar a fost în vederile lui U , împreună cu Burlacu înainte de a merge amîndoi la West Petrom Arad. Dacă nu m-a corectat nimeni atunci, am păstrat formularea, repet aproximativă. Mi-ar plăcea să știi că mi-am însușit lecția !

   cu 1 an în urmă (22.03.2023)
  Raspunde
 • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

  EuroCup si guzmania
  Participarea lui UBT in Eurocup si declaratiile lui Silva privind cazul guzmanului sunt strans legate intre ele.Am sa detaliez putin.
  1.Eu cred ca UBT doreste continuarea in competitie,ceea ce ar fi benefic pentru baschetul romanesc si club,dar semnalele primite de la forul organizator probabil nu sunt prea bune.Cauza:evolutia submediocra a lui UBT in competitie la care acum posibil si deterioratea imaginii clubului dupa ispravile lui guzman.
  2.Decizia de a-l pastra pe cubanez cu orice pret,inseamna ca staff-ul a luat in calcul neprimirea invitației si a trecut pe lista de prioritati castigarea campionatului pentru a avea certitudinea participarii in BCL.

  In cea ce priveste conferinta de presă,cred ca nu si-a atins scopul scontat.Argumentele prezentate sunt subțiri,gen barfe spuse la o bere.Dar lovitura a venit din alta parte.Digi sport a difuzat la emisiunea de stiri episodul "Guzman cu ranga" care a fost vizionat de milioane de telespectatori.

  Daca Silvasan &co au dovezi concrete trebuie sa vina cu ele si sa le puna la dispozitia FRB sa le analizeze si sa ia masurile dictate de regulament.Personal ma indoiesc ca aceste dovezi exista.
  Dezamagit am fost de declaratia lui Petrica care practic a girat cu prezenta sa intreaga actiune a guzmanului.

  Astept ca FRB-ul sa iasa din somnul cel de moarte,dsa-i dea 2-3 etape de odihna guzmanului ca e stresat psihic baiatul dupa activitatea cu ranga.
  Am vazut ca temperatura s-a ridicat foarte tare pe forum ,personal nu voi mai comenta evenimentul si voi incheia cu un citat celebru al unui fost predinte:
  "Mihaitza nici nu stii,cat de mic incep sa fii"
  La buna vedere tuturor!

  cu 1 an în urmă (22.03.2023)
  • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

   Cioc, Cioc !
   Stimate sup.OR.ter imi permiti sa deschid un dialog ? Dar fara iopcrizii...

   cu 1 an în urmă (22.03.2023)
  • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

   Scuze
   Mii de scuze, dar dupa bruiajul unui isteric care face imposibila dezvoltarea unui dialog imi retrag oferta. Tutusi nu as vrea sa te dezamagesc, dar participarea la EuroCup nu depinde de rezultatele "submediocre" cum o numesti tu, ci de cu totul si cu totul alte criterii . By the way : suntem pe locul 17 per total si 9 in grupa. Ca audienta suntem undeva la jumate, iar ca medie de asistenta undeva la locul 5-7 din 20. La buget stam mai rau tot la 15-18. Iar chestia ipocrita ca prezenta lui U face bine baschetului romanesc sa o lasam. Ca dupa aia demonstrezi clar ca de fapt nu face si nu va face bine. Cu asta PUNCT !

   cu 1 an în urmă (22.03.2023)
  Raspunde
 • CSM CSU Oradea Malone Karl :

  Nu aduce anu' ce aduce ceasu'
  Inevitabilul s-a produs! Organizatorul de competiții și chefuri monstru, l-am numit aici evident pe Cuic, la atras pe Victoraș la dandanaua lor cu Patrick. Evident, după dezbateri gnoseologice aprinse pe tema eonului dogmatic și după mai multe Dom Perrignon de la gheață, s-a trecut la o partidă de șnoapsli miza fiind maximă: cine cîștigă, vine sponsor principal la U, apoi îi bagă în Euroligă! Cum s-a terminat, bănuiți cu toții: nu pui la întrecere de cărți cu băutură un "pui de gostat" cu un "erete de Stîna de Vale", mai ales știind că al doilea a supt Scandic Pop de mic (nu "lapte" de la măgar, ca un amărît ce mai apare pe aici pe forum). Victoraș i-a pus o condiție lui Cuic, înainte să bage banu' gros la baschet la U: Cuic să înceapă o puternică campanie publicitară pe străzile Clujului, în care să apară timp de o lună îmbrăcat cu numele viitorului sponsor pe tricou: "Futti Tresh".

