Stiri

U-BT Cluj a fost eliminată din cursa pentru playoff-ul din Eurocup

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
14.03.2023

U-BT Cluj-Napoca a fost eliminată din cursa pentru calificarea în playoff-ul din Eurocup. Formația lui Mihai Silvășan nu s-a putut baza pe Karel Guzman, Andrija Stipanovic și Kasey Shepherd și a cedat cu scorul 104-81 de pe terenul lui Joventut Badalona în etapa a 16-a. Șepcile Roșii ajung astfel la un bilanț de 5-11.

U-BT Cluj-Napoca: Akos Szentkuti, Patrick Richard, Stefan Bircevic, Leo Meindl, Emi Cățe

Joventut Badalona: Kyle Guy, Andres Feliz, Joel Parra, Vladimir Brodziansky, Ante Tomic

Brodziansky a dezghețat tabela cu un cârlig. Szentkuti a marcat primele triple pentru oaspeți cu un coș de afară, iar Meindl a majorat avansul cu patru puncte consecutive. Tomic și Parra au răspuns cu patru puncte din interior, înaintea unui slam-dunk al lui Bircevic. Richard a dus scorul la 12-6 cu un stop-șut de afară. Guy a replicat prin același procedeu. După primul timeout al partidei, o triplă a lui Ribas i-a apropiat pe iberici la o lungime. Vives a adus gazdele în avantaj. Cățe a restabilit egalitatea. U-BT Cluj conducea cu 22-21 după primul sfert.

Meindl a deschis al doilea parțial cu un coș de sub inel. Gordic a marcat și el după o reușită a lui Birgander. Acesta a lovit și de afară, dar Guy și Ellenson și-au ținut echipa aproape. Parra a egalat la 29, iar triplele lui Feliz au dus scorul la 29-35. Ribas a fost găsit sub inel și a contribuit la majorarea diferenței. Kuti a întrerupt run-ul de 12-0 al spaniolilor. Tomic a făcut ca diferența să devină una de două cifre. Jones a oprit din sângerarea studenților cu două coșuri de trei puncte. La pauza mare, Badalona conducea cu 40-51.  

Guy a inaugurat al doilea parțial cu un coș din spatele semicercului. Jones a răspuns de la libere. Birgander și Parra au majorat diferența la 16 lungimi, înaintea triplei lui Meindl și a unui and-one al lui Richard. Căpitanul clujenilor a transformat apoi ecartul în unul de o singură cifră cu un stop-șut extrem de dificil. Campioana României a venit la cinci puncte după un layup în tranziție al lui Jones, iar Richard făcea ca diferența să fie de o singură posesie (56-59). Tomic a întrerupt run-ul oaspeților. Gazdele au dominat finalul sfertului, dar U-BT a rămas în meci după ce Gordic a transformat un coș pe sirenă de la jumătatea terenului. Înaintea actului decisiv, tabela indica 68-77.

Silvășan s-a văzut nevoit să ceară rapid un timeout în sfertul patru după șapte puncte fără răspuns ale gazdelor. Jones a întrerupt seceta ardelenilor cu un coș pe recuperare ofensivă. Cățe a înscris și el dintr-o pasă excelentă a lui Meindl. Au urmat din nou momente în care ofensiva oaspeților nu a funcționat, iar catalanii s-au dus la +17 (73-90). Meindl a oprit momentul bun al acestora cu un coș de la semi-distanță. În cele din urmă, Joventut Badalona nu a tremurat pe final și s-a impus cu 104-81. 

Jalen Jones a fost cel mai bun marcator al lui U-BT Cluj, cu 16 puncte. Patrick Richard și Leo Meindl l-au urmat cu câte 15 puncte. Emi Cățe a terminat în double-double, cu 14 puncte și 12 recuperări. Joel Parra a fost principalul marcator al confruntării. cu 18 puncte. Ante Tomic a strâns 15 puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive. 

În etapa următoare din Eurocup, U-BT Cluj joacă împotriva lui Prometey, pe teren propriu.

*foto: Twitter/@Penya1930

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!