Stiri

U-BT Cluj-Napoca câștigă în prelungiri thriller-ul cu Lietkabelis

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
29.11.2023

Campioana en-titre a României a trecut rapid peste cel de-al doilea eșec din EuroCup, suferit săptămâna trecută cu Gran Canaria. U-BT Cluj a încheiat în mare stil turul sezonului regulat din cea de-a doua competiție europeană inter-cluburi și s-a impus în disputa cu Lietkabelis cu scorul de 120-111, după o repriză de prelungiri. Ardelenii au bilanț de 7-2 în grupa B și ocupă locul secund, sub Gran Canaria. Lituanienii și-au întrerupt seria de șapte victorii la rând în toate competițiile și stau cu 4-5 în clasament.

U-BT Cluj-Napoca: DJ Seeley, Bryce Jones, Jarrell Eddie, Karel Guzman, Emi Cățe

Lietkabelis Panevezys: Donatas Sabeckis, Vytenis Lipkevicius, Gedminas Orelik, Deividas Sirvydis, Gabrieljus Maldunas

Ardelenii au deblocat tabela prin Cățe, care a fost găsit sub panou pentru un slam-dunk. Seeley a bifat apoi prima triplă a confruntării. Lituanienii au bifat primele puncte prin Orelik, care a transformat trei libere după o faultare pe aruncare de afară a lui Emi. Sirvydis a reușit ceea ce colegul său nu a mai apucat, și anume să puncteze de afară, iar oaspeții conduceau pentru prima oară. Maldunas a majorat apoi diferența. Eddie a oprit run-ul de 8-0 al lui Lietkabelis cu un stop-șut de trei. Cățe a ajuns la patru puncte după un tip-in în urma ratării lui Guzman. Sirvydis a egalat la 10. Clujenii s-au instalat la conducerea partidei datorită insistențelor lui Cățe și Seeley, însă energia lui Varnas a făcut ca acesta să reducă rapid și de unul singur cele șase puncte din deficit. Stipanovic a tăiat din elanul adversarilor printr-un coș cu fault. Lietkabelis conducea totuși cu 21-23, după o triplă din zero grade semnată de Lelevicius.

Al doilea parțial a fost inaugurat de un stop-șut dificil de la semi-distanță al lui Sirvydis. Stipanovic a finalizat apoi o pasă excelentă a lui Richard. Mokoka a egalat cu un slam-dunk electric în tranziție, iar studenții reveneau la conducere cu un nou coș pe contră, reușit de Stipanovic de această dată. Lelevicius și Maldunas au echilibrat din nou balanța prin reușite de la linia de libere, respectiv de sub panou. Un coș cu fault al lui Maldunas făcea ca balticii să treacă la conducere, 29-31. Stipanovic a continuat sfertul bun pentru a restabili egalitatea. Lipkevicius a adus primul coș de trei al sfertului secund, din zero grade. Jones și Eddie au contribuit pentru cinci puncte la rând pentru a anima atmosfera din BTarena. Revenit pe parchet, Cățe a continuat run-ul gazdelor, finalizând pasa superbă a lui Eddie. Ardelenii au încheiat repriza cu cinci puncte marcate în aceeași posesie, prin Richard și Seeley, după ce Lipkevicius a comis un fault anti-sportiv asupra lui Jones, care a ieșit accidentat. După 20 de minute, scorul era 44-36.

Diferența a intrat pentru prima oară în double-digits în meci după ce Eddie a înscris de trei puncte la chiar prima posesie a sfertului secund. Sirvydis și Mokoka s-au duelat apoi în reușite la inel, în urma unor pătrunderi spectaculoase. Orelik a lovit de afară pentru a reface deficitul de la pauză. Cățe a dus scorul la 51-41 cu a cincea sa reușită din spațiul de trei secunde, dar Orelik a punctat din nou printr-o triplă. Emi a răspuns cu un coș cu fault. Maldunas a dus apoi lupte în interior cu pivotul român, iar Mihai Silvășan s-a văzut nevoit să ceară un timeout la scorul de 58-50. Elevii săi au răspuns bine indicațiilor, iar Eddie a punctat de afară cu o mână în față pentru a readuce diferența în double-digits. Sirvydis a răspuns prin același procedeu, în ciuda opoziției lui Stipe. Recitalul trițelor a continuat datorită lui Richard. Guzman nu a uitat să își înscrie dunk-ul de rutină și a punctat printr-un tomahawk de toată frumusețea. Înaintea actului decisiv, scorul era 74-59.