  cu 1 an în urmă (22.03.2023)
  • U BT Cluj-Napoca SC:

   confirmare
   După incidentul Guzman, au fost schimburi de mesaje de tot felul pe acest forum. Am observat însă anumite comportamente care mi-au dat de gândit. În primul rând a apărut articolul pe ebihoreanu cu exagerările cunoscute, pe care l-am tratat ca o „emanație” a jurnalismului nostru de scandal. Pe forum au scăzut în intensitate dezbaterile între suporteri, când, hop, a apărut comunicatul CSM Oradea, care a stârnit o nouă furtună. Nu pentru că a apărut, era dreptul lor să o facă, ci pentru felul în care a fost redactat. Trebuia să rămână în memoria colectivă faptul că Guzman, de când este în Romania, a fost un pericol public acceptat și protejat de clubul U-BT. La acest comunicat a răspuns „cu succes” Silvă în conferința de presă. Spiritele s-au încins din nou pe forum. Problema este că postările de tipul Unghiuță&Co, leagă comportamentul lui Guzman nu numai de club, dar de un întreg oraș și insistă să ațâțe spiritele. Câți au observat că în momentul când încep să se liniștească spiritele, hop, apare câte o postare de acest fel. Îi intreb pe orădenii de bună credință, s-a manifestat în vreun fel reprobabil galeria lui U-BT la meci? Au fost în Cluj și au fost bătuți și jefuiți? Pentru că asta rezultă din aceste postări. De ce se comportă acești postaci ca niște troli ruși? Pentru că lui Sere&Co le-ar conveni ca în imaginea colectivă, din țară, clubul U-BT și suporterii lui să fie percepuți ca niște infractori și de aceea incearcă să ațâțe spiritele, doar, doar vor fi niște incidente la meciul de la Cluj. Nu-i interesează faptul că se strică relațiile dintre suporterii celor două echipe, important este să își atingă scopul cu orice preț. Ar fi deosebit de bucuroși dacă s-ar întâmpla oarece evenimente pentru a putea prezenta în negru imaginea întregii comunități „U”. „Vedeți, noi Sere&Co avem dreptate, toată comunitatea U-BT este formată din infractori!”. Poate, poate BT își va retrage finanțarea pentru a nu-și asocia numele cu un astfel de „grup infracțional”. Nu m-ar mira, de fapt sunt sigur că vor fi persoane care vor recurge la provocări când vor veni la Cluj. Dragi clujeni, hai să-i privim și să-i primim pe fanii orădeni care vor veni la meci ca și până acum, niște iubitori de baschet lângă care am stat și ne-am bucurat împreună de spectacolul baschetbalistic, indiferent de rivalitatea dintre cele două cluburi și să evităm orice incident între noi. Nu mai are rost să intrăm în jocul lor și să răspundem provocărilor lui Unghiuță&Co care au scopul precis să ne provoace.

   cu 1 an în urmă (22.03.2023)
  Raspunde
 • Nicola Topanovic :

  Nu suntem...
  niciunul dintre noi reprezentanti ai suporterilor, nici sub aspectul comportamentului si nici al ideilor impartasite aici.
  suntem niste privitori sau suporteri ai baschetului mai mult sau mai putin patimasi si mai mult sau mai putin avizati in ceea ce priveste cunostinte de regulament sau de tactica al acerstui sport.
  Poate niste chibiti care isi dau cu parerea, poate niste explosivi care iubesc echipa sau poate niste suparaciosi cu tendinde de refulare verbala.

  Adica niste oameni.
  Hai CSM Oradea!
  PS Bine ca n-a jucat Stipa.... :))))

  cu 1 an în urmă (22.03.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!