Mejeris s-a înscris și el pe lista marcatorilor, în debutul sfertului patru, după ce a finsializat un floater din apropierea inelului. Sirvydis a răspuns cu un layup dificil în fața lui Mokoka. Varnas a tăiat din diferență cu o triplă norocoasă. Sirvydis a făcut ca diferența să redevină de doar o cifră, după ce a fost faultat pe Mokoka pe o aruncare de trei. Seeley a tăiat rapid avândul adversarilor cu o triplă din zero grade. Cu toate acestea, lituanienii au reușit să se apropie din nou, la șapte puncte, iar Silvășan a cerut timeout la 79-72. Eddie a replicat isprava din sfertul trei și a punctat de afară după timpul de odihnă. Tânărul Lelevicius a răspuns cu aceeași monedă. Varnas și Orelik au reușit să o readucă pe Lietkabelis la o singură posesie, marcând cinci puncte în aceeași posesie. Silvășan a cerut un nou timeout, la 87-86. Orelik a fost înger și demon pe final, întrucât el l-a faultat pe Eddie pe o tentativă de a marca de afară, oferind o gură de aur gazdelor. Seeley a punctat apoi cu un stop-șut de trei, însă Orelik a marcat imediat și el de afară. Maldunas a egalat la 92 cu un minut rămas de jucat. Tot Seeley a dus greul în continuare pentru studenți, marcând alte cinci puncte. Sirvydis a egalat după o eroare comisă de Guzman, care l-a faultat pe o aruncare de trei. Disputa intre în prelungiri, la 97-97.

Maldunas și Richard au deschis overtime-ul cu câte un coș din interior. Au urmat apoi secvențe bune de joc în care cele două echipe au punctat doar de la linia de libere. Stipanovic a întrerupt această secetă cu un and-one în fața lui Bircevic, iar scorul devenea 104-101. Sârbul a fost penalizat și cu un fault tehnic. Lituanienii au egalat din nou. Mokoka și Seeley au adus cinci puncte la rând, dar Orelik a refăcut jocul de o posesie. Seeley i-a răspuns cu o nouă triplă. Eddie a încheiat socotelile printr-o reușită similară. În fine, U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 120-111, după ce Cățe și Richard au mai marcat cinci puncte la rând în ultimele 15 secunde.

DJ Seeley a fost vioara întâi pentru U-BT Cluj și a reușit să termine cu 25 de puncte. Jarell Eddie și Emi Cățe au avut cifre la indigo: 20 de puncte și 4 recuperări. Patrick Richard a avut 16 puncte și 8 pase decisvie. 

Pentru Lietkabelis s-a remarcat Deividas Sirvydis, cu 29 de puncte. Gediminas Orelik a avut 22 de puncte, în timp ce Martynas Varnas a avut 20 de puncte.

În etapa următoare din BKT EuroCup, U-BT Cluj-Napoca se deplasează pe terenul celor de la Turk Telekom marți, 5 decembrie, de la ora 19:00. O zi mai târziu, dar de la aceeași oră, Lietkabelis Panevezys primește vizita lui Buducnost Podgorica.

*foto: u-bt.basketball/Manases Sandor

9 comentarii la aceasta stire:
 • varu silvois :

  Aspacardin
  I-am bătut pe arma lor. Au excelat la 3 noi am fost imperiali. La o așa victorie toată echipa merită felicitări, Măciuca a avut invlusib un capac și la următoarea aruncare i- a ieșit din cos. Pentru mine, astăzi, jucătorul meciului a fost Emi Cate, pentru toate nemulțumirile acumulate, a rupt gura contestatarilor sau a celor ce aveau dubii. A avut un cos decisiv pe final de prelungiri, exact când Stipe, ce deși a jucat f bine, rata libere aproape decisive. Dar....victoria e in dreptul nostru și putem face...CALCULE. hai UBT

  cu 6 luni în urmă (29.11.2023) Raspunde
 • U BT Cluj-Napoca Delekon :

  No
  Ca au fost relevanti si jucatorii romani.
  Inclusiv Maciuca, care l-a odihnit pe Seeley pentru prelungiri. Iar aruncările lui de 3 au fost corecte. Tura viitoare o sa si intre.

  cu 6 luni în urmă (29.11.2023) Raspunde
 • U BT Cluj-Napoca Nana Arpy :

  7-2
  Ai greșit în articol. S au jucat 9 etape

  cu 6 luni în urmă (29.11.2023) Raspunde
 • pipzn :

  Meci
  de infarct. La (foarte) cald, fara sa ma uit la statistici sau eventuale declaratii: sper sa nu aud "am fost mai tari mental" pentru ca nu e valabil. Am fost mai norocosi. Cand am vazut la inceput ca au venit cu un lot de doar 10 si au iesit la incalzire 9 am sperat la o victorie muncita dar nu foarte greu de obtinut. M-am inselat si am tot respectul pentru aceasta echipa din Lituania si pentru modul in care a evoluat. Si-a valorificat atuurile fizice si de aruncari (mai ales la libere) si au avut grija cat de mult s-a putut la greselile lor personale.

  Felicitari pentru victorie!

  cu 6 luni în urmă (29.11.2023) Raspunde
 • U BT Cluj-Napoca CNA :

  Bravo U!
  Victorie muncită, cu emoții, după un meci foarte spectaculos!
  O victorie cheie în contextul actual al grupei; suntem în grafic! :)
  Locul 2 în grupă cu 7-2 bilanț, wow!
  Well done! Haide U!

  cu 6 luni în urmă (29.11.2023) Raspunde
 • 'mpepo :

  Meci greu
  Lietkabelis este o demnă reprezentantă a baschetului lituanian. O echipă formată în exclusivitate din jucători autohtoni ( pe Bircevic nu îl iau în considerare, jucând puțin, fără realizări, spre norocul nostru) ,buni cunoscători ai jocului de baschet. În cele din urmă i-am bătut cu arma lor principală, aruncările de trei puncte. Incredibil procentajul nostru! Merită felicitări toți jucătorii noștri, cei care au fost pe parchet. La încheierea turului să fim pe locul 2, cu 7 victorii și doar 2 înfrângeri este o performanță excelentă. Bravo jucătorilor, staff-ului, Băncii Transilvania! La mai mare!

  cu 6 luni în urmă (29.11.2023) Raspunde
 • pipzn :

  (Mai) La rece
  Meci plin de suspans care merita revazut chiar daca nu esti suporter al vreunei combatante, un baschet total.
  Reusite ofensive si procentaje bune (sau foarte bune) de ambele parti.

  La final de tur "U" sta, as spune nesperat de bine in clasament, aseara s-a mai facut un pas spre atingerea obiectivului. Dar mai este mult si luptele vor fi din ce in ce mai intense. In afara de Grand Canaria care e din alt film (ala in care are sanse reale sa castige competitia) acum ca polonezii au spart gheata, turcii trebuie sa isi justifice bugetul si cei de la Podgorita au o crestere in joc (ca sa ma refer doar la echipele care deocamdata se afla in partea de jos a clasamentului) cred ca ne putem astepta la orice.

  cu 6 luni în urmă (30.11.2023) Raspunde
 • CSM Focșani Lex 8 :

  Bv
  Frumos joc, bravoU

  cu 6 luni în urmă (30.11.2023) Raspunde
 • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

  Bravo
  De mult nu am trăit așa intens un meci.

  cu 6 luni în urmă (30.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!